1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Locatie dashcam??

Discussie in 'Interieur' gestart door bws723, 20 jul 2018.

 1. Beste leden,

  Vandaag heb ik mijn Xiaomi Yi dashcam ontvangen. Echter weet ik niet waar ik die het beste kan bevestigen. Ik heb een plastic rond mijn binnenspiegel.

  Als ik dashcam in het midden wil opzetten dan moet ik die dus onderin plaatsen (zie foto) dit is best hinderlijk en niet handig.

  Voor de leden met een dashcam; waar hebben jullie die geplaatst?

  [​IMG]
   
 2. Ik heb dat "plastic" dus niet rond mijn spiegel dus bij mij zit de cam onder de spiegel. In jouw geval zou je de cam iets naar rechts moeten plaatsen.
   
 3. ik moet hem morgen nog monteren maar ook ik heb de simpele plastic zitten.
  ga hem zo hoog mogelijk monteren en net achter de spiegel. dat de lens net onder de zonneband(stippen) komt te zitten. wel precies waar puntje van ruitenwisser nog komt

  in jouw geval denk het ook de beste plek is. rechts achter de spiegel, denk dat links voor je teveel in de weg zit.
   
 4. Rechts naast de spiegel. Daar zit je prima uit het zicht.
   
 5. Zelf (nog) geen dashcam, maar kan me zeer goed voorstellen dat deze onder het plastic van de spiegel en bestuurderszijde langs de spiegel niet fijn zit omdat deze een groot stuk zicht wegneemt. Wanneer de camera aan de bijrijder zijde langs de spiegelkap gemonteerd word, neemt deze minder zicht weg vooral wanneer je de zuignap zo hoog mogelijk op de raam zet.
   
 6. Rechts naast de spiegel maar wel zo laag dat het stuk waar hij door filmt wordt droog gewist door de ruitenisser.
   
 7. Heren bedankt voor jullie input. Ik zal straks even kijken of het lukt.
   
 8. ben met die van mij in ieder geval zeer tevreden.
  20180721_143013.jpg
  zo zit het nu bij mij. liever aan andere kant gehad maar dan kan ik niet meer de achterruitkijkspiegel goed afstellen. zo wordt net voor de lens ook netjes met de wisser schoongemaakt.
  ivm de zon geen foto van buiten want reflecteert teveel. enige wat je ziet is de lens dus missie geslaagd bij mij
   
 9. Nou, gisteren even bezig geweest. In het midden is voor mij geen optie. Zwarte kap neemt grote deel van het beeld in. Nu heb ik de dashcam helemaal rechtsboven in geplaatst.

  Dit is het resultaat;

  [​IMG] [​IMG]
   
 10. Lijkt voor mij alsof deze buiten het bereik van de ruitenwissers zit, bij regen zal hierdoor het beeld mogelijk minder duidelijk zijn.
   
 11. de ruitenwissers van een MK3.1 gaan toch naar de buitenkant (als je begrijpt wat ik bedoel)
  die van jou Thieske gaan allebei naar links (volgens mij) net als vroeger ;) waardoor je rechts bovenin een 'blinde' vlek krijgt.
   
  bws723 vindt dit leuk.
 12. Mijn ruitenwissers klappen uit elkaar, dus valt mee. Kleine demonstratie;

   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 13. Als je een zonneband zou plaatsen valt ie helemaal niet op vanaf buiten gezien.
   
  bws723 vindt dit leuk.
 14. Ik heb sinds deze week de mini 0806s en ben blij deze gekocht te hebben. Dit is een camera zonder zuignap. Want met zuignap zijn het nog best grote dingen die behoorlijk in het gezichtsveld zitten
   
  Redwagon vindt dit leuk.
 15. Ik heb een Xiaomi Yi. Deze komt ook met een houder met dubbelzijdig tape. Omdat ik eerst de juiste locatie wilde bepalen heb ik gebruik gemaakt van een ander houder met zuignap.
   
 16. Helemaal in verwarring met de Fiesta die ik hiervoor had, zal de hitte wel zijn.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 17. Hier precies op de zelfde plek met zelfde cam ;)
   
 18. #18 trucker0werner, 2 aug 2018
  Laatst bewerkt: 3 aug 2018
  Heb de camera nog geen dag later verplaatst, kwam achter dat me plastic kap van binnenspiegel teveel op de camera zichtbaar is.
  Nu dus direct links van de binnenspiegel gemonteerd. goeie cm ruimte tussen de spiegel en camera, voet zo hoog mogelijk gemonteerd, enige is dat je net stippen zit van op de ruit. maar prima zicht naar voren.

  @blue lagoon
  naar lang youtube zoeken bij deze gekomen. niet direct zichtbaar van buiten en wel netjes gemonteerd zonder dat het stoort.
   

Deel Deze Pagina