Tourrit “in het Zuiden” en meeting

bij Van Mossel Ford Breda

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Stuurwiel verlichting en trekknop achterbank neerlaten defect

Discussie in 'Interieur' gestart door Pimpampet, 27 aug 2021.

 1. Beste forumleden,

  Ik ben sinds een week in het bezit van een Ford Focus Titanium station, 1.0 Ecoboost 125pk, 2019, automaat.

  Ik probeer op zoveel mogelijk dingen te letten en te kijken wat me opvalt, te lezen wat aandachtspunten zijn van dit model auto op dit forum etc.

  Nu zijn de eerste twee zaken die me opvallen dat 1) de stuurwiel verlichting niet werkt. Volgens mij moet deze ook blauw oplichten net als de rest van de sfeer verlichting als ik andere foto's goed gezien heb. Is dit onder BOVAG garantie te verhalen? Lijkt me haast wel omdat dit geen slijtage onderdeel is? Daarnaast: wat zou dit kunnen zijn en hoe is het op te lossen?
  2) de trekschakelaar in de kofferbak van de in delen neerklapbare achterbank aan de linkerzijde werkt niet. Ik kan aan de linkerkant alleen de bank laten zakken met de knop op de rugleuning, terwijl aan de rechterkant het trekmechanisme wel werkt. Een slijtage onderdeel, dus hier moet ik zelf mee aan de gang. Ik zie dat er een kabeltje / staaldraad naar voren loopt, en hoor het kabeltje ook (als ik me niet vergis) bewegen bij de vloer ruimte als ik aan de hendel trek, waar dus nu geen weerstand op zit. Ofwel het kabeltje zit los of er is iets afgebroken. Ik heb echter nog niet de oplossing kunnen vinden, of zoek op de verkeerde benaming.

  Hoor het graag!
   
 2. Ja, je kunt bij de garage waar je hem gekocht hebt aangeven dat de verlichting niet werkt en dat dat wel zou moeten. Ze zouden 't weer moeten laten werken.
  Als ze dat mechanisme een slijtage onderdeel vinden... Dan zal het mij niet verbazen als ze zeggen dat die verlichting op het stuur dat ook is :shock: Je kan er toch wel vanuit gaan dat dat na 2 jaar nog wel functioneel moet zijn.
   
 3. Als je auto uit 2019 is. Heb je dan nog net fabrieksgarantie of net niet meer. Anders valt het daar onder.
  Verlichting is geen slijtage onderdeel. Licht werkt constant neem ik aan. Dus heeft niks met mechanisme te maken. Slijtageonderdeel is onderdeel dat na x aantal km op is en vervangen moet worden, zoals banden, remmenrij, ruitenwissers, xenonlamp en gloeilamp. LED lamp is geen slijtageonderdeel ivm deze nooit kapot zou gaan, gaan auto leven mee. Tuurlijk kan het wel eens voorkomen, alleen dat is zo zelde
   
 4. Dank voor de reacties tot dusver. Hij is helaas net uit de garantie (mei 2019), dus moet het op een andere manier oplossen.
  Alle knoppen werken prima, dus aan de functionaliteit ligt het niet. Maar alle backlights op het stuur, inclusief de schakelflippers, doen het niet.
  Losse kabels heb ik elders gelezen, maar zou niet weten hoe/wat te controleren.
  En een zekering die specifiek hiervoor is lijkt me ook sterk? Alle andere verlichting, interieurverlichting, sfeerverlichting, etc etc lijkt prima namelijk.
   
 5. Het zou de klokveer kunnen zijn.
  Ik zou overigens nog wel proberen of er geen coulance mogelijk is op basis van het conformiteitsbeginsel.
   
 6. Niet mee bekend, zowel de klokveer niet als dat beginsel. Je doelt op proberen bij Ford?
   
 7. klokveer zit achter je stuur.
  comformiteitsbeginsel is dat je van een bepaald onderdeel mag verwachten dat ze langer dan 2 jaar meegaan.

  ik zou even terug gaan naar de verkoper, uitleggen dat die net buiten de garantie zit en of jun even willen kijken wat het zou kunnen zijn.
  mss maar een kleine reparatie die of voor een klein bedrag of onder garantie verholpen wordt.
  ik denk dat jullie er samen wel uitkomen.
   
  Pimpampet en meeder vinden dit leuk.
 8. Lokale Ford garage doet alleen zulk soort coulance reparaties als je al een aardig tijdje klant bent bij ze. Dat wordt na de vakantie (tijd om de eerste 4000 kilometers te maken - gelijk een goede test om te zien of er nog andere aandachtspunten zijn) terug naar de garage waar hij gekocht is. Technisch gezien valt het onder de bovag garantie, dus eens kijken hoe blij hij wordt van mijn terugkeer.

  Iemand nog een suggestie voor de trekknop voor de achterbank neerlaten? (De volgende keer zal ik de onderwerpen splitsen per topic, misschien handiger / gebruikelijker?)
   
 9. Vrijdag gaat de auto naar de garage, en wordt hopelijk de stuurwielverlichting gerepareerd.

  Heb echter nog van niemand een suggestie gehoord voor de trekknop voor de achterbank. Wie kan helpen?
   
 10. Ik had hetzelfde probleem en ook aan de linkerkant. Het is bij mij gewoon onder garantie gerepareerd en was een kabel die losgeschoten was. Op zich niet heel spannend, maar aangezien de garage waar ik de auto heb gekocht niet veel ervaring met Ford had (is een Renault dealer) zijn ze er wel even zoet mee geweest omdat de bekleding van de achterbank los moest.
   
 11. #11 Pimpampet, 1 okt 2021
  Laatst bewerkt: 1 okt 2021
  De kabel is gerepareerd, maar de stuurwielverlichting niet. Het verhaal is dat ze met een Ford garage hebben gebeld, en op basis van VIN nr hebben aangegeven dat mijn auto de stuurwielverlichting niet zou hebben.
  Nu lijkt mij dit wel heel stug, aangezien het de titanium versie is en die standaard de verlichting zou moeten hebben?
  Kan iemand hierover uitsluitsel geven? (svp met spoed, moet het voor maandag weten)

  Alvast bedankt!

  Edit: aanvullend: in Etis staat niks specifiek over het stuurwiel, maar dus ook niet dat het er niet op zou zitten. "Int.verlichting-LED omg.verlichting" is de allesomvattende noemer, en ik heb eerlijk gezegd nog nooit eerder een Focus MK4 gezien, waarbij alle interieurverlichting brandde behalve het stuurwiel
   
 12. Volgens mij brandt het op mijn Trend ook en het lijkt me toch vreemd als een Titanium het dan niet zou hebben...
   
 13. Ja precies. Is er ergens uitsluitsel te krijgen? Iemand die dit zeker weet?
   
 14. Heb een Titanium, MY2020 gebouwd 2019. Heb "gewoon" verlichting op mn stuur...

  Greetz Emiel
   
  Pimpampet vindt dit leuk.
 15. Even zelf met een ford garage contact op nemen en vragen of het klopt wat jou garage zegt
   
  Pimpampet vindt dit leuk.
 16. Het lijkt een defect in de SCCM - regelmodule stuurkolom. Voor zover ik het begrepen heb bestaat dit uit meerdere modules, en is de module die de verlichting aanstuurt defect. Wordt vervolgd...
   

Deel Deze Pagina