Kom jij ook op EFE?

Wil jij ook op 11 september in onze clublane staan? Schrijf je nu in!

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Mercedes Sprinter 907 > Camper is klaar!

Discussie in 'Mijn auto' gestart door Spades, 11 mei 2021.

 1. Kijk naast het alarm ook eens naar een Bear-Lock, dat is een mechanische beveiliging. Een alarm is voor veel dieven niet echt een uitdaging meer.
   
 2. Ja! Ik wil graag een stuurslot en een obd lock erop.
   
  meeder vindt dit leuk.
 3. https://youtube.com/shorts/VCsKs7sdcaw?feature=share

  Vandaag een filmpje. Het gaat wel snel met de inbouw. Ze werken van beneden naar boven en zijn vandaag begonnen met de kinder bedden.

  Ook contact gehad met een partij die voor de taxatie en bij de inbouwer nog een stuurslot gaan inbouwen van Bearlock.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 4. Mooi wederom, hoor!
   
 5. [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Helaas bij het naar buiten rijden van de werkplaats heeft iemand de lengte van de bus niet helemaal goed ingeschat. Ze gaan dit uiteraard gewoon fixen maar het is toch een vervelende vertraging.. vrijdag is in ieder geval de keuring en daar is hij dan wel helemaal klaar voor. Dinsdag de taxatie en dan dus gelijk door naar de schadehersteller. De sidesteps die ik besteld heb hadden dit voorkomen (in ieder geval de schade aan het plaatwerk) maar die zitten er nog niet op.

  [​IMG]
   
 6. ziet er echt heel goed uit Tiemen :thumbs:
  en ach, die schade komt ook weer goed.
   
 7. Balen van die schade, maar de camper vordert mooi!
   
 8. wat gaaf en inderdaad jammer, gelukkig wordt het opgelost en is het geen drama
   
 9. [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Afgelopen vrijdag is de bus omgekeurd naar camper. Als alle administratie bij de RDW en Belastingdienst in orde is kan het nieuwe kenteken en het kwart tarief snel aangevraagd worden.

  Vandaag de taxatie en die pakte precies uit zoals ik dacht. Dus ook dat is afgevinkt. Het ziet er naar uit dat we de bus volgende week woensdag op kunnen halen. Dan is hij terug van de schadehersteller, alle puntjes staan dan op de I en is de bus nog even schoongemaakt. Dan helaas vanwege drukte bij de RDW pas 25 augustus de keuring voor de extra zitplaatsen. Die kunnen we tot die tijd niet tijdens het rijden gebruiken helaas. Op 18 augustus komen de sidesteps erop. Overigens is het gewicht rijklaar 3082 kilo. Dat laat een mooie 480 kilo over die we kunnen laden. Dat wordt alsnog uitkijken maar daarmee is te werken.
   
  gerardTDCI, TWA en Edgarcmax vinden dit leuk.
 10. :thumbup: Ziet er keurig uit ;)
   
  Spades vindt dit leuk.
 11. Mooi man! Maar 418 kilo, toch? Nier 480, want dan kom je op op 3.562 kilo?
   
 12. Zeker mooi geworden. Veel vakantieplezier en veilige kilometers.
   
 13. Heeft dat niet te maken met het feit dat je dan een C1 rijbewijs nodig hebt?
   
 14. Eeu ja klopt, rekenfoutje.
   
 15. Boven de 3500 kilo wel maar de technische massa van de bus moet dan ook corresponderen, die gaat tot 3500. Je kunt hem overigens opwaarderen maar ik heb geen C1 dus dat gaan we niet doen. Wellicht dat de lobby om het B rijbewijs naar 4250 kilo te doen slaagt, dan zou ik hem morgen opwaarderen.
   
  Thieske vindt dit leuk.
 16. #57 Spades, 20 aug 2021
  Laatst bewerkt: 20 aug 2021
  Tijd om de titel van het topic maar eens te updaten. Sinds de laatste post is er veel gebeurt met de bus.

  We hebben hem vorige week woensdag opgehaald en zijn er direct mee weggegaan. Alle spullen erin gepleurt en op pad. Eerst naar een kleine boerencamping zodat mijn ouders even konden komen kijken, met als bijkomend voordeel dat ze gelijk de door ons vergeten spullen mee konden nemen :D Daarna door naar Geesteren voor een paar dagen.

  Inmiddels zitten de sidesteps eronder en gaat de bus morgen nog een keer terug naar de bouwer om wat puntjes op te lossen en na te kijken. Zo werkt er een stopcontact niet en zijn er nog wat kleine zaken. De bus vandaag ook nog even gewogen omdat we overwegen om onze e-bikes mee te nemen en daar moet wel gewicht voor zijn. Op de weegbrug, zonder mij erbij, een halve tank diesel, nagenoeg volle tank Ad Blue en nauwelijks water in de tanks kom ik op een mooie 3200 kilo. Als je ons erbij rekent en een beetje diesel kom je vol al snel aan 3350/3400 kilo. Daar moeten nog kleren en eten bijgeteld worden en als je een beetje water mee hebt, ook dat nog. Dat laat eigenlijk niet genoeg ruimte om er 80 kilo aan fietsen en dragers bij te plaatsen.

  De bus is afgelopen dinsdag bij Mercedes geweest om een openstaande terugroepactie te verhelpen. Daar werd ik echter al vrij snel gebeld met de boodschap dat een marter door de isolatie gevreten had en een slang te grazen genomen had van de intercooler. Met wat andere kleine dingen (krakend gaspedaal en een diagnose voor start stop) alsnog wat geld lichter. Gelijk een verjager aangeschaft..

  Fotos:
  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
  Patman en Nofinger vinden dit leuk.
 17. Mooi man, ik wens jou en je familie erg veel plezier met de camper.
   
  Spades vindt dit leuk.
 18. :thumbup: Veel plezier ermee
   
  Spades vindt dit leuk.
 19. gaaf hoor, veel plezier er mee :thumbs:
   
  Spades vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina