1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Garantie ford focus

Discussie in 'Algemeen' gestart door MAMBA, 20 jan 2018.

 1. Goede morgen allemaal,

  Ik had een aantal maanden geleden een ford focus mk2.5 gekocht bij de ford dealer in Den Haag.
  Nu had ik hier heel veel problemen mee en als het netjes gemaakt werd door de dealer kwam er weer het volgende probleem, ik heb deze auto weer mogen inruilen.
  En nu rijd ik in een ford focus mk3 uit eind 2012 met hier nog 2 jaar garantie op.
  Bij de focus mk2.5 had ik al het een en ander verandert zoals mijn ramen laten tinten en andere led achterlichten, een openluchtfilter, interieur en koplampen vervangen door led.
  Toen ik mijn nieuwe auto ging ophalen toen werd er tijdens de overdracht verteld dat ik niks aan mijn auto mag veranderen en dat ze het deze keer door de vingers zien?
  Mijn vader en ik rijden al ons hele leven ford en hebben altijd wel wat veranderd uitlaatsysteem etc.
  Wat is jullie mening hierover? wat ik ervan had begrepen van een aantal jaar terug is dat je wel gewoon je ramen mag laten tinten en je verlichting mag veranderen, uitlaat, spoilertjes, openluchtfilter en dat er dan niks met de garantie gebeurt.

  alvast bedankt voor jullie reactie.
   
 2. ik denk dat ze bedoelen dat je niets motorisch mag veranderen.
  optische veranderingen lijkt me geen probleem.
  over een open luchtfilter kunnen ze nog wel eens moeilijk doen als er klachten komen van het niet lekker lopen van de motor.
  het is dan een kwestie van even het standaard luchtfilter terugzetten als de auto naar de garage gaat.
   
 3. ze hebben echt 2x gezegd dat het interieurverlichting etc ook niet mag.. vind het heel vaag allemaal
   
 4. ik neem aan dat je het hebt over Ardea Den Haag, mijn ervaring is dat die niet makkelijk zijn.

  mochten er elektronische problemen zijn kunnen ze het natuurlijk verwijten aan de LED verlichting vandaar deze opmerking van hun.
  garantie koop/krijg je erbij voor meer zekerheid van jouw kant maar de ervaring leert als ze er onderuit kunnen dan oen ze dat.
   
 5. Ja klopt, Ardea Den Haag.
   
 6. Gezien het bouwjaar van 2012 is er van fabrieksgarantie geen sprake meer. Standaard is de fabrieksgarantie 2 Jaar en dit is te verlengen (door garantie bij te kopen) tot 5 Jaar.

  In dit geval wordt de garantie dus gegeven door de betreffende dealer. In dit geval is dit Ardea welke SternGarant toepast. Hierop zijn dus de SternGarant garantievoorwaarden van toepassing. Wanneer je deze garantievoorwaarden bekijkt staat duidelijk vermeld wat er allemaal wel en niet onder deze garantie valt. Tevens staat er een lijst met uitsluitingen en voorwaarden waarin onder andere de volgende bepalingen zijn opgenomen:


  Je bent dus verplicht om (gedurende de garantieperiode) al het onderhoud en reparaties volgens de door Ford vastgestelde onderhoudsschema's en voorschriften uit te laten voeren door Ardea (of een andere Stern dealer). Wanneer je hier van afwijkt komt de garantie te vervallen. Je bent dus niet vrij om zelf te kiezen waar je de auto laat repareren of onderhouden.

  Wanneer je dus zelf wijzigingen aan de auto aanbrengt (of aan laat brengen door een derde partij) kan dit er in geval van problemen die gerelateerd zijn aan de wijzigingen toe leiden dat de garantie wordt afgewezen.  De auto is en blijft natuurlijk jouw eigendom. Je bent dus vrij om er mee te doen wat je wilt. Dit kan alleen wel gevolgen hebben voor de garantie.
   
 7. duidelijk, bedankt!
   

Deel Deze Pagina