Focusclub.nl Kartmeeting

De kartmeeting komt er weer aan. Geef aan welke datum je kan.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Leveringsprobleem sync 4 Focus facelift

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Focus07, 18 mrt 2022.

 1. Van de week een nieuwe Focus besteld.

  Op mijn vraag over de levertijd kreeg ik vandaag dit antwoord:  Goedemiddag heer xxxx,


  Minder goed nieuws.

  Afgelopen woensdag zijn we door Ford Nederland geïnformeerd de voortgang van de Ford Focus.

  Een van de verschillen t.o.v. de vorige Focus is de introductie van SYNC4 met groot scherm. Een onderdeel van SYNC4 is de mini-ICP en dat komt, of beter gezegd: kwam uit Oekraïne. Gevolg: de productie van het huidige model wordt per 20 maart 2022 stopgezet. Alle verkochte auto’s van de afgelopen twee maanden worden dus voorlopig niet gebouwd. Ook kunnen wij geen nieuwe auto’s bestellen; het bestelsysteem is niet open voor Focus.

  Het alternatief is een carline met SYNC3 i.p.v. SYNC4. Daar krijgen wij volgende week meer informatie (prijzen e.d.) over.

  Wie SYNC4 wenst zal geduld moeten hebben. Uit onderstaand memo van Ford lezen we af dat de productie van de mini-ICP uit Spanje gaat komen. Wij weten pas in juli wanneer de productie van de auto weer op de rails is. Wij houden rekening met november.  Helaas kan ik het niet mooier maken maar hoop er goed aan te doen u in een zo’n vroeg mogelijk stadium te informeren. Volgende week hebben we meer cijfers beschikbaar en kom ik weer terug op de materie.

  Hieronder nog het bericht van Ford NL. Wordt vervolgd.  Achtergrond

  Door het conflict in Oekraïne is de fabriek voor de leverancier van de mini-ICP gesloten. Dit onderdeel is essentieel voor het produceren van Focus SYNC4-eenheden. De leverancier verplaatst momenteel haar productie naar Spanje. De verwachting is dat de productie van de mini-ICP in juli kan worden hervat.

  Productie SYNC4

  Na 20 maart 2022 zal er voorlopig géén SYNC4-productie plaatsvinden voor Focus. Auto’s met een bouwdatum na 20 maart 2022 zullen op korte termijn niet geproduceerd worden. Deze bouwdatum zal binnen enkele weken verdwijnen uit het systeem.

  Nadat de mini-ICP weer beschikbaar is, zullen auto’s worden gepland voor productie middels de gebruikelijke methodiek voor prioritering (oudste contracten krijgen de hoogste prioriteit).

  Productie SYNC3

  Om de productie van Focus (exclusief SYNC4) door te kunnen laten gaan, komt er een nieuwe line-up beschikbaar met SYNC3. Deze zal bestaan uit de Style-uitvoeringen die beschikbaar zijn op Titanium, ST-Line en Active. Het bestellen van Connected-eenheden is per direct niet meer mogelijk. Uiterlijk 18 maart zullen de prijslijsten beschikbaar komen.
   
 2. Kan je dan nog onder je contract uit?
   
 3. Wat ik mij eigenlijk dan ook afvraag. Mijn nieuwe Focus heeft een productie start datum van 3 februari en wacht nog (waarschijnlijk) op een Sync4 onderdeel, ik neem aan dat mijn nieuwe Focus dus ook veel later zal komen dan eind deze maand?
   
 4. Dat ligt eraan wat er precies in het contract is bepaald. Als daar een leverdatum in is opgenomen, zul je je contract normaliter niet kunnen opzeggen als het een weekje later wordt. Wordt het echter maanden later dan komt de wederpartij zijn verplichtingen niet na hetgeen op grond van het Burgerlijk Wetboek een reden voor ontbinding is.
   
 5. Mijn dealer heeft aangegeven dat door de hierboven omschreven problemen de productie van mijn bestelde auto is uitgesteld. Deze zal naar verwachting in juli opnieuw ingepland gaan worden.
  Het is niet anders en het uitstel valt natuurlijk in het niet bij de verschrikkingen die er plaatsvinden in de Oekraïne.
   
 6. Ik vind het wel vreemd, eerst waren er leveringsproblemen door de coronacrisis met de chips uit China, nu is er in Oekraïne oorlog en dan komen de chips ineens daar vandaan ? Ik krijg steeds meer het idee dat beide crisissen aangegrepen worden om kunstmatig prijzen op te drijven en leveringstermijnen te kunnen omzeilen.
   
  gerardTDCI, Focusmania.com en focus-piet vinden dit leuk.
 7. Dat vermoed ik al wat langer
   
 8. We mogen van geluk spreken dat we in staat zijn een nieuwe Ford aan te kunnen schaffen.
  Wat een rijkdom eigenlijk.
  Nu we iets langer moeten wachten staat niet in contrast met wat de mensen in de Oekraïne allemaal mee moeten maken. Dankzij die MAFKETEL.
  Ik mag hopen dat deze narigheid snel ten einde komt voor de Oekraïners.
  Wij kunnen best nog wel even wachten.
   
  iexip66 en FocusSTL vinden dit leuk.
 9. Hier ben ik het helemaal mee eens, maar zoals ik al schreef vraag ik me af of dat de werkelijke reden is.
   
 10. Dat is geen best nieuws..

  Die van ons is besteld begin december, verwachte levertijd week 17 (private lease). Wat zou de kans zijn dat deze al meegenomen is in productie?
   
 11. Geen kans helaas. Afleveren na productie duurt max 2 weken. Dus productie rond week 15 en het is nu week 11.
   
 12. Vandaag toch maar even met de dealer gebeld. De lease maatschappij heeft er in dit geval niets mee te maken lijkt mij (zij bestellen immers via de dealer). En te horen gekregen dat de productie verschoven is naar eind april waar het eerst eind april levering was. Dit zou dan op basis van een update van vorige week van de fabriek zijn :think: Ik heb er zo mijn twijfels bij.

  In ieder geval maar alvast gesproken over een gelijkwaardige voorloopauto, aangezien die hard nodig is in verband met gezinsuitbreiding :)
   
 13. Er worden overigens nog wel Focussen gebouwd. Alleen die met sync4 en bepaalde andere opties staan in de wacht.
  Kijk op de site van Ford voor de prijslijst per april, de versies die daar op staan worden wel geproduceerd.
   
 14. Valt die van mij helaas niet bij. ST Line X met sync 4.
   
 15. Zojuist ook bericht gehad. Kan kiezen of de st style pack of wachten tot augustus, september. Betekent die style pack alleen dat je het sync 3 scherm krijgt?
   
 16. In het Oekraïne-verhaal is het bij de Focus de kabelboom. Deze wordt geassembleerd in Oekraïne en tja, daar spookt het op dit moment een klein beetje :nocheer:

  En door de tekorten is de 2e hands automarkt geëxplodeerd. In Nederland nog eens icm Covid, waardoor nauwelijks mensen met OV gingen en een auto (erbij) kochten.

  Greetz Emiel
   
 17. #17 ST - RS, 23 mrt 2022
  Laatst bewerkt door een moderator: 23 mrt 2022
  Klopt, dan krijg je sync3
   
 18. sync 4 werd in Oekraïne gemaakt.
  Indien het de kabelboom was zouden ze er ook geen met sync 3 kunnen maken.
   
 19. Ah ok. Voor mij geen probleem. Dit wordt mijn eerste Ford en heb momenteel geen auto dus ik ga daar voor. Heb ik m mei/juni.
   
 20. Dan wordt ie ook goedkoper lijkt mij?
   

Deel Deze Pagina