1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Forse resonantie dashboard 2013 1.6tdci

Discussie in 'Interieur' gestart door Davidpr, 14 sep 2018.

 1. Beste allen

  Ik ben geheel nieuw op de forum. Aangezien wij vorige week onze eerste focus wagon 1.6 TDCI hebben aangeschaft. Bouwjaar 2013, 110000km op de teller. Zeer nette staat, titanium uitvoering.

  Nu 1 week verder komt er 1 hinderlijk probleem naar voren. Het gehele dashboard, met name het plateau wat dieper ligt richting raam heeft snel de neiging fors te resoneren (luid brommend geluid). Het kan ontstaan bij lage toeren rond 1500, in iedere versnelling en soms versterkt op klinker wegen. Vreemde is dat soms is het er ook geheel niet (andere temperatuur?) wat druk geven met hand op diepe stuk dashboard (soms thv bestuurder, soms wat meer centraal) doet resonantie stoppen.

  2 dealers gebeld die het probleem niet kenden. En voordat ik me daar meldt vroeg ik me af of hier focus rijden dit probleem kennen, en wellicht weten of het (gemakkelijk) te verhelpen is.

  Alvast bedankt

  Gr David
   
 2. Gokje je hebt particulier gekocht dus geen garantie om met je klacht bij hun te komen.
  Je hebt het over 1500rpm is dit ook bij stilstand. Want dat maakt het velen malen makkelijker.

  Maar bedoel je diepe deel van de radio bij de 2de scherm of instrumentenpaneel.
   
 3. #3 Davidpr, 14 sep 2018
  Laatst bewerkt: 14 sep 2018
  Niet particulier gekocht, maar bij bedrijf zonder garantie pakket inderdaad.
  Tijdens proefrit ook geheel geen last van gehad.
  Bij stilstand en 1500 rpm nog geen last van gehad.
  Ik heb even foto van internet geplukt en met pijlen n aangeven vanuit welk gebied de resonantie komt. Kan dus wisselen. Maar is deel dichts bij raam  focusdashboard.png
   
 4. Ik heb daar ook iets resonantie gehad. Kwam pas in de zomer. Toen de voorruit is vervangen is het niet meer terug gekomen. Geen idee wat er daar veranderd is
   
 5. als je 9 speaker was kon je eenvoudig dat middelste speaker los klikken maar met gesloten bovenkant is dat velen malen moeilijker te doen.
  je zou dan of de radio of de instrumentenpaneel los moeten nemen en kijken of je iets op die plek vind, losse stekker of gewoon foam instoppen en je bent er dan vanaf.
  ik weet het zelf niet direct iets wat daar kan zitten, wie weet de losse stekker voor de midden speaker als die kabelboom gelijk is.

  anders weet ik dat het zoeken is vooral op die plek is het lastig bij te komen.
   
 6. #6 Davidpr, 14 sep 2018
  Laatst bewerkt: 14 sep 2018
  Dank voor je reactie trucker,

  Wat wel opvalt, zie foto. is dat het stuk plastic wat van de buitenkant in het raam schuift niet meer goed op zijn plek zit.
  Ook het de deksel van het kapje (donderrode pijl) zit er redelijk los op t.o.v die aan de andere kant.
  Naamloos.png

  Ik zal eerst hiermee aan de slag, wellicht is het de oplossing

  Kan het stuk plastic wat in het raam schuift trouwens spontaan zo los komen te zitten?

  Gr
   
 7. het zit er in geklikt maar als deze ooit verwijderd is voor een reparatie en niet goed terug gemonteerd is dan kan er vuil en zand achterblijven, gevolg dat het steeds verder los kan trillen. of je dit in de auto hoort zou zomaar kunnen
   
 8. Alles wat tegen de ruit aan trilt hoor je binnen.
   
 9. Vandaag de rand schoongemaakt en er weer netjes ingeklikt. Leek in eerste instantie beter, echter nadien weer ouderwets terug. Met 1 vinger tussen raam en dashboard in de diepte en het is verdwenen. Het voelt haast alsof het raam eruit is geweest en alsof het (piepschuim?) materiaal wat tussen raam en dashboard zit, te dun/slapjes is waardoor het dashboard gaat trillen. Maar eens uitzoeken of we dit kunnen vervangen.
   
 10. Oude eigenaar weten op te sporen. Verteld dat er inderdaad in juni een raam vervangen is. Kende het probleem daarvoor van de afgelopen 5 jaar niet. Zal hier vast mee te maken hebben.
   
 11. Zit er wel een schuimrubber tussen dan?
   
 12. ja dat wel, maar ik vermoed dat een dikkere variant wellicht het probleem al zou kunnen verhelpen.
   
 13. als dit minder dan een half jaar geleden is vv dan zou ik even terug gaan naar degene die de ruit heeft geplaatst.
  laat die het maar oplossen dan....prutser :nocheer:
   

Deel Deze Pagina