1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

1.8i 16V 125pk Toeren

Discussie in 'Performance' gestart door focusgebruiker, 12 aug 2018.

 1. Beste allen,
  Een vriend van mij heeft een focus C-max van 2004. Het betreft een 1.8 liter motor met 240K op de teller.

  De auto blijft na starten redelijk hoog in de toeren hangen. 1300 tot 1400. Soms bij het verkeers licht gaat hij niet lager dan 3000 toeren! Dat duurt dan even.

  Mijn visie is dat het te maken heeft met de gasklep positie sensor. Een vacuum lek heb ik ook niet kunnen ontdekken. Ik hoor niets sissen en als ik er met remreiniger langs ga gebeurt er ook niets met de toeren. Dus dat lijkt mij uitgesloten.

  ik heb ook ooit eens vernomen dat iemand met het zelfde probleem de ECU opnieuw heeft laten programmeren en daarmee was het probleem opgelost. Iemand enig idee wat dit kan zijn en waar we eerst moeten zoeken? Ik ben zelf niet bekend met de 1.8 motor van focus uit 2004. Ik rij zelf mondeo 1.8 van 2001 maar dat is een heel andere motor.
   
 2. Ik ben het probleem vaker tegengekomen hier. Heb je de gasklep, stationairregelklep (weet ik niet zeker of deze motor dat heeft) en de ontsteking al nagekeken?
   
 3. We hebben het hele gaskleppenhuis bekeken. Die is brandschoon. Hij heeft een elektronisch gaspedaal, dat maakt het ook niet echt gemakkelijker. Wellicht maar eens kijken bij de carter ontluchting.
   

Deel Deze Pagina