1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Lekkage Focus mk3 opgelost[emoji3581]

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door Milanvo, 14 feb 2021.

 1. Water loopt niet omhoog maar klotst wel bij rijden. Misschien toch je achter lichten wat lekkage?
   
  Milanvo vindt dit leuk.
 2. Ik vind het vooral raar dat het bij me reserve wiel niet nat is maar bij de bestuurders kant voor en achter wel...


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 3. Zelf ontdekte ik de lekkage van de roosters in de compartimenten doordat de isolatiemat onder het reservewiel nat was. Toen ik verder ging kijken bleek ook dat de isolatie achter de zijbekleding in de kofferruimte aan de onderzijde en het tapijt + isolatie onder de achterbank nat waren.

  Ik was er relatief vroeg bij waardoor het interieur verder niet nat was geworden. Echter wanneer deze lekkage er al wat langer is en pas relatief laat wordt ontdekt kan het voorkomen dat het tapijt + isolatie in het interieur ook nat zijn geworden doordat het water onder de achterbank doorloopt naar voor.

  Wanneer het tapijt + isolatie eenmaal nat zijn is er naar mijn mening maar 1 goede manier om het vocht er uit te krijgen en dat is het tapijt + isolatie verwijderen en buiten de auto drogen. Wanneer je dit niet doet kan het maanden duren voordat het vocht er uit is.


  Een ander mogelijk punt van lekkage zijn de afwateringsgaatjes onder in de portieren. Wanneer deze verstopt raken blijft er water onder in de portieren staan dat uiteindelijk langs de deurpanelen het interieur in loopt. Vaak zitten de afwateringsgaatjes al half dicht met de bodywax die af fabriek in de portieren is gespoten als corrosie preventie en is er weinig voor nodig om de afwateringsgaatjes helemaal verstopt te laten raken.
   
  Milanvo en doubled vinden dit leuk.
 4. Ik ga het vanmiddag na werk weer even allemaal verder bekijken. Ik heb een waterstofzuiger waarmee ik het tapijt zo goed als droog heb kunnen zuigen.

  Het schuim wat eronder zit heb ik losgetrokken en uit de auto gehaald, voor + achter was helemaal doorweekt en dit duurt inderdaad wel even voordat het droog is.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 5. Weer even een update, persoonlijk denk ik nu dat het van voor komt ergens bij de pendalen. Daar was het ook nog nat. Ik heb de afdichtings pluggen die in de bodem zitten allemaal extra afgekit, een was uitgedroogd en je zag daar ook scheuren in zitten. Ook heb ik een paar gaten gevonden die vanuit de fabriek waren afgeplakt met van dat schuim waarmee die gaten bij die roosters ook afgeplakt zijn. Deze heb ik allemaal verwijderd ontvet en er aluminium tape overheen geplakt met daar nog ducktape over heen voor de stevigheid.

  Ook heb ik onder de daklijsten een kit laag aangebracht en heb ik de roosters + bumper klemmen eraf gehaald en kit er achter op aangebracht.

  Elk gaatje wat ik tegen kom op de boden prop ik kit in dus als dit niet werkt weet ik het okk niet meer


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
  Rykers vindt dit leuk.
 6. Het heeft een paar dagen kunnen drogen, als het goed droog is kunnje weer gaan zoeken of het nog ergens binnen komt..
   
 7. Vandaag ging ik weer even voelen of het weer nat was en ja hoor! Het was weer prijs. Maaaaaar alleen voor dus ik was weer een stukje verder, voor zoeken dus.
  Het tapijt voor weer los gemaakt en het schuim er van verwijderd en vast geklemd zodat ik zicht had op de bodem en zodat het kon luchten.
  Daarna heb ik de paravan gedemonteerd en toen zag ik dat het daar onder vol prut zat. Dus alle 2 de ruitenwisser motors gedemonteerd en de tuinslang erop gezet en schoon gemaakt en toen viel mij een gaatje op
  Tuinslang op dat gaatje gezet en na een tijdje binnen gekeken en jahoor water! Dit een paar keer herhaald om er zeker van te zijn dat het hier vandaan komt en steeds was het weer raak!

  Hierbij de fotos van de plek
  [​IMG]
  [​IMG]


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 8. Dat ziet er inderdaad niet geweldig uit. Kan je dit dichtkitten?
   
 9. ah fijn om te lezen dat het lek boven water hebt.
  als het schoon is met siliconenkit lekker afkitten en dan ben je van deze lekkage vanaf.
   
 10. Tjonge, jouw auto is wel soort van lek bootje aan het worden of niet? Gelukkig kan je goed speuren en heb je tijd om dit soort zaken uit te zoeken!
   
 11. tja, het is ook een "first edition" he. oorspronkelijk.
  ;)
   
 12. Aanhouder wint!
  Super dat je het gevonden hebt, klasse.
   
 13. Je kan het beter afkitten met sikaflex dat is ook overschilderbaar.
   
 14. Inderdaad ik heb ook altijd begrepen dat in de huis, tuin en keuken siliconen kit zuur zit dat kan reageren met de verf en blank metaal.
  Een tube carrosserie kit kost bij een bedrijf als crop nog geen 15 euro. Kan je meteen een lakstift in de kleur mee bestellen om de boel te schilderen.
   
 15. En niet alleen eroverheen smeren maar ook proverennin het gat te drukken zodat het gat ook opgevuld wordt blijft het geheel ook beter zitten verwacht ik
   
 16. Heb ik ook hoor, maar niet zulke issues... Nog ;-)
   

Deel Deze Pagina