1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ramen blinderen

Discussie in 'Exterieur' gestart door Mikyvangils, 3 dec 2018.

 1. Ik ben benieuwd of je de zogenoemde dots ook ziet als je bij fabriek af geleverde donkere ramen een extra tint erover laat zetten.

  Ik zit er namelijk over te denken om Over alle achterste ruiten 5% heen te laten zetten. En 70% over alle voorste zijruiten.

  En dan nog de vraag, heeft iemand ervaring met het tinten van het panorama dak?
   
 2. Als je bij een goede tinter komt heb je ook geen dots.
  Die hebben een speciale techniek om dit weg te werken.
  Hebben ze bij mij ook gedaan zo...geen dot te zien

  Verstuurd vanaf mijn SM-A520F met Tapatalk
   
 3. Dots geen idee wat je daar mee bedoelt.
  Maar 70% lichtdoor laten is meneer de agent niet blij mee. 80% moet je minimaal hebben. Helaas is elke tint al teveel en kun je er over heen gaan dat je ruiten te donker zijn. Alleen een clear tint zou kunnen. Ruit zelf zit namelijk al 90% licht doorlatend.

  Achter heb ik 20% tint erop zitten en dat is perfect. Goei zicht naar buiten ook bij nacht maar toch van buiten naar binnen moeilijk te zien.

  Panormadak kan ook gedaan worden zolang breedte niet meer is dan 1.20 dat is max breedte van de rol. Kan zijn dat dit kleiner is. Anders zul je altijd de lijn zien
   
 4. Tint over de koplampen en achterlichten mag ook niet maar dat zit er nu ook op haha
   
 5. Daar heb je ook wel weer een punt. Alleen denk dat de politie een te donker geblindeerde auto eerder aan de kant zetten dan een koplamp waar een tint overheen zit.

  Wat betreft de dotmatrix, dat had ik dan toch goed. Kan het zelf bij mij niet zeggen hoe het zit. Ja daar is het moeilijker om plastic er mooi omheen te laten smelten zodat er geen lucht te zien is. Alleen dat ligt dan veel aan het kunnen van degene die het doet.
   
 6. Hier ga ik wat correcties aan toevoegen,

  De originele tint van groen getint glas is 75% licht doorlatend, daar mag 5% van af wijken bij fabriekuitgave. Dat is ook gelijk wat de lichtdoorlaatbaarheid van de ruiten vanaf de b-stijl jaar voren minimaal moet hebben.
  Echter wordt er pas bekeurd als je onder de 55% komt.
  Vanaf de b-stijl naar achteren mag je, zolang je een rechter buitenspiegel hebt zelfs helemaal zwart spuiten.
  Panoramadak heb ik zelf nog nooit gezien dat die getint wordt en er komt op mijn werk wekelijks een bedrijf ramen tinten. Het lijkt me wel mogelijk aangezien “grote” achterruiten ook getint worden maar dan in 2 delen, een ervaren tinter plakt dan 2 delen op de lijn van de verwarming tegen elkaar.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 7. Kleine toevoeging over de dotmatrix, het is een risicovolle methode die veel tinters nie aan zullen bieden. Ze moeten daarvoor het glas heel warm stoken met een verfföhn rn er zijn dus al verhalen dat er auto’s smeltende interieurdelen op eigen kosten konden laten vervangen. Ze zullen het wrs dus op eigen risico aanbieden.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina