Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Isofix monteren voor kinderstoeltjes op achterbank

Discussie in 'Handleidingen Focus II' gestart door akusters, 29 nov 2008.

 1. De Focus 2 heeft op de middelste zitplaats van de achterbank geen mogelijkheid voor een ISOfix bevestiging. De gaten draadgaten voor de ISOfix bevestiging zitten alleen bij de zitplaatsen links en rechtsachter.
   
 2. ok bedankt

  want de middelste plaats is nochtans de veiligste plaats op een kinderzitje te plaatsen
   
 3. Omdat onze gulzige zoon al behoorlijk uit z'n Maxi-Cosi groeit ben ik aan het rond kijken voor een autostoel. hij is nu 7 maanden (+-10Kg) dus eigenlijk moet hij nog wel even achteruit rijden.
  na wat zoeken kwamen we uit bij de Maxi-Cosi Milofix (groep 0+/1) http://www.maxi-cosi.nl/nl-nl/producten/autostoeltjes/autostoeltjes-voor-peuters/milofix.aspx.
  Hierin kan hij nog een poosje achteruit rijden, en later rechtdoor.
  Dit stoeltje zit bevestigd aan de ISO-fix beugel (die heb ik) en een bevestigingsband ("Top Tether"). Maar waar wordt die bevestigingsband aan verankert in de kofferbak?
  moet die aan een sjor-oog of moet je daar een speciaal oog voor hebben??
   
 4. Dat heb ik dus ook gevraagd en het moet dus aan de sjoroog. Zelf hebben we gekozen voor een Britax omdat de kwaliteit hiervan beter moet zijn. Ook deze is te gebruiken tot 4 jaar alleen de onze is geen isofix. Die is er ook, maar kost 500 euro... Is wel een hele goeie welke je ook nog naar de deuropening makkelijk kan draaien zodat je makkelijk de kleine er in kan zetten;)
   
 5. Zo dan doet hij het goed ;-) ik heb de maxi cosi axxis gekocht. Met als voordeel dat je deze naar de deur kunt draaien. Echter deze is er niet met isofix. En deze kost 269 echter had ik mazzel en kreeg hem voor 180 euro.
   
 6. Op een gegeven moment kruipen ze er zelf in....
   
 7. Ik mag me voorlopig nog een hernia tillen:D
   
 8. De jongste is nu 2,5 en zetten we in de maxi cosi tobi de oudste van ons 4,5 klimt in de maxi cosi rodi
   
 9. Ok, duidelijk. Het voordeel van de milofix is dat hij nog een poosje liggend achteruit kan rijden. Dit omdat hij nog niet helemaal goed zelf kan zitten. En denk dat je voor dit geld wel een goede, praktische stoel heb.
   
 10. #90 Blauwitje, 13 jan 2014
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 jan 2014
  achteruit zitten is meer vanwege de ontwikkeling van de nek spieren bij remmen daarom wordt vaak geadviseerd om zo lang mogelijk in de stoel 1 te laten ook al zit ie een beetje opgekropt zolang het hoofd niet er boven uit steekt. Vaak denken dat het kind dan niet meer en in past maar meestal kan dat wel.De meeste kunnen eigenlijk dan al zelfstandig zitten!
  Op een fiets stoeltje is meer omdat het kind zelf moet kunnen zitten.
   
 11. Ik vond die dingen ook nog aardig aan de prijs en omslachtig met het omdraaien tov de Britax. Alleen de Britax was nog duurder...
   
 12. Wij hebben een Cybex Sirona, kreng kost wel 550 euro maar wij vonden het achteruit zitten en de isofix een must. We willen het achteruit zitten ook zo lang mogelijk volhouden.
   
 13. Net geïnformeerd bij mijn dealer. Aangezien ik een isofix kinderstoel al besteld heb. Setje kost me 20 euro en het zou overmorgen al klaarliggen. Volgens de man van het magazijn zou het monteren inderdaad niet zoveel werk zijn, maar kon nog niet aangeven hoeveel het dan zou worden (kan in 5 min, maar zou ook 30 minuten kunnen duren)
  Ik ga het zowiezo eerst zelf doen.

  Als ik een koplamp kan verwisselen dan kan ik vast ook een isofix monteren :D
   
 14. Met de juiste torx heb je het met 5 minuten erin zitten.
   
 15. Had al gelezen dat het Torx 50 moest zijn. Zal even aan mijn schoonpa vragen want die zal die vast wel hebben liggen.
  Ik laat nog wel weten hoe me mij verging/ vergaat :)
   
 16. Bleek dat het torx 45 moest zijn :D
  Van het weekend de rubberen doppen verwijderd en na de nodige moeite het metalen isofix gedeelte erin geschroefd. Aangezien de gordel ervoor zat (aan die kant) moest ik die eerst loshalen voordat ik verder kon.

  Uiteindelijk ben ik wat langer bezig geweest omdat ik ruzie had om die ene dop eruit te krijgen en om diezelfde schroef vast te zetten.

  Maar goed het is gelukt en het stoeltje (maxi cosi Rodifix) is nu ook aan het isofix systeem bevestigd. Die plastic doppen en sticker heb ik er maar uitgelaten.
   
 17. plastic doppen? Welke?
   
 18. De plastic doppen die in de gaten zitten onder de bank voor de bevestiging van de isofox beugels. Van dat plastic wat mee rekt niet echt handig. Ik heb alleen geen gordel aan de kant hoeven te halen. Beetje manoeuvreren dan lukt het ook zonder de gordels los te halen.
   
 19. Alleen echte bazen kunnen dat ;) :mrgreen:
   
 20. Dat sowieso. Daar heb je hogere wiskunde voor nodig ;-)
   

Deel Deze Pagina