1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Lengte laadvloer Focus Wagon?

Discussie in 'Interieur' gestart door Knientje, 20 jul 2018.

 1. Aangezien ik plannen heb om definitief naar Portugal te vertrekken, ligt mijn voorkeur bij een Focus Wagon Mk2 (het is toch een Mk2 hè, als het er een van 2008/2009 is? ik word al oud, ik kan dat allemaal niet meer bijhouden :-P )

  Om bij de verhuis zo min mogelijk met een aanhanger te moeten rijden, zou ik graag de nuttige lengte van de laadvloer weten bij neergeklapte achterbank.
  Ik heb nu een Mondeo Wagon van 1998 en daar zou het prima in kunnen (een gedemonteerd dubbelbed van 2 meter), maar die is aan vervanging toe plus dat hij dáár duurder in de wegenbelasting zal zijn dan een 2.0 TDCI van 2008 vanwege de Euro 4 norm en dus relatief lage CO2-uitstoot (IUC=wegenbelasting gaat in Portugal naar cylinderinhoud, bouwjaar en CO2-uitstoot. Je betaalt wel een kleine toeslag voor een diesel (In geval van zo'n Focus 25 euro per jaar extra, waarbij je jaarlijks in totaal 252 euro mag aftikken, dat is toch wat anders dan de maandelijkse € 113 euro in Nederland...)

  Maar goed: de vraag was dus, hoe lang is de laadvloer van een Focus Wagon Mk2 met neergeklapte achterbank en achterklep dicht?
   
 2. Kun je niet beter een keer met een vrachtwagentje rijden. Lijkt me een stuk goedkoper dan heen en weer pendelen.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
   
 3. Ik kon er met mijn 1,96m net niet languit in liggen als de zitting opgeklapt was.
   
 4. iets meer dan 1.80m, met de voorstoel in ~middenstand
  als je erg lang bent wordt het natuurlijk minder ;)
   

Deel Deze Pagina