Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Subwoofer Mk3.5 estate?

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door Bozothenutter, 28 jul 2019.

 1. Hoi,

  Iemand ooit do ruimte rechts achterin tussen de wielkast en het achterlicht gebruikt voor een sub?
  Of een thread er over gevonden?
   
 2. Toevallig vorige week daar een actieve sub neergezet.
  Gaat prima. Nu heb ik een MK3.1 maar dat zal weinig uitmaken denk ik.
  Er zit daar een schuimrubber geval, die haal je er zo uit. Om de sub te plaatsen heb ik wel het kastje van de PDC verplaatst en de bekabeling en beetje verlegd.
  En je moet de zijbekleding losmaken om de sub te plaatsen; ik kreeg de mijne er alleen zo achter. [​IMG][​IMG]

  Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
   
  henk 68, Remko Wouter, gerardTDCI en 2 anderen vinden dit leuk.
 3. wow, dacht dat die vakjes kleiner waren...
  zie op de MTX site dat de sub 35x25 cm is, nice!
  hoe klinkt ie?
   
  Bassie666 vindt dit leuk.
 4. Hij klinkt goed! Staat bijna uit en toch een mooie aanvulling op het geluid. Wel beide ingangen gebruikt; mijn hu heeft maar 1 uitgang maar die heb ik dus doorgelust.

  Als je het schuimrubber eruit trekt zie je al hoe groot die ruimte is. Eigenlijk kom ik een halve centimeter te kort maar je ziet het nauwelijks. Het klepje staat net een beetje open.
  Voor de instellingen moet ik nog wel de bekleding lostrekken; dat zit nu bovenop.

  Ik heb deze voor €140,- kunnen kopen in Frankrijk. Was er net toen ie in de aanbieding was bij de FeuVert.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
   
 5. Mooie plek voor de sub. Slim gedaan.

  Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5000 met Tapatalk
   
 6. Nice, vond je het echt nodig dan, die subwoofer? Ik vind het geluid goed te pruimen in mijn 3.5.
   
 7. Nodig.... Ach... Maar nu ie er in zit is het echt wel een aanvulling! Ik geloof dat de standaard speakers die ik erin heb ook niet top Notch zijn hoor. Staan op m'n prio-2 lijstje.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
   
  M.Blaak vindt dit leuk.
 8. Heb je dat voorzet schermpje om het vakje dicht te maken ook dicht als je de subwoofer + radio aan hebt? Gaat het geluid erdoor? Het is een dun vilten sluitklep.

  Ik heb de Pioneer TS-WX130DA gekocht en die past er ook in (hij is kleiner dan jouw subwoofer). Was even benieuwd. Ik zoek een plek uit het zicht en vond jouw oplossing erg interessant.
   
 9. Ja hoor, helemaal dicht. En dat vormt totaal geen belemmering voor het geluid.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
   
  mdebruin vindt dit leuk.
 10. Dat heb je mooi opgelost.:thumbup::thumbup:
   
  Bassie666 vindt dit leuk.
 11. @Bassie666

  Ziet er netjes uit!

  Ik kan zaterdag mijn Focus MK3.5 estate Titanium ophalen en ik wil iets gelijkwaardig gaan doen, vraag me echter wel af hoe je het e.e.a. hebt aangesloten.
  Was me al aan het verdiepen in de audio en zag al dat sync2 geen uitgang (pre-out) heeft, duwtje in de goede richting is welkom :)
   
  mdebruin vindt dit leuk.
 12. Ai, daar kan ik je niet mee helpen. Ik heb een Android head unit geplaatst; met aparte sub aansluiting.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
   
 13. Thanks!

  Dat gaat klussen worden... heb al gevonden dat bij de MK3/Mk3.5 en veel andere fords de volgende draden voor de speakers gebruiken:
  Code:
  Voorspeakers:
  FL + WHITE
  FL — WHITE/BROWN STRIPE
  FR + WHITE/PURPLE STRIPE
  FR — WHITE/ORANGE STRIPE
  
  Achter speakers:
  RL + WHITE/GREEN STRIPE
  RL - BROWN/YELLOW STRIPE
  RR + BROWN/WHITE STRIPE
  RR - BROWN/Blue STRIPE
  
  Middenspreaker:
  Center + Green
  Center - Yellow
  
  Als je de draden dan doorknipt dan kun je er een 4 kanaals auto-on versterker tussen zetten en al dan niet de speakers vervangen (wel aan te raden)
  Je kan er ook parallel (met van die aftakkers) een hoog naar laag omvormer tussen zetten (al dan niet ingebouwd) voor naar een versterker.

  Denk dat ik dit laatste ga doen, heb een actieve subwoofer gevonden van 300W RMS welke al een hoog/laag omvormer ingebouwd heeft i.c.m. automatisch aan als hij signaal ontvangt.
  Voordeel van deze sub is dat ik zowel de power als signaal kabel er zo kan uittrekken (stekkers!) als ik de ruimte nodig heb, sub is er dan zo uit :)

  Als ik de auto heb zal ik eens kijken en eventueel het 1 en ander als foto's plaatsen als ik er mee begin, kan even duren > regen en koud!
   
  Thieske vindt dit leuk.
 14. Da's dan een grotere? Niet achter het klepje?

  Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
   
 15. Dat is inderdaad een grotere, als ik het doe wil ik het wel goed doen :D

  Maar het plan van aanpap wordt toch iets anders aangezien ik eerst de basis goed wil hebben aangezien de originele radio's een afrollende bascurve hebben (meer volume = minder bass!)
  Dit is op te lossen met een Audio control LC2i/Audio control LC7i (soundprocessor) Deze zijn voorzien van "AccuBass" welke de goede curve hersteld en deze hebben een output naar de versterker van e speakers en leveren een pre-out en remote voor een eventuele subwoofer(versterker)
  Nadeel is wel als je voor en achter onafhankelijk wil kunnen regelen je de LC7i moet hebben welke 100 euro duurder is, ik ga zoals het er nu uit ziet voor de LC2i en regel voor en achter af op de 4 kanaal versterker voor de speakers.

  Ik vond boven op zolder nog een JBL GTO 504 versterker, Dynamat spul, en 2 Crunch Gravity GTX-6.2C speakers met hele goede JBL tweeters.
  Dacht als die nog goed zijn dan koop ik er een Audio control LC2i en een set Ground Zero GZTF 16 achterspeakers met speakeradapter ringen bij.
  Als ik pech heb is de versterker te groot voor ander het dashbord en moet ik een ander kopen... maar dat zien we dan wel weer...

  Moet dan wel de uitgangen van de originele radio goed opvangen en netjes monteren/aftakken.
  Heb als van deze PC voeding verloop snoeren besteld:

  [​IMG]

  Snoer 1 > Knip deze in 2 stukken en 1 kant komt aan de radio kant van de speakers en de andere kant gaat naar de speakers.
  Snoer 2 > Knip deze in 2 stukken en 1 kant klik ik in de radio kant van de speakers en gaat naar de Audio control LC2i, andere kant komt van de versterker en wordt in de speaker connector geklikt.

  Zo kan ik altijd de originele verbindingen netjes herstellen (verkoop auto o.i.d.) en ik weet zeker dat bij gebruik alles goed en veilig zit.

  Het 1 en ander is dus onderweg en ik zal binnenkort het 1 en ander gaan voorbereiden en de bestaande spullen testen op werking en of ze passen.
  Later kan er dan zo een subwoofer in/bij :)
   
 16. De Audio control LC2i is een high power speaker-line adapter maar dan nog beter, audio en vooral de bass moet ook weer goed worden (LC2i is ook een digital signal processor)
  De meeste goedkope high/low adapters geven alleen het signaal door en brak blijft brak, ook hebben ze de meeste geen "auto-on" functie waarop ze inschakelen als er een signaal gedetecteerd wordt, ook heb je dan nog geen remote en subwoofer uitgang.

  Als je geen lege accu's wil en goed geluid wil hebben (anders is het verspeelde moeite en geld) dan ben je helaas was duurder uit maar dan heb je het wel goed voor elkaar :)
   

Deel Deze Pagina