1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

isofix achteraf inbouwen

Discussie in 'Interieur' gestart door Kimi1988, 29 jun 2017.

 1. Hoi Allemaal,

  We verwachten ons eerste kindje en nu ben ik mij aan het oriënteren qua kinderstoeltjes. Mijn focus mk1.1 2001 hatch heeft geen ifofix systeem (latere 1.2 model geloof ik wel) Ik heb wel eens wat voorbij zien komen over dit onderwerp maar ben er nog niet helemaal zeker van. Is het mogelijk om de beugels in te bouwen? originele gaten? Gewoon bestellen dealer?

  Alvast bedankt.

  Groet,
  Wouter
   
 2. Wouter, idd een setje bij de dealer halen, kost iets meer dan €20,-.
  Voor het makkelijke de rugleuning demonteren en dan de beugel met bijgeleverde bouten vast zetten. Kijk wel goed aan welke zijde de isofix base het beste past. Dit i.v.m. de beschikbare ruimte. De oude bases zijn kleiner dan de huidige 2-way bases.
   
 3. bedankt voor je reactie!, gister mijn bank opzij geklapt maar zie geen gaten zitten voor eventuele beugels. Alleen bevestiging waar de gordels aanzitten.


  groet
  wouter
   
 4. Mijn oude MKI was uit 1999 en had wel de voorbereiding.
  Ze zijn afgedekt door 2 plastic doppen. Kan me niet voor stellen dat die van jou niet is voorbereid. De gaten zitten niet onder je zitting, maar onder de rugleuning. Zoals ik al zei moet je de rugleuning even uit zijn scharnieren draaien. Dan zie je ze wel zitten.
   
 5. top ga morgen gelijk kijken! dankje
   
 6. Ik heb de gaten gevonden en ga de beugels bestellen. Bedankt voor alle reacties
   
 7. Zojuist de isofix beugel ingebouwd. Bji de Ford Focus mark I (2005) past het o pde bouten na. De bouten zijn voor de Mark II en zijn type goedgekeurd. Ik heb 1,2 cm kortere bouten (gelijke draad/dikte) moeten gebruiken. Die had ik nog liggen dus dat was geen probleem. Maar de bouten van het setje zijn te lang voor de Focus Mark I.
  Kosten 12 euro ex btw groothandel, en 23 euro bij de Ford garage. Garage wist niet het bestelnummer van de beugel (ik wel : finis 1357238 ) Tip: maak de stoelleuning los door de 2 x 2 torque boutjes van de scharnieren los te maken. Dan kan je er goed bij, is ook snel weer vastgezet. Laat geen boutje de diepte invallen. Succes.
   

Deel Deze Pagina