Kom jij ook op EFE?

Wil jij ook op 11 september in onze clublane staan? Schrijf je nu in!

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Uwbuurman met z'n BMW's, winteronderhoud aan de diesels.

Discussie in 'Mijn auto' gestart door uwbuurman, 12 jan 2010.

 1. Bedankt voor het uitgebreide verslag! Heerlijk leesvoer. Maar vooral petje af voor je geduld.
   
 2. Zo de knetter. Wat een tegen slagen weer
  Goed dat je het toch weer oppakt
   
 3. Je bent in ieder geval mooi van de straat zo. Waar haal je de tijd vandaan :).
   
 4. Dank, Niels!

  Dank, we blijven bezig haha

  Weet je, Jack, mijn baan vraagt echt veel van me. Ook tijd. Gister om 6 uur vertrokken, vanavond om 20.00u weer thuis, morgenvroeg weer op pad. Maar dan moet je ook hard ontspannen, als je hard werkt. Dus het is inderdaad vaak in de avond- en nachturen.

  Haha, nooit genoeg....

  Tja, en dan. Zij hebben kop opgemaaktz ik heb de boel op het onderblok gezet. De nokkenasboer zegt "geen garantie, is een race onderdeel", de revisietoko zegt "tja, was de bovensmering inorde?" En al met al heb ik er veel meer gezeik van dan wanneer ik het nu zelf doe. Als het garantie is moet ik er weer mensen aan laten werken die het bewezen niet goed doen....

  Dank, ik hoop het zo.

  Haha, dankz daar doe ik het voor. (Het posten)

  Wat ik schreef dan heb je iemand nodig die je onder de kont trapt en zegt "niet janken, gaan!". En dat gaat dus mooi.

  Slapen kan als ik later groot of dood ben, Raymond! Ik leef wel zoals ik rij op de snelweg. Linkse rijstrook, volle polle.

  Dank allen voor jullie reacties. Ik heb zin om te gaan rijden! Maar eerst moet het fatsoenlijk weer zijn en geen pekel.
   
  R@ymond, Rykers en gerardTDCI vinden dit leuk.
 5. Ja ok, dit is inderdaad ook duidelijk, bedrijven zijn er erg happig op om de schuld hoe duidelijk die ook is vooral niet bij hun te leggen maar bij anderen, zeer spijtig, want in mijn ogen moet je gewoon naar eer en geweten handelen, en indien je fouten maakt er ook voor uitkomen! ik zal nooit mijn uren factureren die ik maak omdat ik een fout heb gemaakt, wie zijn gat brand moet tenslotte op de blaren zitten.

  feit dat je indien je garantie afhandeling doet het de mensen moet laten maken welke bewezen hebben het fout te doen, kan ik inderdaad ook goed begrijpen dat je dit totaal niet wilt. wanneer iemand het verknalt aan mijn auto hoeft deze er bij mij ook niet meer aan te werken!
  blijft toch weer overeind, als je wilt dat iets goed gebeurd, dan moet je het zelf doen!

  laten we hopen dat het snel mooi weer is, kunnen bij mij de Pekel banden eraf (nog minder banden geluid in de auto! :) )
  en lekker gas op die lollie en genieten! :)
   
  uwbuurman vindt dit leuk.
 6. Binnenkort mag de E91 weer een APK hebben. Vorig jaar had ik wat discussie over het derde remlicht en dat wilde ik voor deze APK graag oplossen, daarnaast moest een kentekenlampje vervangen worden. Appeltje-Eitje… Denk je dan.

  Eerst het derde remlicht. Er is een aantal ledjes kapot, al langer. Je kunt ze niet vervangen. Mijn APK keurmeester vertelde vorig jaar dat 75% van het derde remlicht moet branden om door de keuring te komen. En laat er nu precies van de 24 stuks, 18 branden. Dat is op de kop af 75%. Wat evengoed betekent dat 1 meer kapot afkeur is. Dus ik wilde voorkomen dat die situatie zich voordoet binnenkort, want je zult het net zien, daags voor de keuring 18 brandende ledjes, bij de keuring 17.

  Dus vervangend derde remlicht aangekocht en gemonteerd.

  Voor:

  [​IMG]

  Oud en nieuw:

  [​IMG]

  Na:

  [​IMG]

  Daarna het kapotte kentekenlampje even vervangen.

  [​IMG]

  De lampjes waren beide gaar, de ene stuk, maar de andere ook helemaal zwart geblakerd.

  [​IMG]

  Dus snel twee nieuwe erin, maar de kapotte bleef kapot… Even gewisseld, maar het is een stroomprobleempje. Geen spanning. Dat was even balen, want ik had al snel in de gaten wat een waarschijnlijke oorzaak zou zijn. Bij de e91 wil het nog wel eens voorkomen dat de kabelboom op het scharnierpunt kapotgaat. Dat heb ik een paar jaar geleden gehad met de draad van de radioantenne en nu leek het op de aansturing van de kentekenverlichting. Wel bijzonder dat die lampjes separaat worden aangestuurd vanuit de kabelboom. Maar goed, kappen eraf, kabelboom blootgelegd en wat mee spelen. En ja hoor, lampje brandt. Vermoeden bevestigd. Kleur opgezocht en daar zachtjes aan trekken:

  [​IMG]

  Draadbreuk zit precies in de bocht.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Simpele overbrugging gemaakt om te bevestigen dat ik twee delen samenbreng die ooit 1 draad waren:

  [​IMG]

  Dat werkte

  [​IMG]

  Dus de boel gerepareerd

  [​IMG]

  Alles weer gemonteerd en klaar!

  [​IMG]


  Mooi dat ik het “lampje vervangen” niet aan de garage heb overgelaten. Deze fix is voor mij simpel te doen, kost vooral tijd. Maar de garage is of duur door de uren of door een nieuwe kabelboom, die iets van 1100 euro kost? Nu hopen dat er geen andere kleine dingen zijn die een APK in de weg staan, maar dat weten we over twee weken.
   
  Berrychello, Rykers en R@ymond vinden dit leuk.
 7. mooi verslag weer

  1100 Euri voor een kentekenlampje...pffffff

  wanneer moet ie voor de APK?
   
  uwbuurman vindt dit leuk.
 8. Is meer 1100 euro voor een complete kabelboom vanachter naar kofferklep, inclusief montage.

  APK moet pas ergens begin april, maar ik ga over twee week.
   
 9. Je zou toch denken dat ze bij BMW zo langzamerhand wel zouden weten hoe ze die kabelboom wat steviger konden maken. Een vriend van me heeft hetzelfde probleem gehad met z'n e61, ook allerlei storingen in de klep door die kabelboom...
   
 10. Ja, maar die is dan van dezelfde bouwjaren. Mijn e91 is ook al 16 jaar oud, he? 350k km op de teller.
   
 11. zijn ze zo rechtlijnig bij de dealer?
  gelijk maar een nieuwe kabelboom?
   
 12. Ik denk dat het geklooi van herstellen meer gedoe is. Op de foto waar is mijn duim gebruik om het rubber op te tillen, daar zie je ook een rode draad. Dat is de reparatie van 2 jaar geleden. Kortom, een nieuwe kabelboom toen, had me weer 12 jaar problemenvrij gefunctioneerd. Maar ik kan nog wel een tijdje draad solderen, hopelijk duurt de volgende kabelbreuk weer minimaal 2 jaar....
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 13. Tegen die tijd is dat het probleem voor een Ooostblokker. Of blijf jij er nog wel een paar jaar mee rond rijden?
   
  uwbuurman vindt dit leuk.
 14. Hahaha deze is al te oud, bijna, voor t wilde oosten. Jeetje, deze auto, ik heb nog nooit een auto zo lang gehad als deze, ruim 12 jaar al. Gaat 'ie nog een tijdje blijven? Denk het wel. Hij schrijft niet meer af, hij is prima onderhouden, hij rijdt nog erg fijn. Ja, het is een diesel, voor tweede auto had dat niet gehoeven, maar nu verdeel ik de kilometers wat meer tussen deze en mijn f31, de ik nu 2,5 jaar heb.

  Dus, zolang het goed gaat, blijft 'ie mooi.
   
 15. Gewoon blijven rijden dus en om eerlijk te zijn vind ik de nieuwe 3 serie helemaal niks. Het zal vast wel heel prettig rijden, alleen die grille...
   
  uwbuurman vindt dit leuk.
 16. Lekker leesvoer en ja kabelbreuken kunnen echt een drama zijn, vooral als ze zo lekker zijn weggewerkt. Maar goed, over 2 jaar een herkansing
   
  uwbuurman vindt dit leuk.
 17. dat is inderdaad een flinke kabelboom voor de klep, zo'n boom in mijn 2005 V70 was toch een stuk dunner, voor dat geld kan ik inderdaad ook erg lang solderen :)
   
  uwbuurman vindt dit leuk.
 18. Precies haha, maar als het niet erger is dan dit, na die jaren en kilometers, dan is het geen punt. Wat een fijne auto! Vandaag nog kleine 400 kilometer afgetikt, rijdt echt mooi.
   
 19. De e91 heeft een vlekkenloze APK gekregen. Oké, paar stukjes remleiding beetje opgeschuurd en onder de tectyl oid gebaggerd. Maar eens bekijken van de zomer welke delen dat zijn, en of ik dat even wil vervangen voor nieuw, of dat ik het wel even geloof.

  Hoe dan ook, simpele APK, blij mee.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 20. ook wel eens even fijn.
   
  uwbuurman vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina