Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Mogelijke oorzaak getril snelweg

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door Jepsor93, 3 jan 2019.

 1. #1 Jepsor93, 3 jan 2019
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 jan 2019
  Beste mensen,

  Vandaag ben ik eens onder de auto gaan liggen om de draagarmen, en in het bijzonder de rubbers te controleren. Ik kwam rechtsvoor bij de draagarmrubbers het volgende tegen:

  Kan dit de oorzaak zijn? Of hoort dat er zo uit te zien?

  Ik kan ineens geen foto's meer uploaden zie ik! Hoe moet dat ook alweer?

  Oke ik heb nu de foto even als mijn avatar gebruikt. Krijg het ander niet voor elkaar:)
   
 2. Dit kan zeker de oorzaak zijn. Dit is absoluut aan vervanging toe. Controleer ook de andere rubbers van de ophanging want als het er toch af ligt is vervangen een kleine moeite als het budget het toelaat.
  Overigens hoeft dit niet de enige oorzaak te zijn. Balanceren van de wielen, uitlijnen, banden, het kan allemaal van invloed zijn.

  Verstuurd vanaf mijn Pixel 2 met Tapatalk
   
 3. Toch heel gek dan dat MEBU na 3x(!) controleren van het onderstel alles er ‘perfect’ uit vond zien. Hoe krijg ik ze dit dan aan het verstand?
   
 4. Omdat ze waarschijnlijk gegokt hebben dat jij het er wel bij zou laten zitten. Je woont een eind weg en dat weten ze.

  Maar goed, je zou ze de foto kunnen mailen en vragen of ze dat gaan herstellen......

  Ik heb begrepen dat er bij aankoop afgesproken is dat de trillingen verholpen zouden worden dus ik zou ze daar gewoon aan houden.

  Ik krijg zelf de kriebels van dergelijke toestanden, sponsor van deze club of niet maar no f*cking way dat ik daar een auto zou kopen:nocheer:
   
 5. Je had de BOVAG toch ook op de zaak gezet.....,meld je hun ook de bevindingen.
   
 6. Dit zou APK afkeur moeten zijn. Bij de APK keuring een paar maanden terug kreeg ik mijn Focus mee met de rubbers in soortgelijke toestand maar wel met de mededeling de draagarmrubbers zo snel mogelijk te vervangen.
   
 7. Had je ook last van trillingen?
   
 8. Ja en die lijken nu weg te zijn.
   
 9. Ah dat geeft wel goede hoop!

  Ik heb MEBU gemaild met het verzoek de draagarmen te vervangen wegens verregaande slijtage. Heb ze ook aangegeven dat ik de BOVAG zal staken als ze die vervangen en daarmee het probleem is opgelost. Ben benieuwd.
   
 10. MEBU heeft zojuist gemaild. Ze geven aan dat deze ver-versleten rubbers ‘normaal’ zijn voor de kilometerstand. Dat ik toen ik de auto heb gekocht al heb aangegeven dat ik die trilling eruit wil lijken ze te zijn vergeten. Wat een waardeloze club.

  Gelukkig bestaat er de BOVAG. Hoop het via BOVAG te kunnen afdwingen. Mijn vooroordelen over garage’s zijn helaas bevestigd. Ze proberen onder alles uit te komen binnen de garantie.
   
 11. Even de mail erbij houden, ze geven zelf aan dat die rubbers al versleten waren bij de aflevering iets met verborgen bekende gebreken lijkt me
   
 12. Heb je ze al even gebeld? Dat praat een stuk makkelijker namelijk. Ik snap je frustratie hoor, maar het is zo makkelijk om gelijk een negatief verhaal neer te plempen op internet voordat er goed en wel contact is geweest en je niet het antwoord krijgt wat je wilt horen. Zo komt het op mij over namelijk.

  Bel gewoon, kom je volgens mij veel verder mee.
   
 13. @Patman

  Er zijn nog meerdere dingen geweest waar Mebu in gebreke is gebleven en later moeilijk over gedaan heeft. Zijn wel opgelost, deels door Jesper zelf geregeld/ gedaan.
   
 14. Ik ben daar 5(!) keer langsgeweest. Heb ze dus meer dan genoeg gesproken. Heb enkele weken geleden zelfs de auto daar van maandag tot vrijdag achtergelaten, zodat ze alle tijd hadden om het probleem te onderzoeken.

  Kwam ik op vrijdag daar, hadden ze nog letterlijk niet gereden. En bovendien mn plafond vol met olievlekken (van de monteurs), en het climate-control paneel beschadigd (motortje moest vervangen worden).

  Ik heb inmiddels dus alle reden om publiekelijk m’n onvrede te uiten over deze garage. Had het ook graag anders gezien.
   
 15. Kijk, dat geeft een heel ander beeld. Je snapt mijn punt he ;)
   
 16. Bellen is leuk, via de mail staat het zwart op wit

  "Dat hebben wij nooit gezegd"
  "Maar U zei nog van"

  Zijn maar basis voorbeelden van hoe het gaat (Niet specefiek Menu, geen ervaring mee)

  Mk1F2 1.6 Black Futura
   
 17. Nog wat duidelijkere afbeeldingen: https://imgur.com/a/eCtxQos

  Ik heb van zoveel mogelijk mensen een mening nodig. Zijn deze rubbers nog 'in normale staat'? Of zijn ze ver versleten?
   
 18. Je kan ook bellen, afspraken maken en deze doormailen; zoals overeengekomen etc etc ;)
   
 19. Ik heb zwart-op-wit staan dat de trilling voor aankoop verholpen zou worden. Daar heeft MEBU zelf nota bene een handtekening onder gezet. Maar nu het dus te duur/ingewikkeld wordt om het op te lossen, moet ik het er maar mee doen.
   
 20. Je heb het zwart op wit ,en met de foto's van je versleten draagrubbers moet het toch een eitje zijn om bij de BOVAG je gelijk te krijgen lijkt mij.
   

Deel Deze Pagina