1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

USB-poort: wel verbinding iphone, geen geluid?

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door MattS, 5 mei 2018.

 1. Dag allen,

  Ik bezit sinds gisteren een prachtige Focus 1.8 Limited uit 2009. Helemaal blij mee.

  Nu enkele zaken aan het uitproberen en daar liep ik tegen het volgende aan.

  Ik heb een line-in en usb-poort in armleuning. Line-in werkt prima met iphone (6) om muziek te spelen. Via de USB poort maakt de telefoon netjes connectie (dashboard herkent m als ipod?) en kan ik als ik Spotify open, netjes de lijstjes met songs zien en ze afspelen MAAR: ZONDER GELUID.
  Dus: alles werkt, je ziet de song die afgespeeld wordt, ik kan via dispaly auto naar volgende skippen etc maar het belangrijkste ontbreekt: geluid .

  Iemand de oplossing voor me?
  (Heb het met zowel iphone 5 als 6 gerpobeerd)

  Dank alvast voor de hulp!

  MattS
   
 2. Ja, te gelijk je line-in gebruiken...

  Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
   
  MattS vindt dit leuk.
 3. Ok, ga ik zo gelijk proberen! Dan behoud ik dus de mogelijkheid om via het dashboard de muziek te bedienen?
   
 4. Bij oudere software versies van de Sound & Connect (Bluetooth Voicecontrol) module was het noodzakelijk om hiervoor een zogenaamde Y-cable te gebruiken waarbij de Ipod/Iphone tegelijkertijd op de AUX ingang en de USB poort wordt aangesloten. De communicatie verloopt hierbij via de USB poort en de audio via de AUX ingang.

  Later is dit d.m.v. een software update gewijzigd. Bij de latere software versies is het niet meer nodig om de Y-cable te gebruiken. Alle communicatie verloopt dan via de USB poort.


  Bij oudere software versies is dit probleem dus op te lossen door de software van de module te updaten. Dit kan je zelf doen door de Ford Audio Update uit te voeren vanaf een USB stick. Ford heeft de support voor dit systeem in 2012 stopgezet en alle links naar de Ford Audio Update verwijderd. Wanneer je gaat zoeken is de laatste update (November 2012) en de handleiding hoe deze moet worden uitgevoerd online nog wel te vinden (De Ford Audio Update is bijvoorbeeld HIER te downloaden).
   
  Lampje en MattS vinden dit leuk.
 5. Thanks!


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   

Deel Deze Pagina