Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Interieur kras verwijdering

Discussie in 'Wassen & Poetsen' gestart door KlaasW, 22 feb 2019.

 1. Goedemorgen Focus liefhebbers, wellicht al eerder behandeld maar ik ontdek net een kras op het plastic van het portier rechtsachter . Is dit te verhelpen?
   
 2. Een fotootje zal meer duidelijkheid geven.
   
 3. Heb een keer iets gelezen over een fhön hete lucht er op blazen om het minder te maken maar nog niks gezien of gelezen over het herstellen van een kras.
  Best lastig ook om het profiel te herstellen

  Verstuurd vanaf mijn HTC U12 life met Tapatalk
   
 4. neem eens contact op met Carclean, mss weten zij wat er mogelijk is.
   
 5. Er zijn wel bedrijven die hier gespecialiseerd in zijn die dit kunnen verwijderen. Maar je kan krassen in kunststof alleen met een soort dressing maskeren. Eventueel met een melamine sponsje maar dan wel voorzichtig te werk gaan deze heeft namelijk een schurende werking.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
   
 6. In Polen heb je zogenaamd "detailering" bedrijven, deze lossen elk probleem met beschadigingen en slijtage verschijnselen op! Heb gezien hoe een auto vol met beschadigingen en slijtage (en vervuiling o.a. vlekken in de bekleding) na een behandeling weer bijna als nieuw is! Kost wel wat, maar alle handelaren laten hun duurdere auto's zo behandelen! In NL heb je ook van die bedrijven, maar die zijn meestal alleen actief op de professionele markt, vanwege de prijsstelling en regelgeving! Ik heb ze hier ook "wonderen" zien verrichten met totaal uitgeleefde onverkoopbare inruilauto's! Misschien zijn er ook wel die met particulieren werken, maar ik ken ze niet en ze willen meestal ook niet zeggen hoe ze het precies doen! Groet!

  Als het een erg storende beschadiging is, kun je altijd het hele of een gedeelte van het paneel vervangen, in schadeauto's zitten vaak nog helemaal nette interieur delen, wel letten op de juiste uitvoering en kleurstelling, dat het past bij de rest van het interieur, maar dat lijkt me duidelijk! heb recent in mijn Focus 2 een ander dashboard kastje gemonteerd, de vorige eigenaar of vervoerde zaken die er tegen aan schuurden of iemand die er met zijn voeten er de hele tijd tegen aan schopte, koste 10,- euro en is nu weer als nieuw! SUC6 met de kras bestrijding!!!! :-)!!!
   
 7. @Henry Ford Jr. Het gaat hier om een Focus4. Deze zal je nog weinig tegenkomen op de sloop denk ik.
   
 8. Bij Rhenoy stikt het ervan... Maar het is de vraag of ze die onderdelen los van de rest van de deur verkopen.
   
 9. Kom er net achter dat het topic uit februari dateert. @KlaasW heb je inmiddels al wat gevonden?
   
 10. Met een föhn kan je inderdaad wel je kras wat maskeren door het te verhitten. Maar hij zal er nooit helemaal uit gaan.
   
 11. Zie er regelmatig staan bij recycling bedrijven, uiteraard hoe nieuwer het bouwjaar (dus hoe minder aanbod) hoe hoger de prijs, maar vaak is er nog wel speling is mijn ervaring!
   

Deel Deze Pagina