1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

pieptoon en storen travel pilot focus 2004

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door JayKee, 8 apr 2018.

 1. hallo...
  Ik heb sinds enkele dagen problemen met de audio van de travel pilot, als ik de auto start en de radio wordt opgestart, klinkt er een heel irritant hoge pieptoon die heel hard begint en dan later iets afzakt, maar dan overgaat in een soort storing die lijkt alsof de radio op AM tussen 2 radiostations staat afgestemd. Deze geluiden zijn niet alleen hoorbaar als de radio aan staat, maar ook als ik de cd wisselaar gebruik. Soms doet de radio wel weer even "normaal" maar dat duurt nooit lang...heeft iemand misschien enig idee wat er aan de hand kan zijn en hoe ik dit op kan lossen?
  BVD
  JayKee
   
 2. Gezien het probleem zich zowel bij het beluisteren van radio als het afspelen van CD's voordoet acht ik de kans levensgroot dat het probleem in het versterker gedeelte van de radio zit. Wanneer dit inderdaad het geval is kan dit alleen worden opgelost door de componenten die dit veroorzaken (bijvoorbeeld de versterker IC) te (laten) vervangen.

  Bij een radio van deze leeftijd moet je echter de afweging maken of het nog rendabel is om deze nog te laten repareren. In veel gevallen is het vervangen van de radio een goedkopere optie.
   
 3. Dank je voor je reactie! Ik denk dat als het inderdaad de versterker is, dat het de moeite en het geld niet loont om hem te laten maken.
  Heb je ook enig idee welk type radio compatibel of vergelijkbaar is met deze? Met andere woorden, een type die ik er zonder al te veel "moeite" in terug kan plaatsen (simpel gezegd...stekkertje losmaken, nieuwe erin en stekkertje vast maken)
   

Deel Deze Pagina