1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Kleppen of niet?

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door Stefrutten, 17 mei 2019 om 20:24.

 1. Hallo. Ik had maandagavond het volgende geluid. Anwb heeft het ook geconstateerd dat er iets mis is met de kleppen van mijn focus 1.6 ti-vct 125pk uit 2012. Maar 2 ford garages (1 voor diagnose en de ander waar ik bovag garantie heb) merken niks vreemds. Maar zijn wel over eens dat er iets niet klopt na aanleiding van mijn film en anwb. Wat moet ik nu hiermee want ik haal hem dinsdag weer op maar ben dus niet echt gerust gesteld.

  Ik heb wel een link maar kan niks toevoegen via de emoticon. Als dat kan vanuit mijn film album hoor ik 't graag

  https://m.facebook.com/groups/214889521990066?view=permalink&id=1919947488150919
   
 2. Dat filmpje is gepost in een gesloten groep, dus dat filmpje is vanaf hier niet te zien. Uploaden op imgur/youtube misschien?
   
 3. Gelukt. Nooit aan gedacht
   
  alex vindt dit leuk.
 4. zal het bij een andere moeten horen om goed te vergelijken.
  als ik puur op basis van deze film af moet gaan hoor ik voornamelijk injectoren tikken als ze inspuiten, dit is normaal.
  hoor daar bij ook een ander soort geluid wat via de video niet heel makkelijk te horen is of te verklaren is. kan daar dan niet direct zeggen of het goed is of niet. iemand die de motor vaker hoort van onder de motorkap zoals de ford dealer zullen dat beter kunnen. alleen dan is het gek dat de monteur zegt op de video klinkt het niet goed maar onder de motorkap is het gewoon goed.
   
 5. Moeten bij de VCT versie de klepverstellers niet om de zoveel km vervangen worden?
   
 6. Motor klinkt normaal veel rustiger. En niet zo ruig en daarbij miste ik ook vermogen met optrekken toen ik dit constateerde. Ook anwb constateerde en heeft 't opgeschreven dat het de kleppen zijn. Want als je goed luisterd lijkt het net een traktor of diesel. En tis een benzine. Maar ik heb in ieder geval ford Nederland gecontracteerd over gang van zaken.
   
 7. Ik heb geen idee. Kan ik dat ergens vinden? Hij zit nu op 98000
   

Deel Deze Pagina