1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Om de club wat meer kleur te geven

Discussie in 'Tips & Suggesties' gestart door jason101, 17 jun 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Mijn buurman is lid van de Ford Capriclub. Nu is dit natuurlijk een oldtimerclub maar goed. Naast de meetings die ze hebben is er ook een maandelijks clubblad waar ieder lid een verhaaltje in kwijt kan. Vervolgens wordt er maandelijks een selectie gemaakt welke verhaaltjes erin verschijnen. Natuurlijk zijn hier ook kosten aan verbonden. Lidmaatschap kost bij hen dan ook € 35,- per jaar. Ik denk dat dit misschien ook iets zou kunnen zijn voor de Focusclub, mits er voldoende animo voor is en men bereid is om iets meer te betalen.
   
 2. #2 Dimelot, 17 jun 2015
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 jun 2015
  Het idee is erg leuk en er is zeker over gesproken..

  Ik heb daar verleden jaar met de Mustangclub over gesproken tijdens Ford Expierence Day en heb dit ook besproken tijdens de jaarlijkse vergadering. We willen de contributie zo laag mogelijk houden omdat het leuk moet blijven. Ik kan me voorstellen dat wanneer je de contributie verhoogt naar €35 tot €40 per jaar dat er meer mensen niet meer lid willen blijven.

  Daarbij weet ik als grafisch vormgever dat het opmaken van zo'n blaadje aardig wat tijd gaat kosten en nog maar niet eens over de drukkosten te spreken. Ook het verzamelen van de 'verhaaltjes' neemt veel tijd in beslag.

  Ik zal het dit jaar weer in de groep gooien.
   
 3. het 'nadeel' van dit soort clubs is dat hun vaak geen forum hebben en alle gebeurtenissen rondom hun bolides in het club blad komen te staan.
  zo heb je altijd wat om naar uit te kijken natuurlijk.
  echter veel updates en discussies worden hier op het forum geëtaleerd en heeft een club blad weinig toegevoegde waarde.
   
 4. #4 Iodokus, 17 jun 2015
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 jun 2015
  Als je iets wilt doen in de vorm van een uitgave dan zou mijn voorstel zijn hier iets digitaals van te maken. Er zijn momenteel hele betaalbare oplossingen die werken op alle soorten en maten tablets (iPad, Windows, Android en via elke webbrowser). Het voordeel van een digitale uitgave zit vooral in het uitblijven van de terugkerende kosten van het drukken en verspreiden. Kosten die vaak verkeerd worden ingeschat.

  Geef maar een gil mocht er ooit interesse zijn in iets dergelijks of in het maken van een opzet dan denk ik mee, dat is immers mijn dagelijks werk. Licenties en kanalen om een proef uitgave op te zetten en te publiceren heb ik ;)

  Los van dit alles wil ik, net als Dim, wel waarschuwen voor de hoeveelheid tijd die in een dergelijk klus gaan zitten als je er echt iets van wilt maken. Neemt niet weg dat ik het een erg leuk idee vind.


  [MENTION=423]Dimelot[/MENTION] en natuurlijk voor iedereen die het interessant vindt, naast Adobe DPS (erg kostbaar) is Twixl een hele mooie oplossing voor het maken en publiceren van digitale uitgave. Twixl is een plugin in Indesign.
   
 5. Wel mooi idee voor de leden hier. Ik maak 3x per jaar een nieuwsbrief voor onze huurdersvereniging met adobe illustrator. Werkt simpel en ziet er goed uit. Laten ze gewoon in kleur printen bij een copiecentrum.
   
 6. Een nieuwsbrief is echt iets heel anders dan een clubblad. Overigens wel leuk dat je illustrator makkelijk vind. Dan is indesign nog makkelijker voor je..
  [MENTION=2561]Iodokus[/MENTION] bedankt voor de tips. Kijk ik morgen gelijk ff naar. En een digitale versie is ook erg handig, maar dan kan je beter een nieuwsbrief maken met mailchimp ofzo..

  Het nadeel is dat niet iedereen is gediend van mailtjes.. Blijft altijd lastig
   
 7. Kan ook maar ik dacht meer aan een kiosk achtige app. op een tablet. Zo voorkom je ongewenst email verkeer. Elke keer dat je een nieuwe editie hebt wordt er na publicatie een notificatie verzonden naar de lezer. Hij/zij download de nieuwe editie waarna deze wordt toegevoegd aan de al eerder opgehaalde edities en kan het leesplezier beginnen.

  Oeps zo wordt het al een aardig verkooppraatje doordrenkt van technische wetenswaardigheden :schater:
   
 8. Ford Capri club heeft ook een forum.
   
 9. Overigens Adobe Indesign werkt ook prima!
  Onze nieuwsbrief bestaat soms uit 10+ pagina's. Dus best aardig ;) Maar jij bedoeld echt een magazine, ala autovisie qua drukwerk dan? [MENTION=423]Dimelot[/MENTION]
   
 10. Ik denk persoonlijk dat de focusclub prima draait op de manier zoals het nu gaat.
  De contributie is voor iedereen op te brengen, en de info en rubrieken die je normaal in een clubblad zou zetten, kun je allemaal hier op het forum vinden.
  Persoonlijk denk ik dus dat het weinig toevoegd aan deze club.

  Ik ben zelf lid van meerdere clubs waarvan ook een paar die wel een clubblad hebben.
  Vaak kijk ik ze wel door en zo nu en dan staat er een stukje in wat mij ook echt intereseerd.
  Maar over het algemeen is het meer van hetzelfde en belanden deze bladen vaak snel na een keer doorbladeren in de prullenbak.

  Maargoed dat is natuurlijk hoe ik er tegen aan kijk en ik spreek dan ook alleen voor mijzelf
   
 11. Zou het niet een idee zijn om n overkoepelend blaadje voor alle Ford-clubs op te zetten, op die manier krijg je een breed draagvlak voor het blad en krijg je veel makkelijker je inhoud bij elkaar. Wie weet ziet Ford Nederland er ook wel heil in en valt daar nog wat sponsoring los te peuteren.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina