1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Remschijven ook vervangen?

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door Ploegie, 9 mei 2018.

 1. Hoi,

  Blijkbaar is tijdens het rijden? of na een rit één van mijn remblokken voor eraf gevallen, in ieder geval zo lijkt het. 3 blokjes zitten nog op de houder, 1 blokje is compleet weg. Hierdoor zitten er nu enkele groeven (zie foto) in de schijf, mijn vraag is moet ik nu ook de schijven vervangen of is alleen de remblokken voldoende?

  De groeven zijn voelbaar met je nagel, verder zit er nog +/- 21.1 mm op de schijf waar 20 is toegestaan.

  Het gaat om de voorschijfremmen van een Ford focus MK1.2 2004

  Erwin
   

  Bijgevoegde bestanden:

 2. Persoonlijk zou ik hier niet eens over nadenken en meteen zowel de remblokken als de remschijven vervangen.
   
 3. Ik denk dat je schijven en blokken moet doen, die groeven zijn niet echt bevordelijk voor het remgedrag
   
 4. soms kan je remschijven laten vlakken, maar dat is vaak duurder dan een setje nieuwe remschijven.

  Het zou zonde zijn om er nieuwe blokken op te doen en dat deze na een paar duizend kilometer de vorm aannemen van je ver versleten schijven. Hierdoor kost het op langere termijn uiteindelijk alleen maar meer.
   
 5. Zeker nieuwe schijven monteren, deze zien er echt heel slecht uit en de zijde waar de remvoering van het blokje weg is zeker slecht en als je daar nieuwe blokjes op set dan is het de remvoering zo weer weg en zal hij ook wel scheef trekken door verschil in remkracht links en rechts! Een setje nieuwe schijven en blokken kosten bijna niets meer, zelfs in de handel! Ik kocht een paar maanden geleden een net setje schijven en originele Motorcraft blokjes voor 60 euro, iemand had het gekocht maar niet meer gemonteerd en auto was weg, dus was over gebleven, staan regelmatig op het net! Dus ik zou niet gaan rommelen met zekerheid, want je remweg met die oude schijven zou wel eens 50% meer kunnen zijn dan met goede nieuwe en dat kan soms een kwestie van leven of dood zijn! Groet!
   
 6. Ik zou ze zeker vervangen, helemaal omdat +-110 euro (brembo) voor een setje niet opweegt tegen een slechte remweg.
   
 7. Voor het mooie zou ik ze wel vervangen volgens de foto liggen ze er al af dus niet meer terug zetten.

  Voor de remwerking zou ik nu ook weer niet te panisch doen ook met groeven remt het nog, al zal het iets langer duren voor de blokken goed ingesleten zijn daarnaa zal de levensduur niet veel korter zijn en de remweg zal er niet op achteruit gaan
   
 8. Stukje veiligheid... niet over twijfelen!! Deze set is naar mijn mening wel aan vervanging toe. Even shoppen naar een gunstig geprijsde set is altijd de moeite waard. Zoals al gezegd kun je rond de €100 een goed merk kopen en ben je weer jaren voorzien en weet je dat het veilig en goed zit. Ik kom vaak uit bij www.bogijn.nl als voordeligste en snelste leveren.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
   
 9. Allen bedankt voor de reacties! Inmiddels zitten er nieuwe Brembo schijven en blokken op. Dat ook gelijk weer geleerd;)
   

Deel Deze Pagina