Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Remmen upgrade

Discussie in 'Algemeen' gestart door roop__70, 23 mei 2020.

 1. Hey allemaal,

  Ik wil mijn remmen aan de voorzijde een upgrade geven, heeft iemand ervaring met het effect van "stalen" remleidingen en wat voor remblokken een serieuze upgrade geven? EBC red stuff? Pagid? Ferrodo? Etc

  Gr Rob

  Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk
   
 2. [​IMG]

  Stalen remleidingen gebruiken van helperformance mooi spul.

  Verder heb ik met EBC ervaring op de Fiesta. Daarop had ik de yellow stuff blokken en de ultimax schijfen remt prima. Wel een dure aanschaf voor op de focus
   
 3. Ik heb pas geleden voor de rs ook gekozen voor ebc ultimax met yellow stuff blokken maar dan goodridge performance leidingen. Ze moeten er alleen nog onder. Inderdaad wel een prijzig geintje maar wat ik er van lees ook veel goede ervaringen.
   
 4. Zijn de remmen van de RS niet optimaal dan?

  Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk
   
 5. Ik heb nog een hele ST remmenset liggen.. Geperforeerde schijven, blokken, klauwen en slangen incl montage zooi
   
 6. Optimaal zijn remmen op een standaard auto zelden. Bij mij is het wel zo dat ik zoizo nieuwe blokken en schijven moet gaan steken. Maar er zijn een hoop betere/andere opties afhankelijk van wat je wil. Voor de looks. Extra koeling in de schijven. Zwevende schijven. Is ook al een grotere remmen set geloof ik. Originele leidingen zijn ook minder gewapend.
  zijn prima remmen dus ik zou ze ook niet vervangen hebben als ze nog niet versleten waren. Maar als je er dan toch aan moet geloven.
   
 7. Ik heb onder mijn 1.6 ecoboost de remklauwen van een st gemonteerd met standaard blokken en schijven die er bij zaten.

  Als die op zijn monteer ik ze ook van EBC


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 8. En hoe remt dat?

  Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk
   
 9. stalen remleiding zou een stevigere rempedaal opleveren.
  de leiding zet dan minder uit.
  dit effect heb je ook als remblok en remschijf goed op elkaar zijn ingeremt
  helaas is mijn remschijf een roest randje waardoor alles anders afslijt.
  liefst doe ik ook schijf en blokken tegelijk vervangen

  @Milanvo
  heb je het passen op 18 of 19inch, hoe zit het met thuiskomer.
  ben namelijk ook benieuwd naar hoe het remt.
   
 10. Het belangrijkste is dat je een combi kiest die past bij je gebruik. Je kan natuurlijk volledig naar een circuit setup gaan. Maar als je daar geen gebruik van maakt kom je jezelf aardig tegen. Ten eerste lopen de prijzen aardig op. Maar hoe meer je naar echte performance opties gaat hoe belangrijker de bedrijfs temperatuur word. Dan kan het zijn dat je op je gemak een rondje aan het rijden bent en de auto slecht remt. Puur omdat de blokken en schijven meer warmte nodig hebben om optimaal te presteren.
  Wat betreft de gevlochten/stalen leidingen. Werkt een beetje hetzelfde wat ik er van begrepen heb. Je merkt pas echt verschil als de temperaturen op lopen. Bij lage temperaturen zijn de originele remleidingen vrij stevig. Maar als de temperaturen oplopen door veel hard remmen dan gaan ze relatief meer rek vertonen dan een stalen leiding. Voor rem vloeistoffen geld hetzelfde
   
 11. Ik heb er 19 inch velgen onder maar denk dat het ook wel met 18 past omdat die maat ook onder de st past.

  Verschil ga je denk ik pas merken als je er echt gebruik van gaat maken bij sportief rijden enzo dat heb ik nog niet kunnen doen.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   

Deel Deze Pagina