1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Upgrade audio ford Focus wagon Futura 2006

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door yep123, 28 nov 2017.

 1. Hallo

  De laatste tijd begin ik mij te ergeren aan de matige audio kwaliteit van de radio, het is een Ford 6000CD met CDDJ knop. Ook regelmatig slechte ontvangst, veel storing, dat irriteert. Is het de radio die niet echt goed is, of zijn het de boxen?

  Ik vraag mij af of er voor max 400 euro een echte kwaliteitsverbetering te behalen is. Navigatie, android, bluetooth en dat soort zaken hoeft niet echt.
  Wel graag mp3 kunnen afspelen, goede ontvangst en blijven kunnen bedienen aan het stuur.
  Nadeel is wel dat ik zelf niet handig ben, dus ik moet het laten doen.

  Iemand een tip/suggesties?

  Gr
   
 2. Je zou een originele Ford Sony radio kunnen kopen op de sloop of op ebay. Nadeel is dat die alleen mp3 kan afspelen via een cd. Je kan natuurlijk ook een aux aansluiting bijmaken zodat je de telefoon/mp3 daar op kunt aansluiten via de 3,5 jack.

  Heb vandaag zelf de Ford 6000cd vervangen voor een ovale Sony. Kan je vertellen dat het hele verbetering (zelf over de standaard speakers). Er zijn meerdere forumleden die het zelfde als mij gedaan en het zelfde ervaren hebben als mij.

  Om het makkelijk te maken zou je ook voor een rechthoekige Sony kunnen gaan. Dat is voor de ombouw makkelijker. Let wel op dat er een code bij de radio zit.
   
 3. #3 SmokeWurst, 29 nov 2017
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 nov 2017
  Ik heb de 6000CD vervangen voor een originele Travelpilot EX. Dit is oorspronkelijk met een navigatie CD. Voordeel is dat deze goedkoop aangeboden worden. De navigatie gebruik ik niet maar de geluidkwaliteit is vele malen beter en er zit een groter schermpje op met wat meer functies, waaronder het afspelen van mp3 cds. Heb er zelf een aux op aangesloten. Voordeel is dat het plug and play is. Radio er uit, grote stekker los halen, stekker in de nieuwe radio en weer er in klikken. Kan iedereen.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 4. Dat klinkt aantrekkelijk. Ik heb echter wel gelezen dat het aansluiten van deze radio wel eens problemen kan veroorzaken, vooral een radio die oorspronkelijk niet in een focus heeft gezeten. Of is het echt alleen de Travelpilot EX die in de focus past?


  Wat betreft de ontvangst zit ik ook te denken aan een digitale autoradio. is dit voor een prijs van 300 euro te doen?

  Gr
   
 5. Ik weet niet of de Travelpilot EX in de Mondeo is geleverd maar die zou niet passen, uit een Cmax of Transit past wel. Waar ik persoonlijk wel op gelet heb is de achtergrond verlichting. Hij is namelijk geleverd in het rood en groen. Je moet de radio dus werkend zien of de verkoper moet het zeker weten.
  Je hebt wel DAB interface voor originele Ford radio’s maar dat is erg duur. Wil je echt volledige functionaliteit dat moet je een radio kopen uit China, maar de ervaringen daarmee zijn wat wisselend. Aansluiten kost iets meer moeite maar is goed te doen, ook met werkende stuurwielbediening. Ervaringen hiermee zijn op dit forum of op internet goed te vinden.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 6. Ik heb ervaring met zo een China ding. 1.6 Octa Core 1GB ram 16 Rom.

  Pluspunten;

  Mooi
  Groot scherm
  Android
  Google Maps navigatie (offline of online) of een andere navigatie
  Wifi
  Bluetooth (gebruik ik bijna altijd om muziek te streamen
  GPS
  Camera

  Nadelen;

  Best traag met omschakelen van zware apps (maps, youtube, spotify)
  (ik heb wel 1gb/1.6 octa versie)
  Geluidskwaliteit minder dan originele unit
  Streamen via bluetooth gaat niet in 1 keer. Moet op unit app openen, verbinding maken, op play drukken en dan op play drukken op mobiel.
   
 7. Beste Allen!

  Ik ben sinds kort ook de trotse eigenaar van een focus wagon 2 serie 1. En ik zou graag mijn originele radio willen vervangen met een nieuwere.
  Spotify wil ik kunnen streamen en ook bellen via de radio vind ik belangrijk. want de huidige parrot die er in zit geeft de geweldige code P.

  Wat zijn de essentiële dingen waar ik aan moet denken.
  Ik heb climate control op de wagen zitten waardoor ik dus een vierkante uitvoering heb van de soundsystem 6000.
  Wat voor front zou ik eventueel moeten kopen voor mijn 2din radio, en wat bevelen jullie aan?

  Heeft iemand ervaring met een chinese radio met 7.1 android er op etc?
   
 8. Vierkant model radio heeft niets te maken met het hebben van climate control. In de Focus 2 fase 1 zit het vierkante model, in de fase 2 het ovale model, ongeacht of je handmatige airco of climate control hebt.
  Onze vriend Ali heeft passende modellen die direct in de opening van het vierkante of ovale model passen. Een 2din radio is kleiner dan de originele radio, dus dan moet je een tussenframe plaatsen. Persoonlijk vind ik dat geen mooie oplossing. Als je echt een 2din radio wilt dan kun je nog het volledige plastic front rond de radio en climate control kopen, ook te vinden bij Ali.
  Ervaringen met Chinese modellen zijn er genoeg, even de zoekfunctie gebruiken, maar kort door de bocht zijn de ervaringen van @bws723 zeer representatief.
  Persoonlijk weerhoud de mindere geluidskwaliteit van de gemiddelde Chinese radio mij ervan om er 1 te kopen. Overigens is jouw 6000CD Ford radio het minste model wat je in de Focus aantreft. Alle andere originele radio's zullen meer functies en (veel) betere geluidskwaliteit hebben.
   
 9. Een kleine maar toch wel belangrijke aanvulling;

  Vorige week, na ongeveer 7 maanden de radio gebruikt te hebben heeft deze het begeven. Start niet meer op en doet niets meer.
  Verkoper heeft aangeboden om de radio op te sturen ter reparatie.

  Ik was tevreden mee, maar gebruikte enkel streamingsfunctie/camera en af en toe navigatie (maps).

  Mijn tip; kijk naar wat je echt nodig denkt te hebben en wat je echt gaat gebruiken. Je hebt dure radio's met allemaal extra functies. Maar als je die niet gaat gebruiken dan is het zonde van het geld.
   
 10. #10 yep123, 22 apr 2018
  Laatst bewerkt: 22 apr 2018
  Hallo

  De laatste tijd begin ik mij te ergeren aan de matige audio kwaliteit van de radio, het is een Ford 6000CD met CDDJ knop. Ook regelmatig slechte ontvangst, veel storing, dat irriteert. Is het de radio die niet echt goed is, of zijn het de boxen?

  Ik vraag mij af of er voor max 400 euro een echte kwaliteitsverbetering te behalen is. Navigatie, android, bluetooth en dat soort zaken hoeft niet echt.
  Wel graag mp3 kunnen afspelen, goede ontvangst en blijven kunnen bedienen aan het stuur.
  Nadeel is wel dat ik zelf niet handig ben, dus ik moet het laten doen.

  Iemand een tip/suggesties
  ? quote

  Ik heb nu deze radio gevonden op marktplaats https://link.marktplaats.nl/m12758407 Advertentie m1275840715 Zou dit nu een aanzienlijke verbetering worden qua geluid en ontvangst? En kan deze probleemloos in mijn Futura wagon 2006 16v worden gezet, dus plug and play met een goed werkende handbediening?

  Alvast bedankt maar weer voor de reacties
   
 11. Advertentie is al verwijderd..
  Andere suggesties:
  Een Travelpilot FX (navigatie via SD kaartje), vierkant model, rode verlichting:
  https://link.marktplaats.nl/m1169274167

  Een Travelpilot EX (navigatie via CD), vierkant model, kleur verlichting onbekend:
  https://link.marktplaats.nl/m1271256291

  Sony radio, geen navigatie, wel mp3 CD's, vierkant model, groene verlichting:
  https://link.marktplaats.nl/m1277981663

  Ik ga er dus even van uit dat je een vierkant model zoekt. Alle bovenstaande radio's zijn plug and play en bieden een veel betere geluidskwaliteit. Voor het navigatiegedeelte dien je nog wel een GPS ontvanger te hebben. Meestal wordt deze niet mee verkocht en moet je dus nog los aanschaffen.

  En zie mijn eerdere post over de ontvangst: grote kans dat dit NIET aan de radio ligt. Veel vaker ligt het problem bij de bekabeling en/of antenne.
  Succes.
   
 12. Bedankt voor je reactie.

  Ik ga hier maar eens na kijken. Ik neem aan dat alleen de nieuwe antenne vervangen niet afdoende, daar zal dus ook een nieuwe voet bij moeten komen.
  Ik heb al een beetje gekeken op het internet, moet je perse origineel gebruiken of kan universeel net zo goed werken?
   
 13. met mijn focus mk2, had ik de 6000cd radio van focus perfect radio ontvangst. heb deze eruit gedaan voor 2din radio.
  toen kon ik net 2 fm zenders ontvangen,
  uiteindelijk heb ik een antenne gevonden die knikt, deze op dak gemonteerd. nieuwe kabel naar de radio getrokken en daar een antenne versterker van dietz gemonteerd.
  dit vooral om fm en dab te scheiden. toen kon ik zelfs 30km in duitsland nog perfect dab luisteren naar station van hier. wat voorheen niet kon.
   

 14. Even rekening houden dat de Ford Sony radio vrij is van vin nummer (laatste auto) anders speelt deze volgens mij niet want je eigen vin nummer moet ingevoerd worden.
   
 15. Durf ik niet te zeggen, ik heb alleen ervaring met originele radio's en antennes. Ik heb destijds een voet met antenne over kunnen nemen van een forumlid, maar ik kan me zo voorstellen dat veel sloperijen dit ook hebben.
   
 16. Hoi

  Ik ben nu op zoek naar een antenne voet en antenne bij onderdelenwinkels. Ik zoek wel een voet die gelijk past, dus geen kabels en aansluitingen veranderen.

  Weet iemand waar deze te koop zijn?, behalve dan bij de ford garage evt een link naar de site zou mooi zijn

  bedankt maar weer
   
 17. Probleem met de slechte ontvangst is verholpen

  Corrosie in antenne en antenne voet aangepakt met schoonmaakazijn de ontvangst is nu veel beter. Hoe simpel kan het zijn.

  Nu op den duur een andere radio, zal een Sony worden of een Travelpilot EX. Weet iemand misschien of er bij beiden nog een verschil in geluidsweergave is?
   

 18. Bij mij een vergelijkbaar probleem. Ik ga eens kijken of schoonmaken ook helpt.

  Bedankt.
   

Deel Deze Pagina