Kom jij ook op EFE?

Wil jij ook op 11 september in onze clublane staan? Schrijf je nu in!

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Mercedes Sprinter 907 > Camper is klaar!

Discussie in 'Mijn auto' gestart door Spades, 11 mei 2021.

 1. Naast de Focus ST Line hebben we nog iets leuks waar we onze tijd aan besteden. Een camper! Of althans, dat wordt het. Het is nu nog een ‘Gewoon’ busje.

  Al heel lang heb ik het plan gehad een camper te kopen en daarmee Europa te gaan verkennen. Plan lang in de ijskast gezet want te duur en niet te koop wat ik wilde. Een camper die voldoet aan onze wensen, tot 3500 kilo (en dus B rijbewijs) met genoeg zitplaatsen en slaapplaatsen voor een gezin van 4 is nu eenmaal niet heel makkelijk te vinden en als de bus zelf nog een beetje leuk uitgerust moet zijn dan schieten de prijzen ook nog makkelijk over de ton heen..

  Dus besloten om het eens anders te doen, een bus te kopen en deze om te bouwen. Nog los van de twee linkerhanden ontbreekt het mij ook aan tijd en een fatsoenlijke ruimte om goed te klussen. (Dat laatste wordt aan gewerkt maar toch). Daarom het belangrijkste gedeelte van de bouw uitbesteed aan een inbouwer. Ik hoef mij dus niet druk te maken of de elektra allemaal goed en veilig aangesloten is.

  De bus zelf is een Mercedes Sprinter geworden uit 2019 met 40k op de teller. Ik wilde perse een euro 6, Apple CarPlay, een automaat, cruise control en op zijn minst een parkeercamera of sensoren. In februari liep ik tegen een perfect exemplaar aan, ik wilde hem echter pas in april afnemen omdat we in mei zouden gaan bouwen en ik geen zin had in twee maanden wegenbelasting voor een 2300 kilo wegende dieselbus op particulier tarief. Goede afspraken kunnen maken met de verkopende partij en de deal was rond. Maar goed ook, want anders had een vergelijkbaar exemplaar er echt niet gestaan als ik gewacht had.

  Ik zit verplicht thuis vanwege een positieve corona test waardoor de bus nog niet bij de bouwer staat, dit gaat donderdag gebeuren en dan als het goed is voor de zomer klaar.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Als er updates zijn dan p[laats ik deze hier.
   
  gerardTDCI, Andre, TWA en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 2. Van het nieuwe type zelfs. Tof!
  Ben wel benieuwd, mooi project!
   
 3. Mooie wagen, rijden ook goed.
  Wat voor 1 is het? 213, 316 of misschien een 319?
  Ik ga je project volgen. Erg leuk om de transformatie te zien.


  Ford Mondeo MK4 2.3 automaat Ghia station.
  Gewoon heel lekker rijden.
   
 4. Mooi project! Gaat dat nou echt goedkoper zijn dan een kant en klare?
   
 5. @uwbuurman het is maar hoe je het bekijkt (as always) een drie jaar oude Hymer met 4 slaap en zitplaatsen op basis van een Ducato met de oude gerobotiseerde automaat was duurder dan dit uiteindelijk gaat kosten. Een nieuwe Hymer op basis van een Sprinter zit een jaar lever tijd op en gaan met vergelijkbare specs snel richting een ton, dat gaat deze bij lang en bij na niet kosten.. tuurlijk had ik ook voor een wat oudere tweedehands kunnen gaan. De keuze was echter beperkt en dan zit je al snel alsnog in een euro 5. Ik wilde ook een bus waarvan je straks hopelijk niet direct ziet dat het een camper is en met een Ducato met allerhande tierelantijntjes en teksten op de zijkant werd dat sowieso een uitdaging

  Het is een 316. Vanwege het gewicht wil je een 3.5tons uitvoering hebben en vanwege onnodig gewicht geen 5 tons uitvoering die teruggekeurd is. Een 216 mag je tot 3000 kilo beladen en dat is dus geen optie.
   
 6. Leuk project!
  En beterschap!
   
  Spades vindt dit leuk.
 7. Gaaf project en sterkte met corona, hoop dat je er niet al te veel last van hebt
   
  Spades vindt dit leuk.
 8. Leuk project, hou ons maar de op hoogte....
  Beterschap!
   
 9. leuk Tiemen :thumbs:
  maar geen toilet "aan boord"?
   
 10. Misschien dat we nog een porta potti in de kast zetten maar met kleine kinderen gaan we de komende jaren toch vooral op campings staan. Daarom hebben we geen natte cel aan boord. Scheelt ook weer gewicht.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 11. Bijzonder project, wat ik dan een klein beetje niet begrijp is dat je dan moeite hebt met twee maanden wegenbelasting. Op het geheel zal dat dan toch niet de doorslag hebben gegeven.
   
 12. Klopt, maar als ik het mee kan nemen in de onderhandeling. Waarom niet? :)
   
 13. Ik weet niet of je er bekend mee bent, maar op Pinterest kan je heel veel ideeën en inspiratie opdoen.
  Niet alleen voor campers overigens.


  Ford Mondeo MK4 2.3 automaat Ghia station.
  Gewoon heel lekker rijden.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 14. [​IMG]

  k
  leine update: vandaag is de bus naar de inbouwer gegaan. Door mijn quarantaine is dit iets later dan gepland. De bus was bij een specialist die er het grote kleuren instrument, dode hoek assistent en elektrisch inklappende spiegels op gemaakt heeft. Dat laatste vooral omdat het dezelfde module was als de dodehoekassistent en de halve spiegel toch al verbouwd moest worden. Vond het toch wel fijn deze opties erop te hebben.
   
  TWA vindt dit leuk.
 15. Gaaf zeg! Ga je project zeker volgen, willen zelf in de toekomst ook ooit nog eens een camper bouwen op basis van een bestelbus.

  Blijft het een stealth camper zonder raampjes aan de zijkant?
   
 16. Omdat er twee zitplaatsen bij komen (RDW gekeurd) komen er ook originele schuiframen in de zijkant na de B stijl.
   
  Berrychello en Thiemo vinden dit leuk.
 17. Gaaf project dat ik zeker ga volgen. Ik heb dit zelf ook in gedachten maar dan wel een stealth camper. Dus zonder ramen. Dat maakt het 'kamperen' wel leuker. Succes!
   
 18. [​IMG]

  Na wat heen en weren over de precieze indeling gaat het 99% zeker zo worden als de indeling rechts. De kinderbedden als L bed en met valbeveiliging. Daarmee moeten de sensoren van het alarm iets naar voren geplaatst worden maar dat is een kleinigheidje.

  Het is nog steeds een ruwe schets op basis waarvan ze gaan werken dus er zullen straks genoeg details anders zijn maar de grove indeling wordt deze.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 19. Cool, groot deel van de fun, voorpret, nadenken, plannen. Mooi man!
   
 20. Die rechter optie is veel ruimer qua opzet. Keuken lekker centraal. Veel beter.:thumbup:
   

Deel Deze Pagina