1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Spotify via Sync no more...

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door Michael Kames, 3 jul 2018.

 1. Ik had al wat flarden opgevangen dat de samenwerking tussen Ford/Sync en Spotify werd-/is stop gezet.
  Eerder merkte ik al dat in mijn 2014 Focus (Sync 1), Spotify na een versie-update van de app niet meer wilde connecten met SYNC. Dit was nog op te lossen door een oudere versie op de telefoon te houden.
  Sinds een week heb ik echter de melding "Spotify niet geautoriseerd" waardoor het nu echt over lijkt te zijn. Als app wordt Spotify nog wel gevonden door SYNC maar connecten kan ik vergeten...

  Ik ben altijd wat huiverig om in het wilde weg maar wat te proberen om een relatief klein probleem van -geen Spotify meer- wellicht nog groter te maken, vandaar deze vraag aan de kenners hier:
  Is er een work around door Sync te resetten naar fabrieksinstellingen en daarna het updaten automatisch uit te zetten (ik meen dat ik die optie heb gezien in instellingen) zodat Spotify dan alsnog bruikbaar blijft?

  Ongetwijfeld een noob-vraag..eh, maar dat ben ik dan ook. ;-)
  Anyone to the rescue?
  Bedankt alvast voor jullie input.

  Groeten,
  Michael
   
 2. Als ik het zo lees dan lukt het niet meer na de update van spotify.
  Dus dan maakt het geen verschil of jij je sync laat zoals die is of weer terug zet naar fabrieks instellingen.

  Er is iets in de spotify app die de communicatie blockt met je sync niet andersom.

  ( persoonlijk gebruik ik geen spotify maar gewoon een usb stick )

  Verstuurd vanaf mijn HTC One M9 met Tapatalk
   
 3. Hi Stephen,

  Thanks voor je input.
  Ik kon het tot voor kort opvangen door de Spotify app op m'n telefoon niet te updaten naar de laatste versie maar een oude versie op m;n telefoon te laten. Hiermee werd Spotify nog steeds als app opgepikt door SYNC en draaide gewoon als een zonnetje.
  (Als ik Spotify wél zou updaten dan kon ik Spotify niet meer connecten met SYNC en kreeg ik de melding "geen nieuwe apps gevonden")

  Het probleem gaat nu een stationnetje verder en zit 'm denk ik nu in de discontinuering van de integratie in Spotify van Sync en vice versa. Zie als referentie bijvoorbeeld deze post:
  https://community.spotify.com/t5/Ot...rd-Sync-Integration-discontinued/td-p/4387319

  Als ik het goed begrijp vindt er 1x per maand een kleine data-uitwisseling met FORD SYNC plaats, kennelijk voor update doeleinden van de apps die met SYNC gelinked zijn. Zou het dan niet zo kunnen zijn dat met de laatste "updateslag" inderdaad nu het deurtje gewoon echt is dicht gegooid voor Spotify? Dat zou ook wel de melding "...niet geautoriseerd" verklaren imho.

  Mijn leken-gedachte is dan stiekem:
  SYNC weer terugzetten naar fabrieksinstellingen > oude versie Spotify nog steeds op de telefoon, > pairen > Spotify weer als app linken in SYNC > app nooit meer vanuit SYNC laten updaten.

  Does this make sense to do? ;-) Anyone?
   

Deel Deze Pagina