1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Velgen reinigen

Discussie in 'Wassen & Poetsen' gestart door jason101, 27 mrt 2018.

 1. Wordt weer tijd voor de zomervelgen maar wil deze eerst grondig schoonmaken. Nu is de binnenkant dusdanig aangekoekt dat ik dit met een standaard velgenreiniger niet schoon krijg. Welk middel / reiniger is hier het beste voor te gebruiken?

  Edit: zie nu dat dit in het verkeerde topicblok staat. Kan iemand dit verplaatsen naar "wassen/poetsen".
   
 2. Dasty te verkrijgen bij de wibra wonder spul
  [​IMG]
  Je zal het misschien enkele keren moeten herhalen licht aan het vuil maar goed in sprayen en laten intrekken. En met warm water met ook een scheutje dasty erin zal je al een eindje moeten komen.


  Groeten Ruud
   
 3. Wel goed naspoelen! Dasty is best agressief spul en kan voor verkleuring/oxidatie zorgen.

  De wielen nadien goed in de velgenwax zetten vergemakkelijkt het schoonmaken, remstof e.d. blijft er dan minder goed aan hechten.
   
 4. Idd, ik zou niet zomaar op elke velgen Dasty durven te gebruiken vanwege oxydatie, of aantasting van lak/coating. Zou eerst aan de achterkant van de velg op een klein stuk proberen voordat je de hele velg flink inspuit met Dasty. In de detailing wereld is Dasty een echt scheldwoord. Vaak zit een velg ook vol met teer spetters deze kan je verwijderen een een teer verwijderaar. Ik gebruik zelf voor mijn velgen Gyeon Iron en Gyeon Tar.
  Mijn nieuwe velgen zet in straks in de Gyeon Rim coating en dat scheelt echt enorm om ze schoon te houden want die blokken van de st stoffen echt erg.
   
 5. Ik gebruik na het wassen met shampo Nonferro. Gaat goed, maar teer blijft wel zitten.
   
 6. Ik gebruik zelf ook geen Dasty vanwege bovengenoemde redenen.
  Met een beetje bijhouden is het zonder agressieve middelen goed te doen.
  Teerspetters verwijder ik met een beetje diesel of WD40. Werkt goed, en is niet agressief.
   
 7. Op werk gebruiken we octaanzuur reiniger. Kan van 20l. Deden we in fles en verdunnen met water. Dan op de velgen spuiten. Nadat alle 5 hebt gehad. Dan deden we hem stuk voie sruk verder reinigen met een borstel. Zelfs voor de lak gebruikten we het.
  Was voornamelijk bedoeld voor nieuwe autos. Want na het verwijderen van de witte beschermfolie werd de auto ingespoten met jet spul.
  Tuurlijk daarna door de wasstraat of afspoelen.

  Nu gebruik ik velgreiniger van turtlewax. Hierdoor kleurt de remstof naar paars. Waarna je het afspuit.
  Maar dasty is misschien wel handig voor volgende week. Is al weer 8maanden geleden dat ze schoongemaakt zijn
   
 8. Dasty gebruikt mijn vrouw voornamelijk om te ontvetten en is er goed over te spreken maar je moet idd goed uitkijken hoe en waar je het voor gebruikt. Ik wil daarom het risico om de velgen hiermee te reinigen maar niet nemen.
  Eerder zoek ik een gelijkwaardig reinigingsmiddel maar minder agressief.
   
 9. Ik zou Monello NonFerro nemen. Stinkt wel (naar rotte eieren), maar werkt super.
   
 10. Regelmatig de velgen schoonhouden doe ik wel. Het is voornamelijk de binnenzijde waar het aangekoekt is, en zie mezelf toch echt niet iedere twee maanden de velgen eraf halen om de binnenzijde schoon te maken.
  Ik heb deze auto nu bijna een jaar en denk dat de vorige eigenaar hier nooit naar heeft omgekeken. Dat is ook een van de redenen dat ze nu zo smerig zijn.
   
 11. Iron-X of een nonferro werkt goed.
   
 12. Ik zie een aantal keer non-ferro voorbij komen maar dat is voor de vastzittende metaal deeltjes. Iron-x is een velgenreiniger die beter geschikt is voor het reinigen. Dasty moet je eigenlijk nooit op een auto gebruiken. Het ontvet heel goed maar verder ook niks.

  Als je een velgenreiniger gebruikt is dat het beste op droge/koude velgen. Als ze nat zijn dan verdun je het middel dus minder krachtig. Als je wiel heet is droogt het te snel op en werkt het niet met gevolg tot inbranden.

  Zelf gebruik ik altijd Meguiars Wheel brightner of Angelwax billberry. Zijn veilig voor alle soorten velgen en tast de lak of coating niet aan.
  Verstandig is om je wielen met een velgenwax of een velgen coating te behandelen.
   
 13. Mijn schadebedrijf gebruikt verdund zoutzuur.... ik had ook mijn twijfels, maar het resultaat is verbluffend, wel goed zuiver maken.
  4 velgen insprayen, en daarna afspuiten,
   
 14. Ben wel fan van Monello Non-ferro. Heb het laatst geprobeerd met de velg nog gemonteerd, werkte niet ideaal. Velg plat liggend op de grond heeft een beter effect. En de (nieuwe) remschijven zijn flink gaan roesten op het zichtbare deel! Die lak was er blijkbaar niet tegen bestand... Teerplekken doe ik ook met wd40 of diesel.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
   
 15. Toch heb ik bij Iron-X hetzelfde resultaat gezien als bij Non-ferro. Beide kleuren rood/paars op metaaldeeltjes. Ik heb eigenlijk geen verschil gezien in het resultaat van beiden.
  Wat heeftIron-X anders dan Non-ferro?
   
 16. Geen verschil @rfknol Heb beide producten staan. Monello Non ferro kan je iets langer verwerken met bijv een velgenkwast dan Iron X. Het resultaat is hetzelfde.
   
  rfknol vindt dit leuk.
 17. Chris van S. en gerardTDCI vinden dit leuk.
 18. Ik gebruik Wheel Cleaner & Iron Remover van NANOLEX
   

Deel Deze Pagina