1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Mike M - Parkeerschade hersteld

Discussie in 'Mijn Focus' gestart door Mike M, 6 mei 2018.

 1. Afgelopen donderdag heb ik - na 2 laaaaange weken wachten - mijn Focus 3.2 opgehaald. Ben er heel blij mee, maar moet nog wel een flink beetje wennen. Van begin 2011 tot april vorig jaar reed ik in een Fiesta MK7, maar dit is andere koek.

  Heb diverse vragen en om niet topics in allerlei (sub)forums te gaan openen wil ik die verzamelen in dit “Mijn Focus” topic. Voor de toekomst zijn er ook nog wel wat wensen, dus dat kan hier dan ook mooi in.

  Mijn vragen op dit moment:

  1. Vorige week vrijdagochtend was het best koud en het voorraam was beslagen. Goed moment om de voorruitverwarming te gebruiken. Het viel mij op dat de achterruitverwarming (zonder dat die knop ingedrukt was) ook warm werd. In het boekje staat hier niets over. Werkt het inderdaad zo?

  2. Na veel gedoe met usb-sticks die door Sync 2 niet herkend worden - ook al zijn ze FAT32 geformatteerd - heb ik er eindelijk een paar die het goed doen. Wanneer die afspelen wisselt de tekst linksonder in het 8-inch scherm continue tussen “usb gevonden” en “spraakcomm. beschikbaar”. Ziet er erg nerveus uit, maar werkt verder goed. Hoort dat zo?

  3. Het vak met de bekerhouders naast de handrem, daar zit een beweegbaar deel in voor een grotere fles. Wanneer dat deel maximaal naar voren staat dan blijft er een klein rechthoekig “gat” over ongeveer in het midden van de gehele unit. Is dit als omschrijving te volgen? Vraag is of dit zo hoort, lijkt me dat je makkelijk wat kleins kwijt kunt raken zo.

  4. De achterbanden zijn door de dealer vervangen wegens kaal en gecupt. De voorbanden maken echter ook behoorlijk herrie, die klinken alsof ze ook gecupt zijn (hebben misschien achter gezeten). Welk merk banden doen het goed onder de Focus (als in: cuppen niet of minder snel)?

  Dat is het tot nu toe. Grote kans dat ik vragen stel die al lang een keer op het forum voorbij gekomen zijn, maar met de zoekfunctie heb ik het niet kunnen vinden.

  Alvast bedankt voor de hulp!
   
 2. 1. Als het onder de 5 graden is gaan de voor en achterruitverwarming vanzelf aan zonder dat de lampjes branden.
  2. Weet ik niet.
  3. Ik heb nu toevallig een Focus 3 fase 2 voor de deur staan als leenauto. Ik zal eens even kijken.
  4. Ik heb er Michelin achterop gehad en die cupten ook. De Continentals van afgelopen zomer hebben na 20.000km nog geen last van cuppen (tenminste, ik heb het nog niet gevoeld/gehoord.)
   
 3. Bij de leenauto (Focus 3 fase 2) zijn het gewoon 2 verplaatsbare beugeltjes en sluiten die in het vak zelf niks af, je kan er met de hand gewoon onderdoor.
   
 4. Aan de voorzijde in dat grote vak zit als het goed is in het midden aantal centimeter boven de bodem een opening. Als je hier een vinger in steekt en naar achter beweegt, schuift een deel van de bodem open zodat hier een dieper vak ontstaat voor halve liter blik of een flesje ;).
  Aan de manier waarop de vraag gesteld word lijkt het voor mij alsof je niet dat gat bedoelt wat je gebruikt om dat vak open te maken, maar dat op de bodem (waar de delen onder elkaar schuiven) een gat ontstaat als het grote vak dicht is? Zal morgen eens kijken hoe het bij mijn Focus is, heb er zelf een matje in liggen voor makkelijk schoon houden. Ik laat het morgen weten
   
 5. rfknol, bedankt voor je reactie!

  Hmmm, dan zou het toeval geweest zijn dat ik 'm precies toen ook zelf heb aangezet. Mijn Focus 1.2 uit 2004 had ook iets soortgelijks (maar dan toch anders).

  Ik zie het nu niet meer, vraag me af of het systeem gewoon heel lang aan het indexeren is geweest (maar ondertussen wel al afspeelt).

  Onder die 2 beugeltjes zit nog een verplaatsbaar deel (voor de kleine en grote fles). Wanneer die op "kleine fles" staat, dan blijft er een raar gat over.

  Heb ik eindelijk eens Michelins onder een auto, is het geen goede combi :frusty:
   
 6. Ja, je omschrijft het precies goed. Denk ik.
  Een matje is misschien sowieso wel een slim idee. Gewoon iets geknipt van een of ander materiaal?
   
 7. De combi is prima, alleen regelmatig (bv na de winterwissel) de voor- en achterbanden omwisselen. Maar dat geldt niet alleen voor Michelin.
   
 8. Mijn auto is geleverd met een rubber matje wat precies deze ruimte opvult en voor een vlakke bodem zorgt. Dit matje begint aan de achterkant van het volledige vak en loopt precies tot waar het schotje komt als je het schotje voor grote fles open hebt staan. Als je dit matje verwijderd blijft er inderdaad een gat over bij kleine fles. Op onderkant van dit rubber deel staat een Ford logo, zag echter geen nummer staan. Heb zelf hier bovenop nog een zelf geknipt matje liggen over het volledige vak (grote fles wordt niet gebruikt)
   
 9. Snap ik. Maar nu zitten de reeds gecupte banden aan de voorzijde en nieuwe banden achter. Logisch, maar maakt nog steeds veel herrie.
   
 10. Dat zal het onderdeel zijn wat ik mis.
  Kijken of de dealer dat nog wil leveren of anders zien hoe ik dat oplos. Handig vakje, (handiger dan het bakje in de armsteun), maar moet geen spullen kwijtraken.
   
 11. Als er nog veel profiel op de gecupte banden zit kun je overwegen ze af te laten draaien, dan is de "zaagtand" weg en profiel weer vlak.
   
 12. Dat heet banden trimmen.
  Als er nog voldoende profiel op zit , is dit een mooie oplossing.
  Ik heb een een trimmer op het bedrijf staan.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 13. Deze ligt er bij mij in, met nummers:

  [​IMG]

  Overigens heb ik de "goedkope" versie, zonder verdiept vakje...
   
 14. Het onderdeel ziet er uit alsof het te groot / lang is. Ik gok (?) dat die voor mijn versie korter moet zijn in verband met die verschuifbare verdieping?

  Toch bedankt!
   
 15. #15 Mike M, 8 mei 2018
  Laatst bewerkt: 8 mei 2018
  Ok, @Fred en @bandenlichter dat zijn goede tips.
  Domme vraag: slijt het (aan de voorzijde) vanzelf weg of blijft dat dan aanwezig?

  Profiel ga ik zo even naar kijken, moet toch nog op pad.
   
 16. Die van jouw moet inderdaad korter zijn voor het verdiepte vak. Misschien heb ik er overheen gekeken vanmorgen, collega kwam me afleiden :shut:. Morgen proberen een goede spreekwoordelijke blik erop te werpen.
  Heb wel even op de 7zap website gekeken, hier lijkt voor mij onderdeel nummer 1867559 uit te komen. Misschien dat een ander forumlid in de tussentijd ook zin heeft om mee te doen aan deze speurtocht?
   
 17. Slijt niet van zelf weg, word alleen maar erger.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 18. Ik heb beide punten (het missende deeltje bij de bekerhouders en de gecupte banden) gemeld bij de leverende dealer, samen met een paar andere punten.

  Verwacht dat ze dat netjes oplossen. Bedankt voor de hulp tot zover.

  Bij afspelen vanaf een usb-stick (en het scherm op stand “entertainment”) zie ik nog steeds die nerveuze tekst linksonder. Heeft niemand anders dat?
   
 19. Herken ik niet uit de mijne, maar heb sync bijna altijd op het "hoofdmenu" (4 vakken; telefoon, navigatie, entertainment, climat control) staan. Zie wel paar keer per maand, maar dus niet continue zoals u beschrijft, kort in beeld "apparaat indexeren" gevolgd na ongeveer 20 seconden door "spraakcomm. beschikbaar". Enkele keer is het systeem daarbij dan kwijt bij welk nummer het afspelen was gebleven.
   
 20. @Mike M je bedoelt mbt punt 3 denk ik het volgende. Zo zit het met het matje erin:
  1.jpg

  En dit is de spleet als het matje eruit is:
  2.jpg

  Op die plek hoort dit matje:
  3.jpg
  4.jpg

  Het nummer daarvan is:
  F1EB A046B94
  Google vindt in ieder geval iets hierop. Misschien kun je zo een matje vinden?
   

Deel Deze Pagina