1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Upgrade audio ford Focus wagon Futura 2006

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door yep123, 28 nov 2017.

 1. Hallo

  De laatste tijd begin ik mij te ergeren aan de matige audio kwaliteit van de radio, het is een Ford 6000CD met CDDJ knop. Ook regelmatig slechte ontvangst, veel storing, dat irriteert. Is het de radio die niet echt goed is, of zijn het de boxen?

  Ik vraag mij af of er voor max 400 euro een echte kwaliteitsverbetering te behalen is. Navigatie, android, bluetooth en dat soort zaken hoeft niet echt.
  Wel graag mp3 kunnen afspelen, goede ontvangst en blijven kunnen bedienen aan het stuur.
  Nadeel is wel dat ik zelf niet handig ben, dus ik moet het laten doen.

  Iemand een tip/suggesties?

  Gr
   
 2. Je zou een originele Ford Sony radio kunnen kopen op de sloop of op ebay. Nadeel is dat die alleen mp3 kan afspelen via een cd. Je kan natuurlijk ook een aux aansluiting bijmaken zodat je de telefoon/mp3 daar op kunt aansluiten via de 3,5 jack.

  Heb vandaag zelf de Ford 6000cd vervangen voor een ovale Sony. Kan je vertellen dat het hele verbetering (zelf over de standaard speakers). Er zijn meerdere forumleden die het zelfde als mij gedaan en het zelfde ervaren hebben als mij.

  Om het makkelijk te maken zou je ook voor een rechthoekige Sony kunnen gaan. Dat is voor de ombouw makkelijker. Let wel op dat er een code bij de radio zit.
   
 3. #3 SmokeWurst, 29 nov 2017
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 nov 2017
  Ik heb de 6000CD vervangen voor een originele Travelpilot EX. Dit is oorspronkelijk met een navigatie CD. Voordeel is dat deze goedkoop aangeboden worden. De navigatie gebruik ik niet maar de geluidkwaliteit is vele malen beter en er zit een groter schermpje op met wat meer functies, waaronder het afspelen van mp3 cds. Heb er zelf een aux op aangesloten. Voordeel is dat het plug and play is. Radio er uit, grote stekker los halen, stekker in de nieuwe radio en weer er in klikken. Kan iedereen.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 4. Dat klinkt aantrekkelijk. Ik heb echter wel gelezen dat het aansluiten van deze radio wel eens problemen kan veroorzaken, vooral een radio die oorspronkelijk niet in een focus heeft gezeten. Of is het echt alleen de Travelpilot EX die in de focus past?


  Wat betreft de ontvangst zit ik ook te denken aan een digitale autoradio. is dit voor een prijs van 300 euro te doen?

  Gr
   
 5. Ik weet niet of de Travelpilot EX in de Mondeo is geleverd maar die zou niet passen, uit een Cmax of Transit past wel. Waar ik persoonlijk wel op gelet heb is de achtergrond verlichting. Hij is namelijk geleverd in het rood en groen. Je moet de radio dus werkend zien of de verkoper moet het zeker weten.
  Je hebt wel DAB interface voor originele Ford radio’s maar dat is erg duur. Wil je echt volledige functionaliteit dat moet je een radio kopen uit China, maar de ervaringen daarmee zijn wat wisselend. Aansluiten kost iets meer moeite maar is goed te doen, ook met werkende stuurwielbediening. Ervaringen hiermee zijn op dit forum of op internet goed te vinden.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 6. Ik heb ervaring met zo een China ding. 1.6 Octa Core 1GB ram 16 Rom.

  Pluspunten;

  Mooi
  Groot scherm
  Android
  Google Maps navigatie (offline of online) of een andere navigatie
  Wifi
  Bluetooth (gebruik ik bijna altijd om muziek te streamen
  GPS
  Camera

  Nadelen;

  Best traag met omschakelen van zware apps (maps, youtube, spotify)
  (ik heb wel 1gb/1.6 octa versie)
  Geluidskwaliteit minder dan originele unit
  Streamen via bluetooth gaat niet in 1 keer. Moet op unit app openen, verbinding maken, op play drukken en dan op play drukken op mobiel.
   
 7. Beste Allen!

  Ik ben sinds kort ook de trotse eigenaar van een focus wagon 2 serie 1. En ik zou graag mijn originele radio willen vervangen met een nieuwere.
  Spotify wil ik kunnen streamen en ook bellen via de radio vind ik belangrijk. want de huidige parrot die er in zit geeft de geweldige code P.

  Wat zijn de essentiële dingen waar ik aan moet denken.
  Ik heb climate control op de wagen zitten waardoor ik dus een vierkante uitvoering heb van de soundsystem 6000.
  Wat voor front zou ik eventueel moeten kopen voor mijn 2din radio, en wat bevelen jullie aan?

  Heeft iemand ervaring met een chinese radio met 7.1 android er op etc?
   
 8. Vierkant model radio heeft niets te maken met het hebben van climate control. In de Focus 2 fase 1 zit het vierkante model, in de fase 2 het ovale model, ongeacht of je handmatige airco of climate control hebt.
  Onze vriend Ali heeft passende modellen die direct in de opening van het vierkante of ovale model passen. Een 2din radio is kleiner dan de originele radio, dus dan moet je een tussenframe plaatsen. Persoonlijk vind ik dat geen mooie oplossing. Als je echt een 2din radio wilt dan kun je nog het volledige plastic front rond de radio en climate control kopen, ook te vinden bij Ali.
  Ervaringen met Chinese modellen zijn er genoeg, even de zoekfunctie gebruiken, maar kort door de bocht zijn de ervaringen van @bws723 zeer representatief.
  Persoonlijk weerhoud de mindere geluidskwaliteit van de gemiddelde Chinese radio mij ervan om er 1 te kopen. Overigens is jouw 6000CD Ford radio het minste model wat je in de Focus aantreft. Alle andere originele radio's zullen meer functies en (veel) betere geluidskwaliteit hebben.
   
 9. Een kleine maar toch wel belangrijke aanvulling;

  Vorige week, na ongeveer 7 maanden de radio gebruikt te hebben heeft deze het begeven. Start niet meer op en doet niets meer.
  Verkoper heeft aangeboden om de radio op te sturen ter reparatie.

  Ik was tevreden mee, maar gebruikte enkel streamingsfunctie/camera en af en toe navigatie (maps).

  Mijn tip; kijk naar wat je echt nodig denkt te hebben en wat je echt gaat gebruiken. Je hebt dure radio's met allemaal extra functies. Maar als je die niet gaat gebruiken dan is het zonde van het geld.
   

Deel Deze Pagina