1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe krijgen we weer succesvolle meetings?

Discussie in 'FocusClub Meetings' gestart door focus harry RS, 29 dec 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. #1 focus harry RS, 29 dec 2017
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 dec 2017
  Mensen ik ben benieuwd wat er georganiseerd moet worden waar een mooi aantal mensen en auto's op af komt.

  Ik wil jullie dan ook vragen om te reageren waarom je hier op het forum bent.
  Zo kunnen we ook inspringen op wat de leden willen en kunnen we gerichter te werk gaan.

  Om elke keer wat te organiseren en tot de conclusie te komen dat er te weinig animo voor is en het dan weer te moeten afzeggen is ook niet leuk voor de organisatie.

  Dus reageer aub om te laten weten wat je belangrijk vind op het forum.

  Groetjes Harry van Beek
   
 2. misschien een keer een poets meeting (op zondag)
  en misschien ook meteen met meer ford clubs?
  en misschien zoizo wat meer meetings met diverse ford clubs
   
  RickST vindt dit leuk.
 3. Wat ik hier doe op het forum.....
  Ik lees aandachtig de onderwerpen die me erg intresseren.
  Ik ben geen automonteur, maar wil graag wel eens wat veranderen aan de auto, en daarbij zoek ik dan hulp in op dit forum.
  Na verloop van tijd ken je ook een aantal mensen persoonlijk, en dat is het leuke van alles.
  Op een meeting kom je dan die mensen weer tegen, en ook nieuwe mensen, en je ziet elkaars auto en hebt waardering voor elkaar.
  Op het antwoord van Mark zeg ik dan ook,
  Je moet het dan heel groot aanpakken, en dat gaat denk ik niet lukken.
  Maar een poetsmeeting waarbij ook bijvoorbeeld een carclean aanwezig is, of de meeting daar organiseren. Tevens kunnen er weer een meeting georganiseerd worden waarbij de autoruiten getint kunnen worden........
  Maar boven alles gaat het om de gezelligheid onder elkaar.
  Ik snap ook best dat het allemaal best wel moeilijk is om dit allemaal goed vor elkaar te krijgen, want je hebt te maken met heel veel mensen, en ieder heeft zijn eigen tijdsindeling en tijd.
  En dat gaat niet altijd samen.
   
 4. Een poetsmeeting vind ik inderdaad leuk, maar een simpele :mac:meeting heb ik ook geen probleem mee.
  Het is alleen lastig om een geschikte datum te vinden ivm werk.
   
  zwiebertje vindt dit leuk.
 5. #5 focus harry RS, 29 dec 2017
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 dec 2017
  Afgelopen jaar heb ik met [MENTION=17231]Eric-rally[/MENTION] een soort poetsmeeting gehouden. Meer een soort hoe je moet beginnen. We zijn van plan dat wat meer uit te breiden.

  Ik heb geen probleem met een poetswedstrijd op zondag. Alleen is de locatie nog wel wat lastig omdat het op zondag niet allemaal open is. Als je een mooie locatie weet hoor ik dat graag.

  Aan de andere kant als je 4 maanden van te voren weet wanneer het is kan je die datum ook vrij houden misschien.

  in ieder geval bedankt voor je reactie.
   
 6. Robert uiteraard kan ik niet in jou agenda kijken en weet ik ook niet hoe je met werk zit maar ik neem aan dat je niet elke zaterdag moet werken. Als je het een maand of 2 van te voren weet kan je misschien aan je baas aangeven dat je dan vrij wil zijn.

  De :mac: meetings liep ook niet meer vandaar dat die er bijna of helemaal niet meer zijn.
   
 7. Daar zit precies het probleem. Ik werk van dinsdag tot en met zaterdag en 1x per 4 weken op zondag.
  Maar uiteraard is vrij vragen geen probleem.
   
 8. Uiteraard is het perfect om info te krijgen over hoe je dingen kan doen aan je auto of mensen die je daar uitleg over kunnen geven.

  Een poetsmeeting organiseren waar carclean bij is of bij hun is ook niet gratis. En we hadden een poetscontest op de clubdag. Poetsspullen is het probleem niet. Ik kan alles meenemen wat je wil gebruiken of proberen en zo zijn er wel meer mensen denk ik zo.

  als er genoeg animo is voor op de clubdag dan doen we daar een poetscontest.
   
 9. Als ik ruim van tevoren weet wanneer een poetsmeeting plaats moet vinden dan heb ik wel een hal tot de beschikking. Warm water en stroom is aanwezig. Wasplaats ook.
  Eventueel kan er ook nog wat gesleuteld worden, brug en compressor zijn dan beschikbaar.
  Eventueel zelfs zaterdag en zondag waarbij de zaterdag avond een BBQ georganiseerd kan worden. Overnachten moet ook kunnen.
   
  zwiebertje en Alain vinden dit leuk.
 10. we kunnen natuurlijk wel met meerdere clubs wat organiseren alleen dan valt het idee van een Focusclub wel weg.
  daarnaast merk ik ook zoals bij de nieuwjaarsmeeting met de Fiestaclub dat er toch weer 'groepjes' ontstaan en er geen groot groepsgevoel is.
   
 11. Hellaas moet ik altijd om het weekend werken en toeval wil dat de meetings dan juist in mijn werkweekend valt.
  Daar kunnen jullie niets aan doen hoor het is nu eenmaal zo dat het het rot uirkomt.
  Meestal probeer ik wel te ruilemn maar dat lukt niet altijd en soms valt het tegelijkt met een race weekend op Circuitpark Zandvoort waar ik Marshal ben en dat gaat dan hellaas voor omdat ik wel het aantal circuit dagen moet halen per jaar voor mijn licentie.
  Op het forum vind ik het leuk om de topics telezen wat leden zo al doen met hun Focus en hoe ze technische en andere problemen oplossen kort om het een mooi en gezellig forum en ziu dit ook niet willen missen.
  Wie weet kom ik het komende jaar wat vaker nasr een meeting als ik kan en zo weer met de leden kunnen bij praten.
   
 12. Dit zou een reden zijn voor mij als nieuwkomer, om toch te gaan twijfelen om ook is te komen kijken. Hoe wordt doorgaans op nieuwe aanwezigheid gereageerd op een meeting?
   
 13. Sjoerd dat is natuurlijk mooi en houd het zeker in het achterhoofd. Welke locatie hebben we het dan over. Het mooiste is dat het voor iedereen goed te rijden valt.
   
 14. Gerard ik denk dat er genoeg mensen moeten zijn bij de focusclub.nl en we zijn idd een club voor alleen de focus. De groepen heb je altijd wel ook binnen een club.

  Wie weet is het een idee om bij de Fiesta club te informeren hoe zei over een weekend denken.
   
 15. We zijn een hele toegankelijke club als je het mij vraagt en als je op een meeting komt ben je altijd welkom en maakt het niet uit welke focus je heb.
   
 16. De meetings die ik mee heb gemaakt en waar eventueel nieuwe mensen zijn worden gewoon behandeld als normale gasten. Verwacht geen slingers enz als je nieuw bent, maar je moet je gewoon mengen tussen de groep en praat gewoon gezellig met elkaar. Lastig wordt het wel als je verlegen bent en niet graag met onbekende praat. Maar ook hierbij geldt dat wanneer je vaker komt en je meer mengt met de mede Focusrijder je steeds losser wordt en meer bekende mensen tegenkomt. Ik heb er in de loop van der jaren wel een paar zien veranderen. Maar er zijn ook nog steeds mensen die bijvoorbeeld in hun auto blijven zitten en daardoor dus geen contact hebben.

  Maar over het algemeen zijn nieuwe van harte welkom. :thumbs:
   
  Harold1 vindt dit leuk.
 17. De reden dat ik hier rondkoekeloer is de leuke ideeen en dikke wagens en projecten.

  Poetsen is niet echt mijn ding :schater:
  Meetings vind ik verder alemaal wel leuk mits het uitkomt.

  Toerriten heb ik nog niet gereden, lijkt mij ook wel een keer wat.

  Kleine sleutel meeting is ook wel een leuk idee maar dan heb je wel een droge grote overdekte plek nodig. Niet dat het dan meerwaarde heeft voor mij, doe alles toch thuis.

  Circuit is ook wel grappig maar word alsnel heel erg prijzig.

  Vond de 10 jarig bestaan meeting bij mebu ook heel erg gezellig en mag van mij wel jaarlijks terug komen.

  Verder zijn ook de meetingen waarbij wij als "gast" zijn ook erg leuk.
   
 18. #18 Eric-rally, 29 dec 2017
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 dec 2017
  Tja,... hoe krijg je succesvolle meetings????????.

  Het ligt niet aan de organisatie want de meetings die er zijn, zijn altijd leuk en goed, de opkomst tja dat vind ik persoonlijk erg laag. De Focusclub telt bijna 200 betalende leden, wat erg mooi is voor de club. Maar de opkomst is altijd heel ver onder de 200. Op de clubdag houd met max 30 auto s wel op. Ik snap dat heel veel niet kunnen ivm werk of gezin maar juist de clubdag, is ook voor het gezin en is altijd 5 maanden van te voren gepland dat jullie altijd wel die dag kan reserveren. Wat ik ook vaak als excusses lees is de afstand, ik begrijp als er een kleine meeting is en ver uit de buurt is dat je denkt van jah das me net te ver maar de clubdag is de heledag dus ja.. dan de afstand is dan niet erg en het is op de clubdag echt supergezellig en voor je het weet ruik je de BBQ voor leden betaald door de FOCUSCLUB !!!!, en een poets wedstrijd op de clubdag zou ook weer super zijn.

  Maar waar zit het probleem? 200 leden en per meeting max 10 auto s, We zijn allemaal druk, begrijpelijk maar het gezicht zien van elkaar en de auto s bekijken lijkt mij leuker als van achter de telefoon laptop of pc. En als je betalend lid bent dan ben je toch in voor een meeting(s) bij tewonen? En ja afstand, ik vind het niet erg om 200km in je mooie focus te toeren en dan met zijn alleen gezellig kletsen en de auto s van elkaar te bekijken en ideeen op doen. Rijden in je Focus is dan toch geweldig.

  En nu ik toch aan het schrijven(preken) ben, het Focusclub Liederholt weekend 4 aanmeldingen en een handje vol die aangeeft niet te kunnen en de rest? Weekend is voor iedereen ook niet leden.

  We zijn lid van een club,.....van de Focusclub!!!! laten we er met zijn allen weer een bloeiende club van maken !!!
   
 19. gewoon weer gezellige mac meetings erbij, Als je dan al 10 man hebt heb je al heel wat om bij te praten. deze meetings worden er ook altijd wel foto's gemaakt die dan weer op het forum worden gepost, leden zien dit en lijkt het dan toch ook wel weer leuk om daar een volgende keer ook bij te zijn ;) kortom zien trekt aan... poetsmeeting is ook leuk maar als je dat te vaak doet zal dat ook weer doodbloeden ;)

  gewoon lekker back2basic ;) niet teveel poespas kost jullie enorm veel energie aan organiseren en puntje bij paaltje zegt 50% op het laatste moment af...

  de meeting bij de meern met verschillende ford clubs was ook altijd erg gezellig (puma club, fiestaclub, mondeo etc ) ook gewoon uit een mac meeting voorgekomen ;)
   
 20. Je slaat de spijker precies op z'n kop. De eerste echte meeting voor mij was bij het militair museum in soest. Wat ik daar wel zag en merkte, jammer genoeg was een hechte groep. Deze zaten te praten met elkaar en waar je niet zo een twee drie tussen kon komen. Toen ik het museum rondliep en terugkwam zag ik totaal geen bekenden meer tevens stonden de auto's wel mooi bij elkaar maar herkende als nieuwkomer niemand. Zeker bij zulke dagen is het misschien handig dat mensen een beetje herkenbaar zijn. Misschien een meeting in de buurt van arnhem zou een leuke optie zijn Noord Holland is behoorlijk ver voor mij.

  Het forum gebruik ik zeer zeker voor de tips en tricks en vooral de kennis van diverse personen. Vind het vooral knap hoe de mensen dit allemaal voor elkaar krijgen. Dikke duim daarvoor.

  Wat ik nog wel heel erg gaaf zou vinden is naar de Ford fabriek te gaan in saarlouis.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina