Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Isofix monteren voor kinderstoeltjes op achterbank

Discussie in 'Handleidingen Focus II' gestart door akusters, 29 nov 2008.

 1. Om isofix kinderstoeltjes te monteren in de Focus 2 +2.5 heb je een isofix veranker-set nodig.

  Bij aflevering van mijn lease-auto vroeg de dealer hiervoor 70 euro per set.
  Door deze zelf te plaatsen bespaar je een hoop kosten.

  finis 1357238 (16,38 euro) set bevat isofix beugel 2 schroeven + plasic geleiders

  Om deze te monteren klap je de bij de achterbank het zitvlak omhoog.
  Verwijder de 2 rubber dopjes welke zich precies onder de achterbank bevinden.
  plaats de isofix beugel en schroef deze vast met Torx 50.
  klap het zitvlak weer terug.
  Monteer de plastic geleiders
  en het stoeltje kan geplaatst worden.
  Tijd +/- 5 minuten werk

  Veel succes
   

  Bijgevoegde bestanden:

 2. Mooie tip akusters. Hier hebben we wat aan. :mrgreen:
  Voor de duidelijkheid (voor zover ik weet) ikzelf nog niet... :lol:

  Heb wel even je aanhef verandert zodat iedereen gelijk kan zien waar je bericht over gaat.
   
 3. Thxx Mate!

  Had het nog nodig voor de aanstaande kleine op komst dus meteen besteld bij de Ford dealert in AMersfoort! :)
  Ze hadden hem zowaar ook liggen ook, dus ga hem straks al ophalen! :)
   
 4. Bedankt voor de uitleg! :wink:

  Ik heb al een tijdje twee van die iso-fix beugels liggen, maar was er nog steeds niet aan toegekomen om ze te monteren. :D

  Gisteren maar eens een poging gewaagd om er eentje te monteren... Moet zeggen, het viel toch wat tegen. Heb met name even staan klooien om die rubberen dopjes eruit te krijgen, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Binnenkort de andere kant ook maar even doen... :D
   
 5. Ik heb ook meteen maar even twee beugels besteld bij de dealer. Ik Heb ook meteen maar een Maxi Cosi Easyfix gekocht. Heeft er iemand ervaring of het goed past in een Focus? Ik heb ook een normaal kinderstoeltje op de achterbank maar ik vind dat je daar goed de afdrukken van blijft zien als hij er uit is. Ik heb ook de achterbank omkleed met een zwarte stof om slijtage tegen te gaan. Bij mijn vorige Focus zag je na een half jaar al slijtagesporen in de bekleding op de plaats waar het stoeltje stond.
   
 6. De ISO-fix platen staan zeer stabiel, ik heb er 2 in staan (tja tweeling). Wel merk ik dat de bekleding iets ingedrukt wordt bij de isofix bevestiging. maar dit verdwijnt meteen weer wanneer ik de platen verwijder.

  In mijn vorige focus II van 2006 heb ik deze maxicosi isofix-platen nog met gordel bevestigd (moest erg lang wachten op mijn 2008 focus). Na 4 maanden zag hier wel dat er iets zwaars op had gelegen, dit trok na een tijdje vanzelf weer weg, maar geen slijtage. Tevens steunt hij ook nog op de vloer met de steun.
  Bij het bevestigen met isofix deze niet te strak tegen de achterbank drukken. dan past de maxicosi er niet makkelijk meer in.(op de foto zit hij te strak tegen de rugleuning gedrukt)

  Houd ook rekening mee dat doordat de maxicosi 5 centimeter hoger staat, de voorstoel iets minder ver naar achteren kan. Voor de focus is dat niet zo'n groot probleem, maar in de fiesta van mijn vrouw houd je dan niet zo veel ruimte meer over. vandaar dat we de maxi-cosi's daar altijd met de gordel vast zetten.

  Groeten Antoon
   
 7. Dit weekend hebben we voor onze zoon een groep 1 autostoeltje gekocht. Nu dacht ik dat het wel handig zou zijn om voor deze stoeltjes de isofix bevestigingen in de auto te hebben, maar wat blijkt, de meeste stoeltjes - zelfs de duurdere - hebben helemaal geen isofix bevestiging maar gebruiken "gewoon" de autoriemen.

  Zit ik moeite te doen om die beugels te monteren, blijk ik ze eigenlijk niet nodig te hebben! :D
   
 8. Van de meeste autostoeltjes bestaan meerdere versies. Met en zonder isofix. Het voordeel van een isofix stoeltje is dat hij (meestal) ook gewoon met de gordel gemonteerd kan worden. Isofix stoeltjes zijn bij tests vaak veiliger als niet isofix stoeltjes. Ik heb zelf ook een normaal stoeltje in de auto naast de easyfix voor mijn maxi cosi. Ik heb spijt dat ik 2.5 jaar geleden geen isofix stoeltje heb gekocht. Met isofix zit veel beter vast en het in en uit de auto halen gaan veel eenvoudiger.
   
 9. Isofix

  Ik heb de isofix bevestiging bij de forddealer in duitsland besteld (EUR 16,= incl BTW) en heb de isofix bevestiging zelf gemonteerd. Twee schroeven (torx 50) aandraaien en voila. Kwestie van 2 minuten.

  De nederlandse dealer vraagt EUR 95,= (inclusief montage) dus 79 euro voor het vastdraaien van twee schroeven. Ik zou de auto minimaal een halve dag kwijt zijn!!!! (die EUR 79 moeten natuurlijk gerechtvaardigd worden)

  Pure oplichting als je het mij vraagt, Natuurlijk moeten die sjieke en dure garages betaald worden, maar dit gaat mij te ver.
   
 10. Heeft er iemand enig idee of er ook isofixbeugels verkrijgbaar zijn voor de Focu Wagon van 2003?
   
 11. Wat mij een beetje tegenstaat van die Isofix zitjes is die "Paal" die voorover op je voetenmatje rust. Heeft iemand een idee of je die kan weglaten? Mijn andere "niet-isofix maxi-cosi Tobi stoel met riembevestiging" heeft dat ding helemaal niet namelijk...
   
 12. Als aankomende vader en eigenaar van en Ford Focus 2008 vroeg ik me af waar ik deze montage set kan kopen?
   
 13. Bij de Ford dealer. De montagesets kosten ongeveer €18,- per stuk. Monteren is goed zelf te doen. Inclusief montage vroeg de dealer er €80,- voor. En dat voor iets dat nog geen 10 minuten werk is.
   
 14. Thanks!
   
 15. Torx 50 bestaat niet heb ik gehoord van leerkracht metaal vandaag, maximum is 25, dus welkene moet ik nu gebruiken?
   
 16. Geef jouw leerkracht maar de volgende link:

  klik

  ;)
   
 17. Nou moet ik plots hier aan denken, echt waanzinnig offtopic, maar ok:
  Sjefke begint zijn eerste dag bij een timmerbedrijf.

  De voorman laat hem zien hoe hij een vloer moet maken.
  “kijk”: zei de voorman: “een plank, die leg je op z’n plaats, pot met spijkers, koppie naar boven, hamer, tik, tik, tik en volgende spijker, koppie naar boven, enzovoort.

  De voorman gaat weg en de belg gaat aan het werk.
  Hij pakt een spijker: “koppie naar boven, tik tik tik”. Hij pakt de volgende spijker: “koppie naar boven” tik tik tik. Volgende spijker : “koppie.. hey …koppie naar onder..” Hij gooit de spijker in een hoek en pakt de volgende. “koppie naar boven, tik tik tik, Koppie naar onder en gooit die weer in de hoek.

  Komt de voorman terug en ziet in die hoek allemaal spijkers liggen en vraagt : “wat is daarmee?”

  Ja zegt sjefke: “dat zijn verkeerde…. Koppie zit aan de onderkant”

  Voorman: “ja maar dan moet je ze niet weggooien, die kunnen we straks gebruiken voor het plafond” :mrgreen:
   
 18. Over een paar maanden moeten ook wij een maxi-cosi en daarna een kinderzitje in de nieuwe Focus Wagon zetten. De autostoel moeten we nog uitzoeken, de maxi-cosi halen we morgen op. We hebben nog niet zo'n isofix-base van maxi cosi, daar twijfel ik nog over. Isofix lijkt me wel handig en veilig.

  Torx 50 is wel heel erg groot, die heb ik niet in m'n gereedschapskist (grootste is 30 geloof ik). Ga wel ff bij de bouwmarkt kijken of ze die als bitje hebben. (Edit: Ik zie net de tweede foto, het is een Torx-"dop", wel zo handig).

  Wat leggen jullie onder de kinderstoel om beschadiging van de bank tegen te gaan, een dubbelgevouwen handdoek o.i.d., of moet het ook aan de achterkant op de rugleuning ertussen? We hebben stoffen bekleding trouwens.
   
 19. Ik heb zelf zwarte fleeceplaids strak om de zittingen en rugleuningen getrokken (4 in totaal). Mijn achterbank blijft nu zo goed als nieuw. In mijn vorige focus heb ik dit niet gedaan en daar zag je na 3 jaar een stoeltje op de achterbank wel behoorlijke slijtage.
   

Deel Deze Pagina