1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

verlichting stuur

Discussie in 'Interieur' gestart door lucky_jose, 6 jan 2018.

 1. Ik heb een Ford Focus 2007 Futura
  Deze auto heeft ook cruise control allen is lasting te zien over nacht
  Mijn vraag is
  Is een manier on de kanopen van de cruise control te velilicten?
  [​IMG]:ford:
   
 2. Nope, niet mogelijk. Je zult de knopjes op de tast moeten zoeken in het donker ;) net als bij je vriendin/vrouw/partner :p

  Of een Mondeo Mk4 stuur plaatsen zoals [MENTION=142]JW[/MENTION] destijds gedaan heeft maar dan moet je wel héééél handig zijn.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
   
  lucky_jose vindt dit leuk.
 3. De knoppen van het Focus 2 stuur zijn niet te verlichten. De symbolen op de knoppen zijn er op gedrukt en zijn dus niet transparant zoals bij bijvoorbeeld de knoppen van de Mondeo MK4/MK4.5 of Focus 3.


  Zoals Dark Angel al aangeeft heb ik zelf destijds een (nieuw) Mondeo MK4.5 stuur in mijn Focus 2 fase 1 geplaatst. Onder andere omdat de knoppen op dit stuurwiel wel verlicht zijn.

  [​IMG]

  Een Mondeo MK4/MK4.5 stuur heeft naast de Cruise Control knoppen ook knoppen voor audio bediening en boardcomputer bediening op het stuur.


  Wat pasvorm betreft is een Mondeo MK4/MK4.5 plug & play. De elektronica van beide stuurwielen is echter totaal anders. Feitelijk gebruikt Ford voor de knoppen op beide stuurwielen weerstand schakelingen waarbij de weerstand van elke knop anders is. Deze weerstanden zijn echter voor elk model (of platform) van Ford verschillend.

  De weerstand waardes van het Mondeo MK4/MK4.5 stuur zijn dus totaal anders als die van het Focus 2 stuur. Om dit op te lossen heb ik alle printplaatjes van de Mondeo knoppen aangepast naar de schakelingen en weerstand waardes van de Focus 2.

  Een ander probleem was dat de Focus 2 clockspring (wikkelveer) te weinig draden had voor alle functies van het Mondeo stuur. Dit heb ik opgelost door een schakeling te bouwen waarbij meerdere functies over 2 draden werken.  Ik ben destijds ongeveer 6 maanden bezig geweest met het bij elkaar verzamelen van alle benodigde onderdelen en zo'n 3 maanden om alles werkend te krijgen. Dit is dus iets waar behoorlijk wat tijd in gaat zitten. Het is zeker niet iets dat je "even" doet. Wanneer je geen ervaring hebt met het solderen van SMD componenten moet je er absoluut niet aan beginnen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de benodigde onderdelen relatief zeldzaam zijn wat resulteert in behoorlijk hoge prijzen.
   
 4. dankje voor het bericht
   
 5. Grappig, ik ben daar ook al mee bezig geweest en ben nu toch bezig met een idee met led lampjes...het gaat alleen redelijke arbeidsintensief worden dus ik heb het uitgesteld tot het voorjaar/zomer wanneer het weer wat warmer is en ik een dagje kan knutselen ;-)

  Verstuurd vanaf mijn HUAWEI VNS-L31 met Tapatalk
   

Deel Deze Pagina