1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

MFD Max. Snelheid optie

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door kevinnns, 28 mrt 2018.

 1. Wellicht dat jullie dit weten, het is er wel echt 1 uit de categorie 1st world problems.

  Nadat ik vorige week van Ford Wensveen de 2018 MFD SD heb mogen ontvangen deze geinstalleerd als het al zo mag heten.

  Uiteraard ging het systeem upgraden, gezien ik van V2 (2011) kwam ging ik lekker alle menutjes door op zoek naar veranderingen.. en ik kon een optie aanzetten wat de maximale snelheid volgens de navigatie aangaf. Dit kreeg ik ook in het middenconcole scherm in de linker onderhoek te zien.

  Nu de grap, door de upgrade deed uiteraard PDC het niet, dus zoals 1000x op dit forum te vinden auto uit, op slot en een nachtje slapen. Echter, de volgende dag geen max snelheid meer in het scherm en tot mijn verbazing die hele optie niet meer terug te vinden in de menu's.

  Wat heb ik geprobeerd:

  Ik heb de oude kaart er weer in gestopt en gedowngrade, deze kaart had echt deze optie niet. Daarna weer geupgrade... Dit hielp natuurlijk niet, maar je moet wat.

  Persoonlijke settings gereset, hielp ook niet.

  Ik kan me nog bedenken dat het wellicht komt omdat er een camera in de auto zit die verkeersborden leest (beter gezegd, probeert) en dat daarom deze optie uit is?

  Ik vind het nogal lastig te accepteren/verklaren dat ik het eerst wel zag en nu met dezelfde kaart, niets aangepast niet meer.

  Hebben jullie een idee? En mensen met recentere kaarten, hebben jullie de optie (nog) wel?

  Ben nieuwsgierig! :) 20180328_172451.jpg

  Sent from my SM-G930F using Tapatalk
   
 2. #2 Nieles90, 29 mrt 2018
  Laatst bewerkt: 29 mrt 2018
  Zoals je zelf al aangeeft heb je een camera die borden leest (wat bij m'n mk3.1 trouwens zeer goed werkt). Maar probeer die optie is uit te schakelen en te kijken of deze optie vervolgens weer terug komt?!

  Hetzelfde werkt namelijk ook met navigatie op je teller unit. Deze gaat ook niet samen met je lane assist tenzij je deze uitschakelt dan werkt die ineens wel.

  Is maar n ideetje hoor
   
  kevinnns vindt dit leuk.
 3. Ga ik ook nog eens proberen, thanks voor het idee!

  Hoewel ik eerder verwacht dat er naar de centrale configuratie gekeken wordt en de menu optie pas weer zichtbaar is als ik de camera afgemeld heb met Forscan/FoCCCus.
  Uiteindelijk heb ik dan liever de Camera werkend natuurlijk ipv de GPS max speed, maar ben gewoon nieuwsgierig waarom ik het eerst wel zag en nu niet meer en welke optie daarvoor zorgt.

  Voor nu ben ik dan eigenlijk ook nieuwsgieriger naar wie wel de max snelheid in het midden console ziet en is dat met of zonder camera voor verkeersborden herkenning?
   
 4. Hoi Kevinnns,
  Ik heb de max snelheid inderdaad in de linker onderhoek van de navigatie, en heb geen camera (2017 kaart).
   
  kevinnns vindt dit leuk.
 5. Ik heb in mijn 3.1 geen camera maar wel de max. snelheid linksonder staan.
   
  kevinnns vindt dit leuk.
 6. Thanks allen!

  Als er nu nog een paar met camera reageren is hopelijk het vermoeden te bevestigen.

  Camera uitzetten via IPC menu helpt in ieder geval niet.

  Dus ik ga voor de grap van de week nog even de accu los koppelen, wil die toch nog vervangen.

  Als dat niet helpt ga ik in FoCCCuS of Forscan zoeken of ik de camera kan afmelden en kijken of dat helpt :). Ik zag daarvoor geen dedicated optie, dus mijn gok zal worden dat dat bij lane departure hoort.

  Sent from my SM-G930F using Tapatalk
   
 7. De max snelheid in het navi scherm komt van de kaart. De verkeersbordherkenning geeft de max snelheid in het display tussen de tellers weer.
  Ik heb ook regelmatig de max snelheid op het navi scherm staan en ik heb geen camera.
   
 8. #8 Davendre, 2 apr 2018
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 okt 2018
  ...
   
  PhoenixNLx vindt dit leuk.
 9. Na dit een hele poos vergeten te zijn heb ik van het weekend de verkeersbordenherkenning afgemeld in de BCM en vervolgens de IPC en FCDIM een reset gegeven om alles te versnellen.

  En ja hoor, geen camera aangemeld en je kunt op de FCDIM de max snelheid laten zien (de optie is terug in het menu). Daarna weer de camera aangemeld, de systemen reset en weg was de optie in het menu van de FCDIM.

  Jammer dat de informatie niet met elkaar gecombineerd wordt zoals bij andere merken, maar het is wat het is :).

  Sent from my SM-G930F using Tapatalk
   
  PhoenixNLx vindt dit leuk.
 10. Sowieso apart inderdaad. Ook daar je lane assist UIT moet zetten om de navigatie te zien op je dashboard voor je. Bedoel als je het selecteert dat je het altijd wil zien kies je daar toch voor? Lane assist moet gewoon blijven werken, ook al zie je die lijntjes niet etc, dan doet ie dat maar op de achtergrond ofzo. Maar goed.. gelukkig gebruik ik altijd gewoon Google maps xD
   
  kevinnns vindt dit leuk.
 11. Ene kant wel logisch. Want als je navi max snelheid aangeeft op 30km/h en een abrham viert zijn verjaardag in de straat, kan de camera de bord van 50 ook zien. Geeft daar dus 50km/h aan. De vraag wat je dan als bestuurder doet.
  Dit kan verwarring veroorzaken, welke van de twee moet je geloven.
   
 12. Volgens werkt het bij BMW dat de laagst geconstateerde max snelheid in het HUD wordt weergegeven. Dus als je navi vindt dat je max 30 mag in deze straat maar de auto leest een max 110 van bijvoorbeeld een bus, dan blijft er max 30 staan.

  Op die manier zou het juist verwarring kunnen voorkomen. Dat voorbeeld van die bus had ik dus zelf met de FoFo, niet dat ik 110 dacht te gaan rijden in een woonwijk hoor ;).

  Hogere snelheden aangegeven met borden heb ik niet zo vaak gezien, behalve dat een weg vernieuwd is, 120 -> 130, maar dat is vaak een kwestie van een recentere navi kaart moeten hebben. Hoewel dat met recente sync versies een drama lijkt te zijn.

  Je zou zeggen die info is allemaal uit te wisselen tussen de systemen, want navi instructies komen ook in de IPC.

  Maar ach, kan er van alles van vinden het werkt hoe het werkt en doorgaans gewoon verrassend goed, had het enkel handiger gevonden als de max snelheid altijd aangegeven stond.

  Sent from my SM-G930F using Tapatalk
   
 13. ja duh.....Abraham natuurlijk :mrgreen:
   
  kevinnns vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina