Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Sync2

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door jaapd, 5 nov 2015.

 1. Ik mis iets volgens mij... Ben je al bezig geweest met downloaden etc etc?
   
 2. Ja via een torrent linkje op pag. 52 Ik moet nog een USB stick maken en kijken of het allemaal lukt.
   
 3. Je moet de kaart op een SD kaart zetten, het gaat niet via een USB stick werken.
   
 4. Ja foutje. Goed dat je het meld. Ik ga dus sync2 updaten naar versie 8.10 op USB en de navigatie naar f7 op het oude f6 kaartje. Ik installeer dan wat minder talen en dan past het denk ik wel op het van origine f5 kaartje. Zo heb ik het ook van f5 naar f6 gedaan en dat werkte prima. Wellicht dat het in de toekomst niet meer op 32 Gb past maar dat zien we dan wel weer. Nogmaals bedankt voor je oplettendheid.
   
 5. Let er wel op dat je op sommige SD kaarten een schrijfbeveiliging hebt. Ik zou gewoon een nieuw kaartje kopen van 64gb, en dan een snellere type. Dit ga je echt merken, het opstarten gaat sneller en als je een adres wilt invoeren gaat dit ook soepel! Kaartje kost iets van 20/30 euro dus dat valt ook mee. Je moet dan Micro SDXC kopen voor goeie werking. Ik heb dit kaartje er nu inzitten :

  https://tweakers.net/pricewatch/345860/kingston-microsdxc-class-10-+-sd-adapter-64gb.html

  En qua sync2 update bedoel je waarschijnlijk 3.10 ipv 8.10 ;)
   
 6. Hoi Magure.
  Ik ben maar eens in het menu van mijn Focus wagon van 2015 gedoken en kom tegen dat ik al Versie 3.10.16180 heb. Ik heb begin dit jaar al een keer een update gedaan. De navigatie applicatie is 5.67.6 en het versienummer is F4. Die heb toen ook al een keer geupdate naar F6, zonder russisch en dat soort talen. Het paste er dus wel op. F6 wordt niet gemeld in het menu van de Focus. Nu toch maar een 64 Gb kaartje besteld. Ik denk dat je gelijk hebt dat het dan sneller zal reageren gelet op de specificaties.
  Wordt vervolgd.
   
 7. Hoe krijg je in Android 8.0 het file-tje SDcardkey op de Android telefoon? Ik heb in de playstore SD booster gedownload en geïnstalleerd maar er wordt niets weggeschreven naar mijn nieuwe sd kaartje.
  Ook geprobeerd om het MMC0 uitgelezen te krijgen maar er is niets om uit te lezen. Ik heb eerst het kaartje exFAT geformatteerd in windows en toen in de Android telefoon gestopt. Als ik in de telefoon formatteer is de exFAT weg en als ik het kaartje daarna in windows bekijk is het niet leesbaar. Iemand een oplossing hiervoor?
   
 8. Omdat je stappen verkeerd zijn.

  1. Je moet eerst de SD-kaart in een PC/Laptop exFAT formateren
  2. Dan stop je de SD-Kaart in een Android telefoon/tablet, dan moet je de serial nummer van de SD-kaart uitlezen dmv van de app SD-Booster. De serial nummer begint met 0X...…..
  3. Dan open je op je PC/Laptop de FordKeyGen tool, deze geeft allemaal ?????? tekens weer, maar je kan in een tekst vak wel de serial nummer invullen die begint met 0X...….. als je deze hebt ingevuld druk je op de onderste knop en maakt hij een file sdCard.key aan in het mapje waar ook je bestanden van de FordKeyGen ook staan.
  4. Je stopt de SD-Kaart weer in je PC/Laptop en kopieert het bestand sdCard.key naar je SD kaart samen met de kaart materiaal.

  En klaar is kees....
   

  Bijgevoegde bestanden:

 9. Ik heb inmiddels begrepen dat je root toegang moet hebben op je Android telefoon. Dat is niet voor iedereen wegegelegd om het zo te zeggen.
   
 10. Nee is niet nodig, je moet alleen even verschillende android apparaten proberen. Bij mij werkte het op een android samsung tablet. Probleem is dat SD-Booster niet goed op android 5.0 of hoger werkt.
   
 11. #1131 Magure, 11 dec 2018
  Laatst bewerkt: 12 dec 2018
  BertPa vindt dit leuk.
 12. #1132 HansK, 12 dec 2018
  Laatst bewerkt: 13 dec 2018
  Nou, nou. wat een gedoe bij mij. Op een oude tablet (Asus TFT.4..) Sd booster geïnstalleerd. SD kaartje er in en ik dacht de code uitgelezen te hebben. Dus gekopieerd naar de nieuwe SD en in de Focus gestopt. Foutmelding! Code aangepast zonder 0x resultaat niks. De nieuwe SD kaart in het SD kaart slot met de adapter gestopt gaf steeds hetzelfde resultaat. Verder gezocht en er bleek nog een slot voor een microSD kaartje te zijn. Kaartje er in, SD booster gestart en voila 2 SD kaarten werden getraceerd. Keurig met capaciteit en datum en niet onbelangrijk een met de nieuwe SD kaart met de bijbehorende code. De andere code is kennelijk voor het interne geheugen van de tablet. Heel verwarrend was dat bij deze tablet het sd kaartje door SD booster niet werd herkent omdat het kaartje m.b.v. de adapter in het grote kaartslot werd geplaatst.
  Vervolgens ging alles volgens het boekje. D.w.z. Code gegenereerd met Keygen: De code komt dan in dezelfde directory als het programma Keygen. De code gekopieerd naar de SD kaart en vervolgens de gehele inhoud van het F7 kaartje er bij gekopieerd. Even spannend om te zien of de Focus het accepteerde en waarempel het scherm ziet er al direct beter uit.
  Ik ben dus nu van een F4 kaartje naar een F7 kaartje gegaan. Wat een verschil. Het F4 kaartje heeft bestanden uit 2013 en 2014. Kortom ik ben blij met deze verbetering.
  Bedankt iedereen voor het meedenken.
   
  BertPa en Magure vinden dit leuk.
 13. Ben ik nog op tijd voor de F7 SDkaart ????????
   
 14. Hoi Magure,
  Was bekend hoor, maar wilde het toch proberen.
  Twee dagen zweten op dat kaartje maken vond ik genoeg,
  ben niet zo,n pc fanaat , vandaar de vraag.
  Toch hier via een clublid nu aan een F7 geraakt,en die gaan we morgen bij binnenkomst proberen.
  Bedankt voor je bericht en medeleven op deze Fordsite
  Bert
   
 15. #1136 Remmy, 12 jan 2019
  Laatst bewerkt: 12 jan 2019
  Goedenavond,

  Sinds gisteren ben ik de bezitter van mijn eerste Ford. Het is een Focus 1.6TDCI 5drs HB lease Titanium van 01-2014
  Ik ben nu in dit topic aan het lezen maar ik heb daar toch een vraagje over.

  Ik neem aan dat ik een sync2 systeem in de auto heb zitten.

  Ik vermoed dat het systeem nooit is ge-update. Hoe moet ik dit nou doen?
  Kan ik meteen naar software versie 3.10 updaten? Of moet ik eerst naar versie 3.8 gaan en vervolgens naar 3.10?
  Ik heb de versie van pagina 52 gedownload maar ook de versie van de eerste post. (die heeft trouwens 3 bestandjes. DONTINDX.MSA zit niet bij de versie op pagina 52)

  mvg Remmy
   
 16. Je kan bij het sync2 systeem rechtstreeks updaten naar versie 3.10, heb ik zelf ook gedaan
   
  Remmy vindt dit leuk.
 17. Okay, dank voor de info. Mijn navi kaart is trouwens nog V4 maar ik heb er eentje besteld via Ebay dus ik hoop dat die het doet.
   
 18. Dan heb je waarschijnlijk het vorige systeem : MFD , want die werkt met V4 etc kaarten en Sync2 met F5 etc. Dus dan gaat deze update niet voor je op. Google anders eens op Ford MFD en Sync2 dan krijg je wel plaatjes te zien hoe het systeem er moet uit zien.
   
 19. Oh okay. Dat had ik nog niet gezien. Dank voor de tip.
  Kan ik dan wel die nieuwe navi kaart versie gebruiken? Ik heb wel sync in beeld staan en zo heet ook het systeem als ik mijn mobiel Connect.

  edit: Je hebt gelijk Magure, ik heb inderdaad MFD :|
  Is daar ook een sw update voor?
   

Deel Deze Pagina