1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Van 2 naar 4 wielen

Discussie in 'Even voorstellen' gestart door FFIII, 10 jul 2019.

 1. Beste forumleden,

  Bij deze stel ik mij even in het kort voor. Mijn naam is Tom en ben woonachtig in Noord-Holland, na eerder dit jaar een huis gekocht te hebben vlakbij Castricum. Lees sinds kort mee en heb al wat topics doorgelezen.

  Op dit moment nog bezig met rijlessen, hoop te slagen rond November en daarna een Focus aan te schaffen. Een en ander is afhankelijk van budget (<10k) en aanbod. Zo kan ik binnen dit budget ook een Fiesta aanschaffen met hetzelfde vermogen als een Focus die gauw twee jaar ouder is. Focus heeft o.a. wel meer ruimte, wat geen overbodige luxe lijkt met twee (middelgrote slanke) honden.

  Wat is wijsheid.. Daar hoop ik komende maanden achter te komen. Ik wil als beginner c.q. leek mogelijke valkuilen vermijden bij een eerste auto, als gevolg van bijvoorbeeld slecht onderhoud etc. Met het aantal te verwachten jaarlijkse kilometers (onder de 10 duizend) ga ik voor benzine.

  Anyway, just food for thought!

  Groeten,

  Tom
   
 2. Welkom Tom op dit gezellige forum
   
  FFIII vindt dit leuk.
 3. Welkom en veel succes met je zoektocht naar een Fiesta of Focus!
   
  FFIII vindt dit leuk.
 4. :welcome: Tom op het gezelligste autoforum van NL
   
  FFIII vindt dit leuk.
 5. Welkom op het forum en succes met het beslissen :)
   
  FFIII vindt dit leuk.
 6. Een warm welkom uit Brabant
   
  FFIII vindt dit leuk.
 7. Welkom op het forum, succes met de zoektocht! :clap:
   
  FFIII vindt dit leuk.
 8. welkom op het forum.
   
  FFIII vindt dit leuk.
 9. #9 FFIII, 10 jul 2019
  Laatst bewerkt: 10 jul 2019
  Iedereen bedankt zover. Leuk om te merken.

  PS Mochten mensen zich geroepen voelen iets te posten, bijvoorbeeld over eigen ervaringen en waar zoal op te letten bij aankoop van een focus (±2008-2013/<10k/ benzine), ga gerust uw gang. Momenteel snuffel ik met name rond bij officiële Ford dealers (Dekker autogroep/ Schakel autogroep etc.) Betrouwbare dealers en meer zijn altijd welkom.
   
 10. Welkom Tom!
   
  FFIII vindt dit leuk.
 11. #11 gerardTDCI, 10 jul 2019
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 jul 2019
  je kan ook zoeken op gaspedaal.nl, daar zitten veel autosites bij elkaar of viabovag.nl
   
  FFIII vindt dit leuk.
 12. Welkom Tom. Voor jouw budget is vast wel wat te vinden :) Al zou ik met twee honden toch gauw voor een Focus kiezen. Alleen op basis van de toegankelijkheid van de kofferbak al. Volgens mij is de bumper bij een Focus toch een stukkie lager. Maar dat zou je zelf even kunnen bekijken. Ga eens lansg bij een dealer en zet beide modellen naast elkaar (als dat mogelijk is) en kijk dan wat je het beste vindt.
   
  FFIII vindt dit leuk.
 13. hoi Tom, welkom vanuit het Westland. Zou zeker ook voor een Focus wagon gaan dan. Nog meer ruimte en kan je overal prima kwijt.
  Voor jouw prijsklasse zat te vinden. Kijk ook eens bij leasebedrijven, zoals bijv zzplease, daar kan je vaak meer vinden en ook zo aanschaffen bij de dealers zelf.
   
  FFIII vindt dit leuk.
 14. Dank je wel. Fiesta is zoals je zelf al hint te krap bemeten. Nog gekeken of de bank kan worden verschoven, dit is niet mogelijk. Wordt dus een Focus.
  Hoi dank je wel. De Focus Wagon werd mij ook als tip gegeven door een dealer. Prijsverschil is niet gek groot en je krijgt er meer ruimte voor terug, het aanbod wordt hiermee ook vergroot.

  Neem de tips mee. Dank jullie allemaal.
   
  M.Blaak vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina