1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe DAB+ op Sync2?

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door NicoS, 26 jun 2019.

 1. Een lang verhaal voor een korte vraag:
  Bij aankoop van onze Ford C-max in 2016 met Sync2 entertainment systeem heb ik meermaals aan de verkoper gevraagd of hierbij DAB+ aanwezig is. Volgens de verkoper zat dit er standaard in, zij bevestigde dit tot tweemaal toe. Op de website van Ford stond ook geen eenduidig verhaal, dus ging ervan uit dat zij gelijk had.
  Bij levering van de auto zat dit er natuurlijk niet op en wanneer ik hier navraag bij deed bij de verkoper, zei ze dat dit er inderdaad nog niet was en dat dit als optie in de toekomst kan ingebouwd worden. Ik moest dus niet panikeren.
  Nu zijn we 3jaar verder en wou bij de onderhoudsbeurt een DAB+ module laten inbouwen om te kunnen geniet van kristalhelder geluid. Echter zou dit nu niet mogelijk zijn volgens de mechanieker en dit werd bevestigd door een andere garagehouder (telefonisch).

  Als ik DAB+ en Sync2 intyp op google vind ik nochtans heel wat hits, en zelfs op de website van Ford staat Sync2+DAB erop. Ik vindt door het bos de bomen niet meer.
  Kan iemand van de tech-wiz's op dit forum me verlichten?

  De vraag: Kan DAB+ geinstalleerd worden op een Sync2 in een Ford C-max van 2016? Wat is er hiervoor nodig?


  P.S: ik zal de garage hier uiteraard op aanspreken. Liegen om een auto verkopen is meestal niet de beste vorm van klantenbinding...
   
 2. Ja het is allemaal mogelijk, lees het volgende topic maar even door staat alles keurig vermeld wat je nodig bent en moet doen ;

  https://www.focusclub.nl/index.php?threads/dab-radio-upgrade-nummers.99593/

  Ik heb zelf ook mijn Sync2 geüpgraded naar DAB+ unit met originele onderdelen, zodat alles precies zo blijft werken zoals je nu ook gewend bent.
   
 3. Waarom wil je dab ? Zo veel beter is het nu ook weer niet en het ontvangst is ook niet altijd beter als je onderweg bent
   
 4. Ben ik het niet mee eens de kwaliteit van het geluid is vele male beter als de oude fm, zou niet meer zonder dab+ willen.
   
 5. DAB+ is het laatste jaar sterk verbeterd qua bereik. Ik heb nu de laatste half jaar nergens meer geen bereik gehad.
   
 6. Bedankt voor de link naar het topic Magure. Ik ga er doorploeteren en hoop er wijzer van te worden.

  Over een paar jaar gaan alle staatszenders in Belgie van de FM-band. Dit zou een sterke waardevermindering beteken voor auto's zonder DAB.
  Een extra DAB+ module is niet aan de orde, ik wil geniet van een geïntegreerd geheel.
   
 7. Je kan het meest handige even @pd3jcw even een PB sturen met je kenteken of VIN nummer, hij kan je vertellen welke vervangen DAB+ unit je nodig bent, eventueel nummers voor de antenne en antenne spriet zijn daar wel te vinden. Je moet alleen nog zelf (of iemand vinden) de software aanpassen dat je DAB+ unit hebt geïnstalleerd.
   
 8. Bedankt!
  pd3jcw een PB'tje gestuurt.
   

Deel Deze Pagina