Tourrit “in het Zuiden” en meeting

bij Van Mossel Ford Breda

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Rijden na activeren airbags

Discussie in 'Electronica' gestart door Willem B., 1 okt 2021.

 1. Vorige week een aanrijding gehad aan de passagierskant ( niet mijn fout en andere partij onverzekerd) waarbij o.a. de zijairbag is afgegaan. Wat eigenlijk best apart is omdat daar niemand zat. De impact was hoofdzakelijk bij de achterportier en klein beetje voorportier. Waarschijnlijk allemaal cosmetisch maar toch total-loss verklaard. Ik heb een claim lopen bij het Waarborgfonds maar dat kan even duren. Mijn vraag aan jullie is of ik in de tussentijd met de auto zou kunnen/ mogen rijden? Allereerst of het veilig kan en moet er dan nog wat technisch gedaan worden. En ten 2e of het überhaupt wettelijk is toegestaan. Alvast bedankt voor jullie reacties
   
 2. Oof, zuur man! Sterkte met de verdere afhandeling, vooral omdat die hond onverzekerd is :uzi:

  Je zou "gewoon" kunnen rijden, maar de rest van de veiligheid systemen zal niet werken. Je loopt daarmee dus wel risico, mocht er nog wat gebeuren. Je zou met een scherp mesje het restant van de gordijn airbag los kunnen snijden, die is toch niet meer te gebruiken.

  Greetz Emiel
   
  Willem B. vindt dit leuk.
 3. Ik ben bang dat je nu onverzekerd rondrijdt. Je auto voldoet nu namelijk niet meer aan de veiligheidseisen.
  Dit zou je anders eens kunnen vragen bij een verzekeringsmaatschappij.
   
  Willem B. vindt dit leuk.
 4. Pibo_Focus_CC, FocusSTL en Willem B. vinden dit leuk.
 5. Ik zie hier best van op aangezien economisch total loss toch echt iets anders is dan mechanisch total loss maar dat onderscheid wordt dus niet gemaakt. Total loss is total loss.
   
  Willem B. vindt dit leuk.
 6. er komt een WOK melding (Wachten Op Keuren) op je kenteken te staan, daardoor mag je dus geen gebruik van de auto maken op de openbare weg voor zover ik weet.
   
  Willem B. vindt dit leuk.
 7. Klopt je krijgt een WOK status tot de auto bij de RDW is geweest.
   
  Willem B. vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina