1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

MFD update werkt niet

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door 072Bas, 22 jun 2018.

 1. Hey hallo,

  Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen en een vraag stellen. Ik heb onlangs een sd kaart (v8) aangeschaft bij de Ford dealert om de navigatie te updaten. Nu doe ik het kaartje er in en geeft deze aan gegevens fout. Ook moet ik zeggen dat deze heel erg vast zat en er niet gelijk inklikte. Na deze met een een sleutel er weer uit gehaalt te hebben (kon niet anders) en de oude erin gedaan te hebben deed de navigatie het gewoon als vanouds. Nieuwe weer erin en weer gegevensfout. Zie ik iets over het hoofd? Op de doos staat gewoon dat ik deze er in moet doen en dat deze werkt. Officiele kaart dus van Bosch met tomtom maps bij Ford dealer gekocht nieuw in de verpakking.
  Ford garage zegt dat er misschien iets geupdate moet worden en deze daarvoor naar de garage moet. Echter Ford online zegt dat mijn sync up to date is.


  Ik hoor de suggesties graag :)
   
 2. Bij het MFD systeem staan de (navigatie) systeemupdates op de SD-kaart. Wanneer je dus een nieuwe SD-kaart plaatst welke een nieuwere softwareversie bevat als de op het systeem geïnstalleerde softwareversie vraagt het systeem om een update uit te voeren.

  Overigens zijn er al enkele jaren geen systeemupdates meer voor het MFD systeem uitgebracht. De meest recente systeemsoftware wordt al sinds de V6 (2016) SD-kaart gebruikt.

  Overigens kan het wel een aantal minuten duren voordat een SD-kaart herkent wordt nadat deze is verwisseld.


  Wanneer de nieuwe SD-kaart ook na een aantal minuten niet werkt en er nog steeds een gegevensfout melding wordt weergegeven is de kans vrij groot dat de SD-kaart defect is.


  Overigens heeft het SYNC systeem niets te maken met de navigatie. De navigatie functionaliteit is volledig geïntegreerd in de FCDIM (display). De SYNC functionaliteit wordt aangestuurd vanuit de APIM (SYNC) module. Dit zijn dus 2 verschillende modules welke d.m.v. het CANbus systeem communiceren.
   
 3. Beste Allen,

  Het werkt! Wonderbaarlijk :). Ik heb de SD kaart bij gegevens fout eruit gehaald en er weer in gedaan, op OK gedrukt en voila! Systeemupdate. Ff updaten en klaar :D. Misschien dat het een volgende helpt :).
  Dank voor je bericht JW.

  Met vr gr Bas
   
 4. All,
  Hoop dat iemand mij hier kan helpen.
  Ik heb een nieuwe SD-kaart voor de navigatie (2018) echter werkt deze bij mij niet.
  Heb mijn oude SD kaart verwijderd en vervolgens de nieuwe erin gedaan, daarna begon er vanalles met softwaredownload tot update MFD.
  Ergens is er iets niet goeg gegaan denk ik. Krijg nu elke keer met opstarten va nde auto te zien dat er nieuwe software aanwezig is. of ik dat wil downloaden.
  Zodra ik op start druk, begint hij wel maar komt er een foutmelding, na een automatische reset van de boordcomputer krijg ik de vraag weer opnieuw. als ik stop aangeef en even later mijn navigatie probeer te openen krijg ik de melding dat ik niet aanwezig ben binnen het kaartbereik.

  Heeft iemand hiervoor een oplossing?
   
 5. Heb je hem bij de dealer gekocht ?
  Zo ja, zou ik gewoon even binnen lopen.
   
 6. Nee gekocht via eBay, althans dat heeft iemand voor mij gedaan.
   
 7. De enige manier om de systeem software opnieuw te installeren is door een oudere SD-kaart te plaatsen welke gebaseerd is op een oudere software versie. Vervolgens kan je de V8 SD- kaart weer plaatsen en het nogmaals proberen.

  Wanneer het dan nog steeds niet werkt is de kans heel groot dat het probleem in de SD-kaart zit. Veel van de op EBay aangeboden exemplaren zijn goedkope Chinese klonen en geen originele exemplaren. Het is algemeen bekend dat de kwaliteit hiervan lang niet altijd even goed is.

  Wanneer de SD-kaart zonder de originele verpakking wordt geleverd weet je feitelijk al met wat voor soort je te maken hebt.
   

Deel Deze Pagina