Ontwerp de header 2022

De afbeeldingen in de header moeten weer up-to-date worden. Heb je mooie afbeeldingen hiervoor? Zend hem dan in.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

MK4 opmerkelijkheden

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Swanco, 20 nov 2018.

 1. Maar 90% is dan wel een geschikt niveau? Of is dat eigenlijk ook al te hoog.
   
 2. Zullen we weer :ontopic: gaan mannen.
   
  SanderFoFo vindt dit leuk.
 3. Vorige week een brief van Ford ontvangen voor het uitvoeren van een terugroepactie (spanbout aandrijfriem), gaat in mijn geval om een Focus 1.0 handgeschakeld mild hybrid modeljaar 2021.

  Vandaag de terugroepactie laten uitvoeren bij de dealer, bij het maken van de afspraak gaven ze aan dat het ongeveer 45 minuten duurt. Vandaag na 40 minuten wachten waren ze klaar met uitvoeren van de werkzaamheden.

  Ik merk voor mijn gevoel wel een verschil bij loslaten van gaspedaal normaal voel je duidelijk dat de auto snelheid mindert en accu aan het opladen is. Nu lijkt het alsof dit minder krachtig is en je langer kunt doorrollen. Ik zie wel het groene accu symbool verschijnen , ten teken dat de accu wordt opgeladen.

  Maar goed ik rij niet heel veel kilometers dus kan het niet met zekerheid zeggen, weet ook niet of de terugroepactie hier van invloed op is. Mochten er meer mensen zijn die de terugroepactie gaan uitvoeren dan hoor ik graag hoe zij dat ervaren.
   
  SanderFoFo vindt dit leuk.
 4. Ik had ook al maanden een weinig werkend start / stop systeem. Van de week de truc van de Duitse vlogger maar eens geprobeerd en verrek, lijkt te helpen :-).
  Licht aan, contact aan, 5 x seinen en 3 x remmen, wie verzint het, maar het werkt.
   
  Heusinkveldb vindt dit leuk.
 5. En nu? Doet hij het helemaal niet meer? :lol:

  Maar zonder dollen, je kunt met Forscan ook het oplaad percentage van de Accu aanpassen van 80% naar bijv. 90% waardoor alles het veel langer blijft doen. (Trouwens ook een video van zo’n Duitse Vlogger) ;)
   
 6. Inmiddels is bij mij de auto ook naar de dealer geweest voor de terugroepactie. Ik merk echter geen verschil bij gas loslaten.

  | Focus ST-line X Business | MY2021 | magnetic | B&O | winterpack |
   
 7. Is het niet gewoon een kwestie van iets meer autorijden ?

  Sinds ik thuis werk heb ik ook een weinig werkend start/stop systeem maar sinds ik weer een beetje (langere) ritten rijd werkt het weer, kan precies voorspellen wanneer het ongeveer weer moet werken.

  En accu op max 80% is dikke prima, doe ik met m'n iphone en ipad ook, beter voor je accu in mijn ogen
   

 8. Ik had opeens bij beide auto's dat probleem en heb de BMS gereset volgens de video op Youtube. Sindsdien geen probleem meer gehad
   
 9. Ja, heeft bij mij ook echt geholpen. Was in juni naar Spanje heen en weer gereden, daarna heeft ie het nog een paar dagen gedaan, toen niet meer. En nu, na de reset feilloos.
  Hogere accu lading blijkbaar niet nodig.
   
  Michel_limburg vindt dit leuk.
 10. Vanmiddag tijdens een midweekje vakantie naar een lokale Ford dealer geweest omdat er geen lucht meer uit de ventilatiekanalen kwam. De ventilator draaide wel maar geen luchtstroom...
  Ford garage Splinter in Weesp heeft het luchtfilter uit het ventilator huis gehaald en dat bleek drijfnat te zijn, wat uiteraard niet moet kunnen. Hij vermoedt ergens een lekkage. A.s. woensdag een afspraak bij de eigen dealer. Tot die tijd rijden we even zonder filter.

  Ik ben benieuwd of er hier iemand is die dit ook al eens heeft gehad?
  Het gaat om een MK4 van apr. 2021.

  | Focus ST-line X Business | MY2021 | magnetic | B&O | winterpack |
   
 11. Ben heel benieuwd of dit gaat helpen. Bij mij doet het start/stop systeem het ook vaker niet dan wel, ook na lange ritten (2uur+) niet. BMS gereset met die 3x, 5x truc, werkte een dag misschien.
  Als dat percentage omhoog krikken werkt, dan ga ik op zoek naar iemand in het oosten die mij daarmee wil helpen. Erg benieuwd naar wat je allemaal nog meer kan instellen met Forscan (laatst al ergens tijdens het neuzen op gestuit, maar niet meer terug kunnen vinden middels de zoekfunctie.)
   
 12. Mijn start/stop systeem heeft ook een tijdje niet gewerkt, waarschijnlijk omdat de Focus gewoon te veel stil stond vanwege het vele thuiswerken. Maar nu ik inmiddels weer een paar dagen naar kantoor ga, begint het start/stop systeem het weer te doen :)
   
 13. Heeft de rijmodus hier overigens nog invloed op? Normaal - Eco - Sport?
  En iets anders wat me te binnen schoot en ik nog niet heb kunnen vinden; maakt het uit op welk moment je de BMS sensor reset?
  Moet dat bijv. na een lange rit / cq met volle accu? Of maakt dat niet uit.
   
 14. Bij de sport stand wordt het start stop systeem uitgeschakeld. Andere 2 actief.

  Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
   
 15. Ben afgelopen week bezig geweest, oa met omzetten van de laadcapaciteit naar 90%. Tijdens een proefritje live-data bekenen over het laadgedrag van de accu. Rijmodus heeft geen invloed op het Amperage, maar wat wel opviel is dat de accu pas echt bij laadt als je de auto laat uitrollen. Ofwel gas geven, dan weer los laten en zo laadt de accu bij met 4 Ampère, tijdens gas geven of vast gas houden (bv cruise control) schommelt deze tussen de 1 en 3 Ampère.

  Greetz Emiel
   
  Gitzo vindt dit leuk.
 16. Vandaar dat ie bij mij toen leeg was, ik laat geen gas los .

  Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
   
  SanderFoFo, Heusinkveldb, Ronny en 2 anderen vinden dit leuk.
 17. Interessant
   
 18. Vraagje voor de kenners, mijn Focus 1.0 ecoboost heeft geen motordeksel meer.
  Schijnt tegenwoordig af-fabriek zo geleverd te worden. Maar het ziet er echt niet uit zonder deksel. Zijn er toevallig al after market oplossingen hiervoor?
   
 19. Waarom after market? Je kunt toch een originele bij de dealer bestellen?


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
  gerardTDCI, Ronny en Heusinkveldb vinden dit leuk.
 20. Heb me er nog niet helemaal in verdiept.
  Via google leek het alsof er maar een kleine motordeksel origineel op zou komen. Ik wil iets wat de hele motor bedekt.
   

Deel Deze Pagina