1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Geluid parkeersensoren weg na inbouwen Android radio.

Discussie in 'Interieur' gestart door Pjwolfs, 12 jan 2020.

 1. Net een nieuwe android radio gekocht voor mijn mk3. Werkt perfect! Alleen heb ik geen geluid meer bij mijn parkeersensoren... Iemand die raad weet?
   
 2. Origineel wordt Bij de Focus 3 fase 1 het geluid van de parkeersensoren weergegeven door de IPC (tellerunit) De IPC bevat aan de achterzijde een geïntegreerde speaker welke waarschuwingstonen weer kan geven.

  Origineel communiceert de PAM (Parking Assistance Module) met de FCDIM (display van de radio). De FCDIM zorgt voor de optische weergave en communiceert met de IPC welke vervolgens het bijbehorende geluid weergeeft. De FCDIM fungeert hier feitelijk als gateway tussen de PAM en de IPC.

  In dit geval is de originele radio vervangen door een aftermarket exemplaar. Het gevolg is dat de FCDIM niet meer aanwezig is waardoor er geen communicatie meer mogelijk is tussen de FCDIM en de IPC en dus ook het geluid van de parkeersensoren niet meer wordt weergegeven.


  De meeste aftermarket audiosystemen die specifiek voor de Focus 3 fase 1 zijn ontwikkeld en (gedeeltelijk) via CANbus met de auto communiceren ondervangen dit probleem door zowel de visuele weergave als het geluid van de parkeersensoren door het audiosysteem weer te geven. In de meeste gevallen wordt hierbij voor het geluid gebruik gemaakt van een kleine externe speaker welke onder het dashboard wordt geplaatst.


  Wanneer de visuele weergave wel werkt maar het geluid niet wordt weergegeven zal het probleem vrijwel zeker in de aftermarket radio moeten worden gezocht.
   
 3. Ah merci, maakt het al duidelijker! Ik heb er idd een extra speakertke bijgekregen maar niet ingebouwd... Dat kan het probleem wel oplossen. Morgen eens proberen dat in te bouwen.
   

Deel Deze Pagina