1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Koppeling probleem

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door hhenk, 11 sep 2019.

 1. Hallo,

  Op vakantie naar Italie stonden we een aantal keren in de file, ook bij de Gotthardtunnel en daar bleef de koppeling plotseling halverwege hangen. Na de tunnel gelijk gestopt en het pedaal handmatig weer naar boven getrokken. Bij de motorkap stonk het ook enorm. Gelukkig waren we vlakbij ons overnachtingsadres en auto dus laten afkoelen. Volgende dag konden we weer door zonder problemen, wel een paar keer gemeend weer wat te ruiken bij filerijden, veel koppelinggebruik dus. Vorig jaar in Italie ook al een stinkende koppeling meegemaakt bij files, weliswaar geen hangend pedaal toen.
  Het lijkt er op dat bij intensief gebruik van de koppeling iets niet helemaal goed gaat. We rijden in Nederland voornamenlijk over de snelweg en staan hier weinig in de file en merken hier geen brandgeur. Vorig jaar dit gemeld bij de garage toen bij de terugroepactie, daar is toen niks opgemerkt. Nu breng ik hem binnenkort weer naar de garage, hebben jullie tips, waar moet ik de garage op attenderen? Dit volstaat toch niet met alleen maar een laptop aansluiten? De terugroepactie van vorig jaar betreft ook de koppeling, kan er connectie zijn?
  Het betreft een Focus eind 2015, 1.0, 6v, 125pk. Verder geen problemen met rijden.

  Gr henk
   
 2. Hoe oud is je remvloeistof?
   
 3. Weet ik niet exact, die wordt bij onderhoud wel gecontroleerd. Wat zou dit met de koppeling te maken kunnen hebben?
   
 4. Precies. En aangezien je er vooral last van hebt bij files kan ik me voorstellen dat de koppeling en zo warm wordt. Met als gevolg dat je dezelfde klachten krijgt als me warme remmen. Wat ik begreep bestaat een koppeling uit dezelfde materialen als een rem.
   
 5. Volgens mij wordt het getest bij de APK, groen is goed, oranje komt eraan, rood is vervangen, maar kan zijn dat het niet is gecontroleerd, zo deden dat in ieder er geval met rem olie .
   
 6. Bij apk wordt vloeitof nooit getest. Zolang het maar werkt en lampje uit is.
  Al zit er 100% water in. Als de remvertraging goed is, is het goed. Hoe stom het ook klinkt.
  Bij onderhoud zou dit een verplichte test moeten zijn ipv elk 2jaar verversen.
   
 7. Oké, dat wist ik niet.
   
 8. focuskelp vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina