1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Streep door scherm navigatie/infotainment

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door Koekemoeroetoe, 25 jul 2018.

 1. Hallo allen,

  Ik heb sinds kort opeens dat er in mijn Focus 3 Fase 1 permanent een witte streep door het schermpje van de navigatie/infotainment unit loopt wanneer deze aan staat (zie bijgevoegde foto's). De streep is aanwezig ongeacht de weergegeven pagina, radio/navigatiemodus, temperatuur in de auto etc. en zit steevast op dezelfde positie. Lijkt me een defect in het scherm, of aansluiting daarvan. Heb de dealer al aan de telefoon gehad, voor een vervangend scherm vragen ze €810,-! (en dan zit ie er nog nieteens in...)

  Zijn jullie bekend met dit verschijnsel? En zo ja, is er een andere oplossing dan €810 ophoesten, bijvoorbeeld contactjes schoonmaken o.i.d.?

  Witte streep bluetooth.jpg

  Witte streep stand-by.jpg

  Alvast bedankt voor de reacties!

  Koekie
   
 2. Je kunt onderdelenlijn.nl afzoeken mischien dat er een tussen staat dat zal dam vast geen 800 kosten

  Verstuurd vanaf mijn HTC One M9 met Tapatalk
   
 3. Hier staat al meer over beschreven op het forum, gebruik maar eens de zoek functie. Schermpje is los te vervangen en wordt regelmatig aangeboden rond de 100 tot 200 euro, is alleen soms even goed zoeken. eBay.co.uk bijvoorbeeld of in Polen ;)
   
 4. Ik zou Ronald Morien even vragen, (sloperij in friesland). Die bieden vaak goedkope spullen aan. Ik gok op minder dan 100 euro.
   
 5. Heb met de zoekfunctie niet een topic met hetzelfde probleem kunnen vinden, dus vandaar dat ik er zelf een heb gestart. Als inderdaad Ronald Morien iets heeft voor <€100 is dat nog een optie, ander blijf ik voorlopig wel even doorrijden met de witte streep gezien de prijzen van ook de 2e hands schermen (tenzij iemand anders nog een goede suggestie heeft). Streep zit gelukkig niet midden over het scherm, maar desondanks stoor ik me er best aan. :roll:

  Trouwens Magure, die in Polen aangeboden schermen komen zeker van origine uit Nederland? :schater:
   
 6. Haha tja wie zal het zeggen... :D

  Wat betreft je scherm je kan nog altijd proberen je accu klem los te halen of het scherm even los te halen en weer vast te klikken. Eventuele uitleg hoe je je dashboard los moet halen kan je zo op YouTube vinden. Maar vrees dat scherm echt defect is, komt namelijk regelmatig voor..
   
 7. Hoe kunnen ze daar 800 roti voor vragen... Serieus...
   
 8. Dealer is altijd hoodprijs maar €810 vind ik idd wel absurd.
   
 9. Haha ja ik vraag me ook af hoe ze bij dat soort prijzen komen. Had voordat ik de Focus kocht een Audi en dacht dat je daar uitgekleed werd als het op onderdeelprijzen aan kwam, maar Ford blijkt minstens zo erg.

  Overigens wel respect voor de man van de dealer die de prijs doorgaf. Je moet wel heel sterk in je schoenen staan wil je je klanten zulke bedragen voorschotelen zonder zelf in de lach te schieten :schater:
   
  PhoenixNLx vindt dit leuk.
 10. Denk dat het meer is dan scherm alleen. Computer ben je ook zo'n 400euro verder.
  Bij peugeot was de radio ook 2100euro en dat is zelfde soort kastje als de radio van focus mk3. Zo een achter de bedieningspaneel.

  Je zou contact kunnen opnemen met actronics of ze de acherm kunnen vervangen. Wie weet hebben ze er ervaring mee.
   
 11. De FCDIM (display module) is inderdaad veel meer als alleen een simpel display.

  De FCDIM is een volledig op zichzelf staande CANbus module. Het Audiosysteem bestaat uit de FCDIM (display), de ACM (radio module) en de FCIM (bedieningspaneel). Deze onderdelen communiceren onderling waarbij de aansturing hiervoor wordt verzorgt door de FCDIM.

  Daarnaast is bij de 5 Inch full color versie ook het volledige navigatiesysteem geïntegreerd in de FCDIM.


  Ruim €800,- is natuurlijk veel geld maar wanneer je bedenkt wat voor complex stukje elektronica het daadwerkelijk betreft is deze prijs wat beter te begrijpen. Zeker wanneer je bedenkt dat een Travelpilot FX navigatie radio welke in de Focus 2 werd geleverd (afhankelijk van de uitvoering) op dit moment nieuw tussen de €1500,- en €2500,- kost.


  Overigens is een net gebruikt exemplaar al voor minder dan €100,- te vinden. Vooral in de UK is het aanbod relatief groot en liggen de prijzen relatief laag. Let er dan wel op dat je het juiste type aanschaft. Er zijn diverse varianten van dit type FCDIM geweest welke lang niet allemaal onderling uitwisselbaar zijn.
   
 12. Late reactie van mijn kant, meldingen dat er nieuwe reacties geplaatst waren, waren op de een of andere manier in mijn spambox beland.

  Anyway, ik heb nog niet de tijd gehad/genomen om het schermpje eens los te halen en/of de accupool los te koppelen. Momenteel zit de streep er dus ook nog gewoon en ik verwacht dat dat ook zo blijft, maargoed nooit geschoten is altijd mis.

  Dat het een complex stukje techniek is en dat daar een prijskaartje aan hangt snap ik maar al te goed, ben zelf werkzaam in de techniek en heb dagelijks met offertes voor allerlei producten te maken. Echter, op de schaal waarop wereldwijd dit soort schermpjes toegepast worden in de Focus kan ik me domweg niet voorstellen dat het apparaat €800,- moet kosten. Ik denk dat niet eens de dealer, maar Ford zelf vooral gewoon een enorme winstmarge pakt (bij de bedrijven waar ik voor werk en gewerkt heb gaan spareparts doorgaans ook voor 5 - 10 maal de inkoopprijs over de toonbank). Waar ik het mezelf alleen soms moeilijk mee maak, is dat ik als consument weiger om aan dat soort praktijken "mee te werken". :mrgreen:

  In ieder geval iedereen bedankt voor de reacties. Als ik het schermpje weet te repareren o.i.d. zal ik melden hoe, zo niet dan blijf ik nog lekker met een streep rondrijden. Mocht het scherm het helemaal begeven, dan zoek ik t.z.t. wel een 2e handsje op. Uit de UK is inderdaad nog wel een idee.
   

Deel Deze Pagina