1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Vervangen navigatie/radio Focus

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door friendly_ghost, 2 mei 2018.

 1. #1 friendly_ghost, 2 mei 2018
  Laatst bewerkt: 2 mei 2018
  Dag beste mensen,

  Ik heb een zwaar verouderd navigatiesysteem/radio-cd-speler in mijn nieuwe Focus (Focus Ghia uit 2007).
  Het betreft een Travelpilot EX, zonder bluetooth en met een navigatiesysteem van voor de oorlog. Deze:

  [​IMG]

  Deze wil ik uiteraard vervangen. Maar ik heb hier geen kaas van gegeten. Waar moet ik op zoeken als ik een nieuw systeem wil aanschaffen die precies in het gat past van bovenstaand gedrocht en het ook qua capaciteiten aankan? 2 Din? Wat is dat überhaupt?

  Ik dacht aan zoiets. Zou dat geschikt zijn?
  [​IMG]

  Veel dank alvast!
   
 2. Met DIN bedoelen we het formaat van de radio. Standaard radio's zijn 1DIN. Welke jij hebt, een grote, is dus 2DIN.

  Aftermarket radio's (Chinese dingen) schijnen lagere geluidskwaliteit te hebben, dus daar moet je wel reklening mee houden.

  Als je voor een Android radio gaat, zoals in je voorbeeld, zou ik je kunnen adviseren om er een te nemen met minimaal 2GB werkgeheugen.
  Ik heb zelf een met 1GB en merk toch wel dat het af en toe langzaam is om van apps te switchen of lang moet wachten tot dat ik adresgegevens in navigatie in kan vullen.
   
 3. Wat is een goed merk dan? Pioneer?
  En dank voor je antwoord!
   
 4. Ik heb zelf geen ervaring met Pioneer maar ik lees alleen maar goede bevindingen over dat merk.
   
 5. 2 DIN is een standaard pasformaat voor (universele) autoradio’s. De vierkante Travelpilot EX die je nu hebt is groter dan 2 DIN en er moet dus een tussenframe komen. Je kunt ook het hele paneel rond de radio en verwarmingbediening vervangen.
  Andere oplossing is een radio die net zo groot is als je huidige radio. Degene uit jouw linkje is een goed voorbeeld. Met deze radio’s kun je ook je stuurwielbediening behouden. Als je er verder geen verstand van hebt is het wel aan te raden door een installatiebedrijf te laten plaatsen. Geluidskwaliteit van de Travelpilot EX is goed waardoor de kwaliteit van een Chinees exemplaar tegen kan vallen. Gebruik de zoekfunctie, er valt genoeg over te vinden op dit forum.
  Persoonlijk heb ik geen ervaringen met Chinese radio’s.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 6. De originele Ford radio's zijn groter als 2-DIN (vooral in de breedte). Wanneer je dus een 2-DIN radio wil plaatsen heb je ook een frame nodig om de ruimte op te vullen.

  De radio van de foto is geen 2-DIN radio maar een aftermarket radio welke aan dezelfde maatvoering voldoet als de originele rechthoekige Ford radio.
   

Deel Deze Pagina