1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

MK4 wagon windgeruis

Discussie in 'Interieur' gestart door Focus07, 15 sep 2019.

 1. Vanaf de aflevering ervaar ik in mijn Focus MK4 op de bestuurdersplek meer windgeruis dan ik in mijn vorige Focussen had.
  De auto is hiervoor bij de dealer geweest, maar die kon niets vinden. Volgens hem lag het aan het model van de buitenspiegel (???)

  Nu heb ik gisteren mijn auto gewassen en toen ik met een zeemlerenlap de ramen aan de buitenzijde afnam, merkte ik dat het grote ruit in het linker achterportier niet strak vast zat. Als ik met de zeem stevig over het raam wreef ging het raam wat heen en weer (in de richting van voor-achterzijde van de auto)

  Ik dacht het probleem gevonden te hebben, maar toen ik het zelfde probeerde met het rechter achterportier bleek ook daar het raam wat heen en weer te gaan.

  Mijn verzoek:
  Zou iemand die ook een Active wagon heeft eens bij zijn auto willen checken of hij het raam in de lengterichting van de auto heen en weer kan bewegen. Ik zou graag willen weten of dit zo hoort, of dat de ramen in mijn auto mogelijk niet goed gemonteerd zitten.

  Alvast bedankt en groeten van Jan
   
 2. Hier ook windgeruis(fluittoon),als terug bij de dealer geweest,maar konden ook niks vinden.Morgen gaat hij weer hiervoor naar de dealer.Echter heb ik een hatchback.
   
 3. De vorm van de buitenspiegel kan inderdaad windruis veroorzaken. Je kan dat uitsluiten of veranderen door de vorm tijdelijk aan te passen.
  Met karton oid. Wel goed vastzetten ;) er komt tijdens het rijden behoorlijk veel kracht op te staan.
   
 4. Maar dan zou iedereen daar toch last van moeten hebben?

  Overigens nog geen reactie gehad op mijn verzoek of iemand wil kijken (bij voorkeur met een Active wagon, maar mag ook bij een ander model MK4 wagon) of hij/zij het achterste portierruit iets heen en weer kan bewegen (zie mijn eerste bericht)

  Gr. Jan
   
 5. Ik vind juist bij de nieuwe Focus het windgeruis om de spiegel veel minder dan voorheen. Het is ze zelfs gelukt om de rotzooi van de voorruit weg te houden van je zijruit. De Mondeo wordt in de winter compleet vervuild aan de zijkant door de slechte windgeleiding bij de spiegels.

  Ligt je voorruit wel helemaal vlak erin ? Heb ooit een Volvo V60 gehad waarin de voorruit niet goed zat, werd gek van het fluitend geluid.

  Anders heeft je dealer nog altijd de stethoscoop om te luisteren :)
   
 6. Auto weer terug van de dealer,wederom niks kunnen vinden.
   
 7. Balen is dat.

  Helaas nog steeds geen reactie op mijn vraag in het startbericht.
  Zou jij eens willen kijken bij jouw Focus?

  Gr. Jan
   
 8. Zojuist even gekeken,hier ook speling in de ruit.
   
 9. Goedemorgen,

  Bedankt voor het kijken.
  Kennelijk hoort het dus zo.

  Mocht ik achter de oorzaak van het windgeruis komen, dan laat ik dat uiteraard weten.

  Mvg Jan
   
 10. Windgeruis komt inderdaad van de buitenspiegel,heb de buitenspiegel onder het rijden automatisch ingeklapt,nu is het windgeruis niet meer aanwezig
   
 11. Oke, maar wat nu?
  We kunnen moeilijk zonder linker buitenspiegel gaan rijden hoewel; ik zag laatst een Audi Q8 met een kleine camera als buitenspiegel ;-)

  Gr. Jan
   
 12. Hmm, als het aan de spiegel ligt, is het toch een algemeen Focus MK4 probleem, toch? Of kan specifiek de wagon dit alleen hebben? Het is me bij mijn hatchback nog niet opgevallen eigenlijk.
   
 13. Is ook bij hatchback( die van mij is een hatchback)
   
 14. Vandaag viel het bij mij ook op, lijkt alsof de zijruit niet lekker aansluit. Reed in de stromende regen maar er kwam geen water naar binnen dus zit in de aansluiting van de zijruit naar de bovenzijde van de deur.
   
 15. Ik heb gisteren ook eens geprobeerd of het inklappen van de spiegels iets uitmaakte. Dat was bij mij niet het geval. Ik denk ook meer aan een niet goed sluitend raam. Ik ga van het weekend eens kijken of dat het geval is.

  Dacht eigenlijk op beide voorste zijruiten op dezelfde plek bovenin tegen het rubber een stukje tape te plakken. Daarna het raam laten zakken en kijken hoe groot de afstand boven het stukje tape is.

  Gr. Jan
   
 16. Zojuist bovenstaande uitgeprobeerd. Omdat ik op de passagiersstoel geen windgeruis ervaar had ik de hoop verschil te zien. Dat is helaas niet het geval. Beide ruiten gaan aan de bovenzijde circa 8 mm het raamrubber in.

  Gr. Jan
   
 17. #17 Carfreak64, 23 dec 2019
  Laatst bewerkt: 23 dec 2019
  @Focus07: Heb je al eens geprobeerd de regenlijst links welke op/langs de voorruit zit met breed crepe tape af te plakken en dan rijden en luisteren of het geluid weg is? Ik vraag dit omdat bij mijn auto in de linker bovenhoek vd voorruit een controlesticker zit met daarop de tekst "Liste IO" (in Ordnung), misschien dat ze met deze regenlijst regelmatig problemen hebben en niet de linker spiegel, een dergelijke oorzaak ken ik van vroeger van een paar andere auto's.

  [​IMG]
   
 18. Beste Carfreak,
  Bij mijn laatste onderhoudsbeurt is het verholpen, is een modifcatie vanuit Ford, heeft iets met een stukje kit wat eruit valt. Meer weet ik ook niet maar na de beurt al 2000 kilometer gereden zonder windgeruis (zelfs tijdens een storm in Beieren). Even bij de dealer melden, staat in hun systeem als uit te voeren garantie reparatie.
   
 19. #19 Carfreak64, 23 dec 2019
  Laatst bewerkt: 23 dec 2019
  Fijn dat het is opgelost, heb zelf met 2 Civic's proefgereden waarbij bij 1 exempl. ook de buitenspiegel of dus een raamlijst de oorzaak leek te zijn van een bloedirritant windgeruis. Mijn huidige 308 GT 1.6 THP 205 is er ook niet geheel gevrijwaard van, echter manifesteert het zich niet altijd (harde wind vanuit een bepaalde hoek) en als het zich wel voordoet is het pas bij snelheden van 180+ :vingertje:, in DE uiteraard :lol:
   
 20. Goedemorgen Carfreak,

  Bedankt voor de tip. Ik ga het proberen.

  Gr. Jan
   

Deel Deze Pagina