1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Stuur

Discussie in 'Interieur' gestart door jason101, 1 dec 2017.

 1. Is de zilveren omlijsting op het stuur makkelijk te verwijderen? Aan één kant is deze niet zo netjes meer en wil hier iets aan doen.
   
 2. De zilverkleurige omlijsting is onderdeel van de stuurairbag en is dus niet los leverbaar. In geval van beschadigingen op de omlijsting (het afbladderen van de matte chrome laag komt nog weleens voor) moet dus de gehele stuurairbag worden vervangen.


  Een alternatief is om een imitatie airbagkap te monteren. In Azie zijn diverse aanbieders te vinden die deze aanbieden (zoals bijvoorbeeld DEZE aanbieder). Ik ben echter zelf niet bekend met de kwaliteit van dergelijke imitatie airbagkappen.
   
 3. Met goed zoeken zijn er afdekkapjes te vinden die er overheen vallen.
  Niet in zilver, maar carbonlook.
   
 4. #4 jason101, 4 dec 2017
  Laatst bewerkt door een moderator: 4 dec 2017
  Vraag me dan af hoe ik evt bij de stekkers van de stuurbediening moet komen. Zijn deze schakelaars op het stuur er dan uit te "wippen"?

  Edit: Op youtube gevonden dat hiervoor dus ook de airback eraf moet. Dan is het bij de Fiësta toch wel iets makkelijker.
   
 5. #5 jason101, 4 dec 2017
  Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2017
  Ik kan ze wel vinden voor de :focus3: 3.2 maar niet voor :focus3: 3.1.
   
 6. #6 jason101, 6 dec 2017
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 dec 2017
  Ik heb als alternatief de zilverkleurige omlijsting zelf met CF folie behandeld. Omdat ik nog niet zoveel ervaring heb met het werken met deze folie heb ik het (voorlopig) in drie delen moeten doen. Later doe ik het nog wel een keer over (uit één stuk). Maar goed, de indruk en de look zijn ondanks dat wel mooi.

  [​IMG]
   
 7. Volgens mij heeft iedereeb dat euvel.
  Misschien dat iemand met een 3d printer wat kan fixen.

  Heb de vraag al bij een collega neergelgd of zoiets de doen is.
   
 8. Wanneer je handig bent is de sierlijst met geringe middelen weer netjes te krijgen door deze te verwijderen en vervolgens de matte chrome laag van de sierlijst te verwijderen.

  De mat chrome sierlijst kan vrij eenvoudig van de airbagcover worden verwijderd door de punten waar de lijst is versmolten met de cover voorzichtig los te boren. Vervolgens kan je de mat chrome laag verwijderen door de sierlijst onder te dompelen in chloor. Het chloor lost de mat chrome laag langzaam op. Na ongeveer 24 uur verliest het chloor zijn werking en moet dan vervangen worden. Na een dag of 5 is de mat chrome laag volledig verdwenen.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]


  Vervolgens kan je de sierlijst bijvoorbeeld voorbewerken en spuiten, (laten) hydrodippen of voorzien van folie.

  Ik heb er voor gekozen om het paneel zilverkleur te spuiten (dezelfde kleur als mijn velgen) en vervolgens te voorzien van hoogglans blanke lak.


  [​IMG]

  [​IMG]


  Vervolgens heb ik de sierlijst weer op de airbagcover gemonteerd en aan de achterzijde ter plaatse van de weggeboorde punten waar de sierlijst met de cover was versmolten weer vastgezet met lijm uit een lijmpistool.


  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]


  Het resultaat is zeer goed geslaagd. Met zeer geringe kosten ziet de sierlijst er weer netjes uit.
   
  Rob Holthuijsen vindt dit leuk.
 9. Dat ziet er zeker heel goed uit.
  Wel een hele klus, maar ga het eens serieus in overweging nemen.
  Misschien wel een leuk project voor se vakantie.
   

Deel Deze Pagina