Ontwerp de header 2022

De afbeeldingen in de header moeten weer up-to-date worden. Heb je mooie afbeeldingen hiervoor? Zend hem dan in.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

How To : Ford Sync2 F9 2020/2021 navigatie kaart maken *UPDATE! 01-01-2021

Discussie in 'Handleidingen Focus III' gestart door Magure, 12 dec 2018.

 1. Nou, dat staat namelijk niet in de beginpost, alleen kopiëren naar de stick :mrgreen: vandaar dat ik het vroeg. Maar het is gelukt.
   
 2. euhm..
  Staat er toch echt… :P
   
  M.Blaak vindt dit leuk.
 3. Ja bij kaarten maken, niet bij het software updaten :mrgreen: ik snap dat toch allemaal niet joh :schater:

  9084E274-F4C0-4FC4-A293-41B68D233F1A.png
   
 4. Dank voor dit nuttige topic. Eindelijk dit weekend de kaart van de Focus van mijn ouders geüpdatet.

  Met de hint van @thijsniehof was het voor mij het makkelijkst de CID van de SD kaart te achterhalen. De Android route was me te veel gedoe, crashte allemaal helaas.

  Fijn ook dat @Iodokus snelle hosting bij TransIP heeft.

  Mij viel wel op dat je echt een systeem nodig hebt met interne kaartlezer mocht je het via Linux willen doen. De USB SD kaart lezer die ik had toont de SD net anders waardoor ik de CID niet kon uitlezen.[​IMG]

  Sent from my moto g(6) plus using Tapatalk
   
 5. Dankzij de goede instructies en informatie in dit forum item, heb ik binnen een paar dagen mijn geimporteerde C-Max voorzien van een nederlandse stem en F9 van de navigatie.

  Allen dank hiervoor.

  Kan niet wachten totdat F10 beschikbaar komt en ongetwijfeld zal dit binnen dit forum ook worden gedeeld. :clap:
   
  Boekenplank, Rykers en Johanpg vinden dit leuk.
 6. #986 Berhar, 11 nov 2021
  Laatst bewerkt: 11 nov 2021
  Hallo, ik heb sinds kort een Ford Galaxy uit eind 2015 met Sync2. Hier stond v3.08 op met kaart F4. De kaart heb ik met jullie beschrijvingen uit dit topic eenvoudig kunnen updaten naar F9, waarvoor dank. Daarna heb ik ook de update naar 3.10 gedaan. De installatie is goed afgerond en bijna alles werkt nu, maar het deel media/ entertainment reageert totaal niet meer. Het lijkt net of er een stukje is overgeslagen. Nu wil ik eigenlijk wel terug naar 3.08, want dat werkte wel prima. Hebben jullie tips hoe ik dit kan doen, of is een ritje naar de dealer handiger?

  ***update*** vanavond herstel naar fabrieksinstellingen gedaan, zenders weer opgezocht, taal ingesteld op NL en alles is weer zoals het hoort. probleem is dus opgelost en zit netjes op 3.10
   
  Johanpg, Tuurke, BertPa en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 7. Omdat ik geen Android telefoon heb en je via VM's met Linux op Windows vaak het serienummer van de USB interface krijgt, uiteindelijk mijn Raspberry Pi tijdelijk gebruikt voor het SD card serienummer probleem ipv OctoPi voor 3D printen.

  Ik ben helemaal geen held met Raspberry en Linux. Maar een image erop zetten lukt wel ;)

  Het nieuwe 64GB kaartje voorzien van de minimale distributie voor headless Raspberry Pi OS , in de Wifi gehangen en met PuTTY inloggen.

  lsblk -o name,size,serial

  NAME SIZE SERIAL
  mmcblk0 59.5GB 0xe0e.........

  Dan dat hex getal met 0x erbij in de GenFordKey en SUCCES!
   
  meeder vindt dit leuk.
 8. Ook hier een werkende F9 kaart kunnen maken! @Magure: Heel hard bedankt voor de handleiding en ook heel hard bedankt @Iodokus voor de download-link (https://www.focusclub.nl/index.php?...ructie-werkplaatshandboek-en-software.116105/).
  Bovendien werkt deze momenteel op een 3.08 SYNC2 versie. Updat voer ik later uit wanneer ik nog eens een lange rit maak...

  Mss een kleine tip: ik probeerde de serial van de SD-kaart te achterhalen in Windows, hier krijg je een verkeerd serienummer (8 tekens - letters en cijfers) te zien. Blijven zoeken tot je dus een 0x-nummer (0x met daar nog 8 tekens achter) te zien krijgt en dat gebruiken in KeyGen. Ik gebruikte een gratis app uit de play store hiervoor.

  Succes ermee!
   
  Magure vindt dit leuk.
 9. F10 maps: Ik ben ze aan het downloaden, misschien kan je deze even testen en uploaden naar je stack ipv de F8. Ik heb namelijk al lang geen Sync 2 meer zelf om iets te proberen :D
  https://1fichier.com/?360h8y66ttslogwi6xrf
   
  Schalken en XeQterN vinden dit leuk.
 10. #990 LFW, 9 dec 2021
  Laatst bewerkt: 9 dec 2021
  Hulde voor deze handleiding. Update naar 3.10 van het Sync systeem ging probleemloos. Middels SD-insight op een oude Samsung telefoon de 0x code (met nog 8 tekens daarachter dus) kunnen achterhalen (dit had aardig wat voeten in de aarde) waarna ik dacht: de rest zal een fluitje van een cent zijn. Gek genoeg lukt het mij niet om via het GenFordKey.exe tooltje het SdCard.key bestandje aan te maken (zowel in Windows 10 als 11 geprobeerd). Ik kan het keurig invoeren waarna ik wel een pop-up krijg maar er wordt dus geen SdCard.key bestand aangemaakt in het mapje aangemaakt. Ik lees dit probleem eigenlijk niet terug in deze thread of ik heb het over het hoofd gezien. Heeft iemand een gouden tip? Ben na een hoop gedoe al zover gekomen en baal dat het nu bij de simpelste stappen mis lijkt te gaan.

  Ter info:
  - het aanmaken van de SdCard.key doe ik op mijn pc waarbij op dat moment de sd-card zich niet in een SD card reader bevindt. Die heb ik niet in mijn pc zitten. Zou dit nog een rol kunnen spelen? Lijkt mij onwaarschijnlijk maar goed
  - Ford activator.apk krijg ik op de oude Samsung niet aan de praat (Galaxy SIII) omdat deze android versie niet hoger dan 4 gaat. Bestand ook op mijn nieuwe Samsung S20 FE gezet maar die kan hem niet uitpakken
   
 11. hello to all
  Did you test the krabappel F10?
   
 12. @LFW
  Even hardop meedenken:
  Je hebt dus al via een oude mobiel je sd serial kunnen achterhalen
  je start GenFordKey op, geeft het nummer in en klikt op de onderste balk
  Dan moet hij dus in de map van GenFordKey ineens een SdCardkey bestand geven, dat bestand moet je dus naar je sd kaart kopieren
  pas bij het kopieren moet je sd kaart in de laptop/pc zitten, daarvoor maakt het niet uit of hij er wel of niet in zit
  zie ook de foto:
  Temp.jpg
   
 13. @DexterXL

  Dank voor je reactie. De stappen die jij beschrijft heb ik gevolgd maar vervolgens verschijnt het SdCardkey bestand dus niet in het mapje. Zou het nog een optie zijn dat ik jou mijn serial stuur en jij probeert het bestand aan te maken? Ik zou je zeer dankbaar zijn!
   
 14. Ja hoor, geen probleem
  ik stuur je even een pb voor de afwikkeling hiervan
   
 15. F10 bestanden gedownload en op mijn SD-card gezet. Net als met de F9 geen problemen. Kleine route gereden met deze F10 kaarten; werkt. Echter in het buitengebied van Overijssel waar ik woon zijn de meeste "kleine" wegen al jaren zg. 60 km zones. Vaak wordt nog steeds de verkeerde snelheid aangegeven, was bij F9 ook al zo.
   
 16. @leo0054
  Het is dus een echte F10 kaart, niet 1 waar ze F10 bij gezet hebben en dat het toch een F9 is?
   
 17. Nu is het heel goed mogelijk dat ik het mis heb maar ik kan nergens een officiële Sync 2 F10 versie vinden, ook niet bij de dealer. (Zolang dat onduidelijk is plaats ik deze bestanden niet op mijn server)
   
 18. DexterXL vindt dit leuk.
 19. Hallo allemaal,

  Ik ben een grote fan van mijn ford cmax, Bwj dec 2017.

  Ook ik heb me de moeite genomen, om mij goed in te lezen om mijn ford te updaten naar Sync2 3.10.
  en ook is gelukt :)

  Ik ben nu reeds bezig met de navi kaart F10:
  Het is ook gelukt met de key-bestand op de sd kaartte zetten.
  F10 kaarten ben ik nu op de sd-kaart aan het bijschrijven en dan is mijn sd kaart gereed voor gebruik.

  Nu is het mij opgevallen dat in mijn Ford op het display (rechtsboven niet meer navigatie staat maar informatie) Dat is namelijk gebeurt na de update van 3.08 naar 3.10

  bij systeeminformatie staat ook niet meer op de onderste regel versie kaartendatabase F7.

  -Mijn vraag is of dat normaal is bij de updates van 3.08 naar 3.10.
  kan ik gewoon mijn stappen door zetten.

  Groetjes Greg
   
 20. Werkt je navigatie nog wel dan?
  Of heb je je navigatiekaartje eruit?
  Bij mij ziet het er met 3.10 zo uit:
  IMG_4357.JPG
   

Deel Deze Pagina