1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Stoelen overzetten advies nodig

Discussie in 'Interieur' gestart door NicoFocus3, 16 nov 2018.

 1. ik heb toch die recaro’s gekocht, maar nu blijken de aansluitingen niet 100% overeen te komen. Terwijl de nieuwe stoel niet elektrisch is. Nieuwe stoelen hebben wel stoelverwarming die niet aangesloten hoeft te worden.

  Oude stoel:
  BFE0A586-8254-43C5-AB28-8384D2B517E8.jpeg

  Nieuwe stoel:
  D2284578-019A-4C45-ADA4-19D93410A093.jpeg

  Gaat dit werken of moet ik stekkers omsteken?
   
 2. Kan je de gekleurde stekkers wellicht omzetten?
   
 3. Ik weet inmiddels dat van de nieuwe stoel de blauwe en de groene connector voor de stoelverwarming zijn. De gele en paarse zijn bij beide stoelen gelijk. Alleen heeft de oude stoel een grijze connector, die op de nieuwe stoel niet zit. Dus waar is die grijze stekker voor.
   
 4. De grijze connector zit op de oude stoel zeker alleen op de bijrijdersstoel. De bestuurdersstoel heeft dit niet als ik mij vergis.
  Deze stekker is voor de detectiestrip in de stoel als er iemand op de bijrijdersstoel zit. Heeft deze de gordel niet om dan krijg je een leuk knipperend lampje en een alarmsignaal.:)

  De nieuwe Recaros hebben deze strip blijkbaar niet.
   
 5. Jawel, maar zo te zien waren deze stoelen voor de Engelse markt bedoeld. Bij de nieuwe bestuurdersstoel zat de grijze connector wel op de stoel. Dan gaat er maar geen signaal af als er iemand naast me zit. Ze staan er inmiddels in en alles werkt goed zonder foutmeldingen.
   
  Sjaak92 en gerardTDCI vinden dit leuk.
 6. De stoelbezetting sensor is niet alleen voor het gordel waarschuwingslampje. Deze sensor wordt ook gebruikt door het airbag systeem.

  Aan de hand van de stoelbezetting sensor en de sensor in de gordelsluiting bepaald het airbagsysteem de timing waarmee de airbag zich ontvouwt in geval van een ongeval. Het systeem kan de airbags op 1/100 seconde nauwkeurig aansturen. Wanneer er geen gordel wort gedragen is de airbag timing bijvoorbeeld anders als wanneer er wel een gordel wordt gedragen. Wanneer er geen stoelbezetting sensor in de stoel aanwezig is "denkt" het airbag systeem dat de stoel niet bezet is en houd hier ook geen rekening mee bij het activeren van de airbag. De airbag ontvouwt wel maar niet op het meest optimale moment.

  Wanneer er stoelen worden geplaatst die afkomstig zijn uit een rechtsgestuurde auto is het aan te raden om de stoelbezetting sensor in de stoel te bouwen.
   
  Tigershark vindt dit leuk.
 7. Ohhh, daar zit mijn vrouw eigenlijk altijd en die is goed verzekerd...............
   
  Guust_Flater, Berrychello, Patman en 3 anderen vinden dit leuk.
 8. :schater::schater: iets zegt me dat ze hier niet meeleest.:schater:
   
  Guust_Flater vindt dit leuk.
 9. :schater:
   
 10. Inderdaad, maar hier in huis maken we deze grappen ook gewoon openlijk.
   
 11. Hier ook hoor en krijg hem dus dan ook wel een keer terug :)
   
 12. Haha mooi:mrgreen:. Toch zou ik t advies van JW zelf wel opvolgen denk ik.
   
 13. Ga ik ook doe als ik de stoelverwarming ga aansluiten.
   
 14. De stoelbezetting sensor is onder de bekleding op het schuim van de zitting gelijmd. Er zijn meerdere mogelijkheden om de passagiersstoel te voorzien van de stoelbezetting sensor:

  1: Een nieuwe stoelbezetting sensor aanschaffen (ongeveer €70,-) en deze in de passagiersstoel plaatsen. Hiervoor moet de bekleding van de zitting worden verwijderd.
  2: Bij beide zittingen de bekleding van de zittingen verwijderen en vervolgens de schuimstukken verwisselen zodat het schuimstuk met de stoelbezetting sensor in de passagiersstoel komt te zitten.


  Het demonteren van de stoelen en de bekleding is niet heel lastig maar wel tijdrovend. Persoonlijk zou ik er dan ook voor kiezen om een nieuwe sensor aan te schaffen en deze in de passagiersstoel te monteren.
   
 15. misschien een domme vraag maar kun je dan niet gewoon de hele zitting overzetten?
   
 16. Volgens Ecat is de bekleding anders van de linker en rechter ST stoelen.
   
 17. dat wist ik niet.
  dan zou ik ook voor optie 1 gaan ;)
   
 18. ik heb nog wel z'n sensor liggen.
   
 19. Interessante info weer hier, heren!
  Wel weer iets om rekening mee te houden bij stoelen uit een rechtsgestuurde auto.
   

Deel Deze Pagina