Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Van 130 naar 100 km/u

Discussie in 'Algemeen' gestart door Patman, 16 nov 2019.

?

Van max 130 naar max 100 km/u vind ik;

 1. Een goede stap voor een beter milieu

  2 stem(men)
  2,5%
 2. Wat een flauwekul / onzin

  53 stem(men)
  67,1%
 3. Prima, Je kan toch al bijna niet harder rijden overdag

  6 stem(men)
  7,6%
 4. Prima, als alle EU (omringende) landen dit ook doen.

  12 stem(men)
  15,2%
 5. Maakt mij niet uit

  6 stem(men)
  7,6%
 6. Goede stap, maar....

  0 stem(men)
  0,0%
 7. Slechte stap, want....

  0 stem(men)
  0,0%
 1. De meeste weten het ondertussen al, maar overdag mag je op de snelweg nu max 100 ipv 130 km/u.
  Dit om de uitstoot te verminderen. Wat vinden jullie daarvan? Paniekvoetbal? Goede zet?
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 2. Hier hadden ze 30 jaar geleden al mee moeten komen dan hadden we dit gezeik nu niet.
   
  Patman vindt dit leuk.
 3. Complete onzin en paniek maatregel! Natuurlijk gaat de uitstoot van CO, CO2 en NOx omlaag, maar dat is maar een héél klein percentage van wat uitgestoten wordt.

  Wat ik niet begrijp in dit hele verhaal is dat de stikstof die wordt uitgestoten tijdens de bouw van bijvoorbeeld een supermarkt gecompenseerd moet worden, maar als de supermarkt klaar is komen er dagelijks 2 of meerdere vrachtwagens met voorraad en komen er vele met de auto boodschappen doen. Deze uitstoot hoeft echter niet gecompenseerd te worden.
   
  Patman en gerardTDCI vinden dit leuk.
 4. Ben het niet eens met de maatregel, maar wat doe je er aan.
  Ik vraag me echter wel af of de volledig elektrische autos dan ook 100 moeten gaan rijden? Of zoefen die straks mooi constant over de linker baan?
   
  Patman vindt dit leuk.
 5. Prima maatregel.
  Want wie controleert het?
  Juist, niemand. Dus ...
   
  McGyver, Patman en gerardTDCI vinden dit leuk.
 6. Hele mooie maatregel, waar bijna niet op gecontroleerd gaat worden en die totale onzin is --> de NL uitstoot word lager, maar vanuit Belgie en Duitsland waait hun uitstoot gewoon onze kant op. De norm is in Duitsland 10x gunstiger dan in NL. Paniekvoetbal om het zo maar te zeggen, een land als NL maakt te weinig verschil op het grote geheel en het grote geheel doet lang niet zoveel als dat hier in NL onze strot wordt doorgeduwd
   
  Patman vindt dit leuk.
 7. Geloof mij nou....,die hebben geen leven op de snelweg als ze bevoordeeld worden door wel 130 te mogen.
   
  Patman vindt dit leuk.
 8. Grote onzin, sowieso is het in het dagelijks verkeer onmogelijk om gemiddeld 100kmh te rijden. Dus heeft deze ons opgedrongen regel geen effect.
  Loopjongetje Rutte vond het in 2011 nog een stap vooruit voor de Nederlandse economie dat we 130 gingen rijden....
   
  Patman vindt dit leuk.
 9. en blijft iedereen gewoon 130 rijden en hebben we nog niks aan deze maatregel :schater:

  het zou beter zijn als die norm door de EU vast gesteld zou worden, was die lang niet zo streng geweest ;)

  dat denk ik ook Henk.

  gesteund door de grote olie maatschappijen :vingertje:
   
  Patman vindt dit leuk.
 10. Het naarste aan deze nieuwe regeling is dat je je rijbewijs kwijt bent bij 151 km/u.............. Ik rijd nu ook altijd te hard maar probeer binnen inbeslagname te blijven....
   
  Patman vindt dit leuk.
 11. Heeft ons landje, een stipje op de landkaart, enige bijdrage aan het doel van deze maatregel? Ik denk van niet, of heeeeeeel weinig. Als heel de EU er aan meedoet, dan wel denk ik. Dat de bouwsector nu weer kan gaan bouwen is de grootste kul die er bestaat. Alsof het aan die 0,3 (?) % ligt die we gaan besparen?
  Wel vreemd dat het soms jaren moet duren om een 80km/u zone uit te schakelen (A12 Den Haag) maar dit even binnen een paar dagen wordt doorgedrukt...
   
 12. het levert de staat alleen maar meer geld van boetes op in mijn ogen.
   
  Patman en focusguy vinden dit leuk.
 13. Ach boeiend we kunnen lullen als brugman maar de overheid naait je toch aan alle kanten. Je kunt op je kop gaan staan maar wat die kuttekoppen bedenken gebeurt toch wel. Ik rij evengoed bijna geen snelwegkilometers maar vrijwel alleen op texel dus 100 haal ik zal niet, aan de andere kant is 100 in zn 5 lekker zuinig en hoewel het milieu me wezenlijk geen kloot uitmaakt vind ik zuinig rijden wel weer oke want een keer tanken in de maand is een serieuze deuk in mn budget...
   
  MrMarcos, Patman en Leon Focus vinden dit leuk.
 14. Je haalt de woorden uit mijn mond. Wij als klein kikkerlandje alleen gaan het verschil niet maken, dit moet EU breed opgepakt worden.

  Uiteindelijk draait alles om geld: wij halen containers vol met prullaria uit China omdat het bij Ome Ali lekker goedkoop is, maar gaat wel ten koste van de CO2 uitstoot. Om nog maar te zwijgen over fabrikanten die van West-Europa naar landen als Polen, Roemenië of Bulgarije zijn verhuisd omdat daar de lonen lager liggen. Maar ze vergeten wel dat daardoor ontzettend veel lange afstands vrachtverkeer plaats vind, omdat de afzetmarkt zich nog steeds voornamelijk in West-Europa bevindt.
   
  Patman en Leon Focus vinden dit leuk.
 15. Wat een kul maatregel. We zijn inderdaad maar het kleine druppeltje op de gloeiende plaat en daarbij telkens maar weer het braafste jongetje van de klas.
  Laat ze eerst maar eens met de eerder beloofde afbouw en afschaffing van de BPM komen. Zou in 2012 al plaatsvinden, maar nee hoor ons kabinet naait zijn burgers veel liever keer op keer. En die rijke broeders vegen alles aan hun reet af. Prutsland kunnen ze het beter gaan noemen.
   
  Patman vindt dit leuk.
 16. Ondanks dat ik het persoonlijk onzin vind, scheelt uiteindelijk 0,3% op de uitstoot, dus waar hebben we het over, heb ik gestemd op “Prima, Je kan toch al bijna niet harder rijden overdag”.

  Laat ze dan het vuurwerk voor consumenten verbieden, dat scheelt ongeveer 1% van de jaarlijkse uitstoot....
   
  Patman vindt dit leuk.
 17. De auto is de melkkoe van het kabinet rutte van mij mag snelheid net als in Duitsland ombegrens.:thumbup:
   
 18. Wat wil je hier mee zeggen, dat we hier ook lekker met over de 200 kunnen blazen? Grootste onzin.

  Plannen om de max snelheid omlaag te brengen lagen er al lang maar ze wisten niet duidelijk te maken waarom die maatregel nodig zou zijn. Nu hebben ze een reden om deze maatregel in te voeren maar is totaal zinloos.
  Of ik nou 130 rij van A naar B en ik doe hier 45 minuten over of ik 100 en doe hier een uur over dan zie ik geen verschil van uitstoot is mijn mening. Er zit een andere bewegingsreden achter deze beslissing en dit is alleen maar om de burgers zoet te houden.
   
 19. de tijd heeft daar niks mee te maken toch, gaat toch om de afstand?
  als ik 130 km rij dan verbruikt mijne 1:17
  en bij 100km in de 6 dan zal ie die 1:20 makkelijk halen, dat die auto langer aanstaat en loopt, gaat er toch niet om,
   
 20. ik weet het niet Leon, dan zou je de uitstoot moeten meten per minuut.
  als ik langzamer rij is de uitstoot minder maar ik ben wel langer onderweg dus ik stoot of kort (tijd) veel uit of ik stoot weinig uit maar wel langer (tijd)
  :confused:
   
  Patman_66 en StephenV vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina