1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Momentsleutel 280 nm gezocht

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door paul vingerhoets, 13 jul 2018.

 1. Wie heeft er een momentsleutel die tot 280 nm aan kan
  Liefst een beetje in de buurt van best regio eindhoven den bosch tilburg

  Hoef maar 2 moeren aan te draaien
   
 2. Kan toch ook gewoon maximale van je moment sleutel, ik gok 250nm plus een beetje. Kan je het altijd laten controleren bij een garage.
   
 3. heb het zelf idd wel vaker gedaan, momentsleutel die begint bij 50nm, maar iets op 40nm vast gezet moet worden gebruikt.
  voor de rest heb ik altijd wel 300nm momentsleutel op het werk. tot hede nooit meer nodig gehad.
  225nm veel hoger nooit gekomen.
  wel keer iets getorqued en dan nog eens pijp op de sleutel om hoekverdraaiing nog te kunnen doen.

  alleen als je 250nm maximaal is die jij hebt dan is 30nm erboven op wel veel. 10nm buiten de minimale of maximale waarde zou ik nog wel doen maar meer niet
  geen idee wat je moet aanhalen, gok op 2x aandrijfasmoer.
  zou deze met een goeie sleutel erop zetten en dan eventueel idd bij garage na laten torquen.
  de moeren heb ik vaak juist met luchtsleutel gedaan en tot hede(afkloppen) nog nooit zelf een aandrijfas kapot zien gaan. wel verhalen van gehoord maar zelf nooit meegemaakt.
   
 4. Gaat om de moeren waarmee de remtrommels op de caravanas vast zitten deze moeten op de 280nm vast gezet worden blijkbaar zou bij deze kracht de juiste lagerspeling ingesteld zijn. Compaktlagers zijn vervangen.
   
 5. Dan zou ik het idd goed aandraaien en bij garage vragen of ze op 280nm kunnen natrekken. Dan heeft de enigneer bedacht dat het beste moment er voor is
  Gaat niet om lagerspelling. Want dat is meestal met conische lagers. Die zet je vast tot ze niet meer kunnen draaien en dan een kwartslag los.
   
 6. Deze compaktlagers zijn geen standaard conische lagers dus het verhaal met de hand stellen op speling gaat hier niet op. Hoe het precies bedacht is weet ik ook niet
  Buitenschaal zit in de trommel vast de 2 binnenschalen worden tegen de naaf vast gedrukt door de moer
   

Deel Deze Pagina