1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Lekkage Focus mk3 opgelost[emoji3581]

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door Milanvo, 14 feb 2021.

 1. #1 Milanvo, 14 feb 2021
  Laatst bewerkt: 18 mrt 2021
  Goedemiddag,

  Ik heb rond gezocht op het forum en vind veel dingen over lekkages bij de mk3 hatchback. Het gaat dan altijd over een lekkage ter hoogte van de achterbumper.

  Bij mij kwam ik er achter dat als ik me achter klep open doe en de hemelbekleding iets naar beneden doe de helft van het dak nat was. Ook zag ik dat de linker doorvoer van de bekabeling van de auto naar de achterklep los was. Ik heb deze vast geklikt maar zag dat het nu weer net was.

  Zijn meer mensen dit tegengekomen?

  Het gaat om een mk3.1 hatchback firstedition

  Update 22-02-21
  Voor zover geconstateerd:
  Lekkage via de 2 doorvoer rubbers van het chassis naar de achterklep.
  Lekkage via de bekende roosters achter de achterbumper.
  Lekkage via antenne.
  Update 18-03-21
  Gaatje onder de paravan achter de ruitenwisser motor. Oorzaak van lekkage voorin.
   
 2. zou bij je antenne kijken. de manier van bevestigen vond ik niet echt geweldig. wie weet lekt hij daar beetje.
   
  Milanvo vindt dit leuk.
 3. Ik zal er even kijken. Ik ben van plan de hemel sws los te halen om het goed te kunnen bekijken. Zef denk ik dat hij bij dat rubber vandaan komt maar ook bij de lasnaad die je ziet als je de achterklep open doet en dan rechts boven.

  Deze is helemaal wit uitgeslagen met kleine scheurtjes er in.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 4. [​IMG]
  Het hele plafond is er uit.... ik heb geen idee waar het vandaan komt het lijkt niet bij de antenne weg te komen....


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 5. Het lijkt wel condens joh! Ook zie ik rechts naast de antenne-stekker een extreem natte plek. Het lijkt daar ook al groen uitgeslagen. Ik kan mij moeilijk oriënteren op deze foto maar zou het kunnen zijn dat het rubber die de achterklep afdicht lek is ergens aan de bovenkant?
   
  montagne vindt dit leuk.
 6. Onder welke omstandigheden is deze foto genomen? Staat de auto bijvoorbeeld binnen, staat deze buiten en is er toen deze foto is gemaakt recent nog wel/niet met de auto gereden?

  Het is zeer goed mogelijk dat (een deel van) de druppels zijn veroorzaakt door condens. Bij de huidige buitentemperaturen i.c.m. een warm interieur is condensvorming aan de binnenzijde van het dak vrij normaal. Om deze reden zit er ook ruimte tussen het dak en de hemelbekleding zodat wanneer de kachel/ventilatie op de ontwasem (voorruit) stand staat de luchtstroom tussen het dak en de hemelbekleding door kan stromen en de condensatie opdroogt.


  Persoonlijk zou ik beginnen met de boel in de auto goed droog maken, de daklijsten verwijderen en vervolgens systematisch met de tuinslang het gehele dak controleren op lekkages.
   
 7. Dit is niet een foto van het hele dak maar het dak was denk ik veel te nat voor condens. Ik heb me twijfels waar het lek kan zijn.. Als het bij dat rubber lek zou zijn moet het water omhoog lopen om op de plek van de foto te komen dus dat vraag ik me af.

  1 lek die ik heb gevonden is sws in de spoiler de doorvoer van de ruitenwisser vloeistof slang die niet goed gemonteerd was. Hij was doorgedrukt dus bleef niet goed zitten. Ook denk ik dat die rubbers die de kabels doorvoeren naar de achterklep lek zijn.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   

 8. De auto staat buiten en heb er gister avond voor het laatst mee gereden. Zoals je adviseert ga ik het stapsgewijs allemaal na, alleen nog even uitzoeken hoe je die laklijsten demonteert het lijkt me het meest logisch dat het daar vandaan komt.
  Ik wil meteen de antenne vervangen voor een nieuwe want heb ook al een tijd de geen signaal melding op de navigatie. weet iemand toevallig welke ik moet hebben voor het sync 3 syteem?
   
 9. Begin eerst met droog maken en dan spoelen met slang voordat je de antenne vervangt daarna de antenne vervangen als je zeker weet dat da t de lek plek is of niet.
  Maar die druppels aan het dak kunnen inderdaad gemakkelijk condensdruppels zijn dak is er koud genoeg voor en de lucht is vochtig dan heb je vlug vele druppels
   
 10. Antenne wil ik sws vervangen ism gps signaal wat vaak weg valt.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 11. Als je eerst test voor het vervangen weet je zeker of daar een lek zit of niet, als je eerst vervangt weet je niet of een lek wel of niet opgelost is bedoel ik ermee.
   
  Milanvo vindt dit leuk.
 12. Als je geen dab+ hebt heb ik nog een antenne + voet liggen
   
  Milanvo vindt dit leuk.
 13. [​IMG]

  Toch nog een lek gevonden aan allebei de kanten


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 14. Waar komt het vandaan dan, toch bij de roosters? Ik heb die laatst ook afgekit bij de focus en de fiesta.
   
  Milanvo vindt dit leuk.
 15. dat zijn inderdaad de ventilatie roosters achter de bumper ik heb die zwarte rubber dop eruit gehaald een gaatje in geboord en andersom terug erin gedrukt als er dan nog wat water in komt kan het er ook weer uit
   
  Milanvo vindt dit leuk.
 16. Ik heb de 2 doorvoer rubbers van de achterklep besteld bij ford en heb ze net gemaild wat die 2 grote roosters in de achterbumper kosten, heb er jammergenoeg 2 gesloopt

  De nieuwe antenne kan ik maandag afhalen.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 17. Nou, ik hoop dat hiermee de lekkage is verdwenen! Ben heel erg benieuwd. Succes alvast met het terugplaatsen van de roosters zonder deze nieuwe te slopen. Zou zonde zijn.
   
  Milanvo vindt dit leuk.
 18. Monteren zonder slopen zal toch wel lukken ? Meteen goed inkitten dan hoef je ze er nooit meer uit te halen
   
  Milanvo vindt dit leuk.
 19. Ik had op een YouTube filmpje al gezien dat ze er heel slecht uit gingen. Maar ik had ze met een platte kunststof bekleding tooltje er zo uit. Eerst de onderkant en je kan door het eerste flapje op te tillen zien waar de klikkers zitten.
   
  Milanvo vindt dit leuk.
 20. Vandaag er achter gekomen dat het aan de bestuurder kant van voor tot achter het tapijt als je erop drukt helemaal doorweekt is. In mijn ogen logisch dan dat het dak dat word vanwege de grote hoeveelheid vocht die in de auto aanwezig is.

  Komt dit bij hetzelfde vandaan (roosters achterbumper) of komt dit ergens anders vandaan. Op internet lees ik veel verschillende dingen.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   

Deel Deze Pagina