1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe gaan jullie met het Corona virus om?

Discussie in 'Off-Topic' gestart door Patman, 19 mrt 2020.

 1. Bijna een werkweek om, na de halve lockdown. Hoe gaan jullie er mee om?

  Ik ben gewoon aan het werk. Wel een minimale bezetting op het werk, het werk is sterk afgenomen. Laatste klussen worden gedaan en verder opruimwerk waar je normaal niet aan toekomt. Volgende week waarschijnlijk halve dagen werken, of om en om een dag. Mijn vrouw werkt thuis en zoontje is ook thuis en heeft thuiswerk gekregen die hij online kan doen. Boodschappen hebben we online besteld. Verjaardagen en bezoeken zijn afgezegd. Ik ben vrij nuchter maar onderschat het virus niet. Boodschapje halen indien nodig en een stuk wandelen doen we ook gewoon. Alleen minder contact met anderen. Van het weekend maar eens kijken of ik een hengeltje kan uitgooien.
   
 2. Hier ook een wat aparte week.
  Maandag een dag thuis geweest omdat een geplande training/meeting op kantoor niet door ging.
  Dinsdag een halve dag thuis geweest en een halve dag gewerkt.
  Gisteren en vandaag een volle dag werk gehad.
  Morgen een halve dag met wat thuis werk en de bandenwissel die gepland staat.

  Wat mij het meest opvalt is de rust op de weg en hoe verschillend klanten omgaan met deze situatie. Bij de een kan je enigzins normaal je werk doen en bij de ander mag je niet eens een bak koffie drinken of naar de WC.

  Iedereen is begrijpelijk aan het worstelen hoe er een balans gevonden moet worden tussen isolatie en het noodzakelijke werk uit kunnen voeren.
   
 3. Al sinds vorige week woensdag thuis aan het werk. Ons kantoor is gesloten.

  het is ook ontzettend rustig met telefoon en email, alle leaserijders zitten ook zo’n beetje thuis natuurlijk
   
 4. Als technische dienst, moeten ik aanwezig zijn, en probeer alle adviesen op te volgen.
  Maar ik heb er moeite mee i.v.m. er toch nog veel mensen naar mijn mening lakoniek mee omgaan en geen begrip hebben voor de manier die ik wil navolgen oa afstand houden van elkaar.
  Bv vandaag zat ik in een schakelkast van een machine naar een storing te zoeken, stak er een zijn hoofd bij mij in de kast om te zien wat ik deed.
  Ook zie ik meerdere personen in een kleine ruimte staan te ouw hoeren.
   
  hoomer en meeder vinden dit leuk.
 5. Ik denk ook dat er misbruik wordt gemaakt van de situatie. Een collega heeft aangegeven dat zijn partner griepverschijnselen heeft, en daarom niet komt omdat hij misschien besmet is door haar.... Hem kennende komt het wel heel makkelijk uit... maar het risico kun je niet nemen en wie controleert het?...

  wat het virus verspreidt zijn nies en hoest druppels. Je kan best met iemand praten, maar houdt afstand van minimaal 1,5m.
   
  meeder vindt dit leuk.
 6. nou ik weet niet wat ik er van moet denken hoor, maar ik doe gewoon wat ik moet doen, dus probeer thuis te blijven en ga werken, maar wat ik ook gedaan heb is facebook uitgezet, ik denk dat dat een ontspannerender gevoel gaat geven.
  al die ellende elke dag in dag uit lezen is gewoon niet tof.
  hoe minder ik weet des te beter ik me voel:thumbup:
   
  focus-piet vindt dit leuk.
 7. Op de bouwplaats kan ik als opzichter wel door werken tot de opdrachtgever of aannemer de boel plat gooit. Tot die tijd; hygiëne, afstand houden (in de lift en tijdens schaft) Wel vergaderingen gecanceld of op afstand

  Verstuurd vanaf mijn HD1903 met Tapatalk
   
 8. Oja, er is een virus. Gewoon een normale werkweek voor mij met normale drukte. Het enige wat ik doe is de radio minder aan, om te ontkomen aan al het virus gekwebbel
   
  focus-piet en Leon Focus vinden dit leuk.
 9. Verplicht thuiswerken. Geeb fysieke vergaderingen alleen teleconferenties. Kan met mijn werk, maak dan ook dezelfde werkuren. Alleen teleconferentie is soms lastig. Even een situatie op het bord schetsen is lastig.
   
 10. dies ook nog goed idd :thumbup:
   
  focus-piet vindt dit leuk.
 11. Hier ook gewoon aan het werk...... Gemengde gevoelens maatregelen (behalve handen wassen) zijn niet uit te voeren, vaak en veel contact met collega's en ander mensen, anderhalve meter uit elkaar blijven lukt echt niet... Alleen met pauzes, kunnen we apart zitten, moet toch dingen uitleggen, controleren, daarbij sta je vaak met een aantal personen om een tekening heen.
  Ook elektricien, en loodgieters en wandenbouwers bezig, allemaal vlakbij elkaar......
  Het is gewoon niet te doen, ook het feit dat je iemand moet ophalen.....
  Heb liever een complete lock down, dan blijf ik wel een aantal weken binnen....
  Heb het idee dat we er nog lang niet vanaf zijn.... Kan nog heel lang duren.
  Iedereen veel sterkte en kracht en laten we hopen dat we er redelijk goed doorheen komen.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
   
  focus-piet vindt dit leuk.
 12. Ik ga en doe mijn werk nog als vanouds, alleen handen schudden wat bij ons een gewoonte is, is er nu niet bij.
  En dan natuurlijk, voor zover mogelijk afstand houden al is dat niet altijd mogelijk. Voor de rest zou je je haast al ziek gaan voelen door al die nieuwsberichten.
   
  Thieske en focus-piet vinden dit leuk.
 13. Sinds een week thuis aan het werk. Omdat ik bij de KLM werk de afgelopen dagen best wel spannend geweest, tot dinsdagavond zouden we in de werktijdverkorting gaan, deze week 1 dag, volgende week 2 dagen en daarna 4 weken 4 dagen "part-time WW" en helemaal niet werken. Nu met de nieuwe regeling wordt het gelukkig heel anders, bij de technische dienst waar ik zit is er werk zat, we kunnen vanaf vandaag de komende tijd "gewoon"aan het werk blijven.

  Maar voorlopig is de richtlijn thuis werken wie thuis kan werken, dus ik kan 's morgens een half uurtje langer blijven liggen omdat ik geen reistijd heb.
   
 14. Verplicht thuis (docent) en dat voelt HEEL raar....

  mijn collega;s en ik hebben het gevoel dat we de leerlingen in de steek laten nu (werk in een achterstandswijk in Den Haag) en dat voelt niet ok.

  Ik kan weinig thuis werken, ben docent ICT en dat moeten de leerlingen op school doen op het netwerk.... er is mij gevraagd de nieuwe website van school te maken en daar ben ik nu mee bezig...

  Ik zie de scholen na 6 april ook nog niet open gaan :-(
   
 15. Ik ben al de hele week thuis aan het werk. Vorige week gevloerd geweest door griep (ook dat heerst er nog) en nu nog last van hoest klachten. Voor het zekere thuis bezig.

  Ondanks dat ik nog genoeg te doen heb, wordt het op het werk rustiger. Aantal toeleveranciers voor de auto-onderdelen zijn tijdelijk gesloten..

  Verder probeer ik er niet zo mee bezig te zijn. Net zoals wat andere ook al aangeven, probeer ik ook niet de hele dag naar 't nieuws te luisteren of berichten op te zoeken. In de ochtend en avond wat nieuws er over is goed genoeg.
   
  Leon Focus vindt dit leuk.
 16. Ik ben nog steeds 4 dagen op kantoor en 1 dag thuis aan het werk zoals ik altijd doe. Op een afdeling van 5 zijn er nu 3 voorlopig helemaal thuis aan het werk 2 vanwege een chronische ziekte en die vallen dus in de verhoogde risicogroep en 1 verzorgd samen met zijn vrouw zijn schoonmoeder van 90 en wil het risico niet lopen dat ie het virus mee naar huis neemt. Verder proberen wij op kantoor alle aanbevelingen zoals ze vanuit de overheid komen, zoals geen handen schudden, regelmatig handen wassen en 1,5 mtr afstand houden, op te volgen. Uiteraard zijn we thuis met z'n allen de aanbevelingen aan het opvolgen en hopen er het beste van.
  Tot slot wil ik iedereen veel gezondheid en sterkte toewensen de komende tijd en hopen dat we deze vervelende crisis zo snel mogelijk achter ons kunnen laten.
   
 17. Helaas ontkom je er niet aan dat het op het werk dagelijkse kost is waar over gepraat wordt. Waar je ook gaat, je wordt er constant mee geconfronteerd.
   
 18. Je hoort het inderdaad continue op de radio. Gelukkig is er bij ons bijna niemand, beschik ik over een dab radio met Bluetooth. Lekker spotify aan de hele dag.
   
  Leon Focus vindt dit leuk.
 19. Als ICT’er zit ik voornamelijk thuis te werken, dat wil ook prima. De werkdruk is wel stuk hoger, dit omdat ook collega’s thuis moeten werken en de helft niet weet hoe het moet.:nocheer:
   
 20. werk gaat hier gewoon door, ik heb meestal maar 1 mannetje bij me en ik zit dan veilig in me kraan met overdruk en het mannetje loopt naast/bij de kraan, verder ben ik er vrij relaxed onder ga gewoon normaal shoppen dus niet hamsteren o.i.d. De vrouw werkt op een advocaten kantoor waar wel veel meer paniek is zij werkt nu dus ook vanuit huis uit, ze heeft verplicht desinfectieshit meegekregen vanuit het werk die ze dient te gebruiken....:shut:

  deze week ook wel gelachen met andere collega's deze gingen met 1 bus met 6 man erin naar een renovatie put, hier kwam de uitvoerder melden dat ze moesten splitsen in ploegjes van 2 waarop me collega lachend vraagt waarom? ja uhh leef je onder een steen?? Corona misschien.... waarop de collega zegt je we komen net aan met 1 bus met 6 man erin.. dus dan zal ik toch zeker wel besmet zijn nu... uitvoerder draait zich om en schud het hoofd en roept vervolgens jullie kijken maar... hahaha
   
  focus-piet en Thieske vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina