1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ramen blinderen

Discussie in 'Exterieur' gestart door Mikyvangils, 3 dec 2018.

 1. Ik ben benieuwd of je de zogenoemde dots ook ziet als je bij fabriek af geleverde donkere ramen een extra tint erover laat zetten.

  Ik zit er namelijk over te denken om Over alle achterste ruiten 5% heen te laten zetten. En 70% over alle voorste zijruiten.

  En dan nog de vraag, heeft iemand ervaring met het tinten van het panorama dak?
   
 2. Als je bij een goede tinter komt heb je ook geen dots.
  Die hebben een speciale techniek om dit weg te werken.
  Hebben ze bij mij ook gedaan zo...geen dot te zien

  Verstuurd vanaf mijn SM-A520F met Tapatalk
   
 3. Dots geen idee wat je daar mee bedoelt.
  Maar 70% lichtdoor laten is meneer de agent niet blij mee. 80% moet je minimaal hebben. Helaas is elke tint al teveel en kun je er over heen gaan dat je ruiten te donker zijn. Alleen een clear tint zou kunnen. Ruit zelf zit namelijk al 90% licht doorlatend.

  Achter heb ik 20% tint erop zitten en dat is perfect. Goei zicht naar buiten ook bij nacht maar toch van buiten naar binnen moeilijk te zien.

  Panormadak kan ook gedaan worden zolang breedte niet meer is dan 1.20 dat is max breedte van de rol. Kan zijn dat dit kleiner is. Anders zul je altijd de lijn zien
   
 4. Tint over de koplampen en achterlichten mag ook niet maar dat zit er nu ook op haha
   
 5. Daar heb je ook wel weer een punt. Alleen denk dat de politie een te donker geblindeerde auto eerder aan de kant zetten dan een koplamp waar een tint overheen zit.

  Wat betreft de dotmatrix, dat had ik dan toch goed. Kan het zelf bij mij niet zeggen hoe het zit. Ja daar is het moeilijker om plastic er mooi omheen te laten smelten zodat er geen lucht te zien is. Alleen dat ligt dan veel aan het kunnen van degene die het doet.
   
 6. Hier ga ik wat correcties aan toevoegen,

  De originele tint van groen getint glas is 75% licht doorlatend, daar mag 5% van af wijken bij fabriekuitgave. Dat is ook gelijk wat de lichtdoorlaatbaarheid van de ruiten vanaf de b-stijl jaar voren minimaal moet hebben.
  Echter wordt er pas bekeurd als je onder de 55% komt.
  Vanaf de b-stijl naar achteren mag je, zolang je een rechter buitenspiegel hebt zelfs helemaal zwart spuiten.
  Panoramadak heb ik zelf nog nooit gezien dat die getint wordt en er komt op mijn werk wekelijks een bedrijf ramen tinten. Het lijkt me wel mogelijk aangezien “grote” achterruiten ook getint worden maar dan in 2 delen, een ervaren tinter plakt dan 2 delen op de lijn van de verwarming tegen elkaar.
   
  DK1985 en gerardTDCI vinden dit leuk.
 7. Kleine toevoeging over de dotmatrix, het is een risicovolle methode die veel tinters nie aan zullen bieden. Ze moeten daarvoor het glas heel warm stoken met een verfföhn rn er zijn dus al verhalen dat er auto’s smeltende interieurdelen op eigen kosten konden laten vervangen. Ze zullen het wrs dus op eigen risico aanbieden.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 8. Volgens mij is dat tegenwoordig ook al mogelijk met folie met minuscule gaatjes, net als wrapfolie. Dan kan de lucht gemakkelijk ontsnappen en heb je dus ook geen last van de dots. Geen warmte bij nodig.
   
 9. Ik rijd zelf al 6 jaar rond met folie van 50% lichtdoorlaatbaarheid op de voorste portierramen.
  De rest zit op 30% lichtdoorlaatbaarheid.
  Dit is dus met de standaard tint vanaf de fabriek ingecalculeerd.

  Dit is door de Tinter gemeten met de Tintman welke de politie ook hanteerd.

  Ik ben nog nooit aangehouden voor een meting of iets dergelijks
   
 10. Heb nog even voor je geinformeerd omtrent het pano-dak, dat is ook gewoon mogelijk.
   
 11. Dat komt omdat alleen de verkeerspolitie en de landelijke eenheid (voorheen KLPD) de tintman hanteren. Overige diensten hebben dit apparaat niet en weten vaak ook niet van de regelgeving omtrent de getinte ramen af. 50 procent kan net, komt altijd een correctie van 5 procent bij dus dan zit je precies goed.
   
 12. Mijn ervaring met folie op de voorste ruiten (deuren) was de keuze boete of ter plekke eraftrekken...in de wet staat idd iets over het percentage dat toegestaan is maar er staat ook dat men niets op de ruiten mag aanbrengen (lees folie) dus ja je mag ze een percentage getint hebben maar je mag niets op de voorruiten aanbrengen... welkom in nederland
   
 13. In de wet staat een meer politiek antwoord. Oftewel een wet/regel die je op meerdere ma ieren kan interpeteren.
  Voorste ramen kun je folie op doen, alleen de zwakste die er is. Is al direct pp de grens. De kans dat je erover heen gaat, over de 30% is er snel. Wanneer de politie bekeurt is het tweede.
  Heldere folie mag wel, heeft geen effect op de blindering. Maar kan uv beter tegenhouden of juist inbraak vermoeilijken. Ivm het glas meer bij elkaar houdt.

  Als de politie geen tintman heeft maar niet vertrouwd, dan kun je wachten. Laten ze gewoon een andere wagen komen die het wel heeft. Of ze laten je binnen een week naar de bureau komen voor meting.
   
 14. Voor een top resultaat, google dan ff op Carfilm Wijchen. Tonnie Albers.
  Heeft bij mij al een heel dozijn aan ramen voorzien van verschillende folies. En is zelfs ook erg handig met beschermfolie “wrappen” op o.a. bumpers, instappen en grilles. Zit er zelf over te denken om straks het panoramadak en de voorste portierruiten van verfcoating te voorzien via Colored View (Edwin Stok).
  Hier ook heel goede ervaringen mee.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 15. En bij vergcoating helemaal geen last van dots. Zelfs voorruiten worden hiervan coating voorzien. En ben je het na verloop van tijd “zat” dan is het zelfs te verwijderen.
   

Deel Deze Pagina