1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ford overweegt verhuizing vanwege Brexit

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door BasSport, 13 feb 2019.

 1. 'FORD OVERWEEGT VERHUIZING VANWEGE BREXIT'

  [​IMG]

  Ford overweegt haar productieactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk naar elders te verplaatsen als gevolg van de brexit. Dat heeft het Amerikaanse concern laten weten in een telefonisch gesprek met de Britse premier Theresa May, meldt Reuters op basis van een ingewijde. Ford produceert in het Verenigd Koninkrijk in twee fabrieken automotoren. Het bedrijf rekent op extra kosten die kunnen oplopen tot 1 miljard euro als het land de Europese Unie verlaat zonder vertrekregeling, lieten de Amerikanen eerder al weten. Het risico op zo'n zogeheten no-dealbrexit, ook wel 'harde brexit' genoemd, wordt steeds groter nu de deadline voor het vertrek van de Britten nadert en het Lagerhuis nog steeds niet heeft ingestemd met een 'scheidingsovereenkomst'. Meerdere automakers waarschuwden al voor de gevolgen van een chaotische brexit. In oktober liet Toyota weten te vrezen voor grote logistieke problemen voor zijn Britse fabrieken. Nissan besloot onlangs een nieuw model van de X-trail niet in het Britse Sunderland te maken. Hoewel de Japanners verklaarden dat dit niets met de brexit van doen had, klaagde het bedrijf wel over de aanhoudende onzekerheid als gevolg van de politieke strubbelingen.

  https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/ford-overweegt-verhuizing-vanwege-brexit/
   
 2. Verbaasd me niets. Er zullen nog vele andere bedrijven volgen die door de brexit omzetdaling en hogere kosten vrezen.
   
 3. Er schijnen heel wat britse bedrijven zich in NL willen vestigen ivm de brexit. Levert weer banen op.
   
 4. zullen ook wel haken en ogen aan zitten om een weekendje naar de FordFair te gaan :nocheer:
  eerst maar eens afwachten wat er gebeurt.
   
 5. Idd eerst afwachten voor ons wat het bedrijfleven gaat doen.
  Alles wat ik hoor betwijfel ik of de keuze van vertrek wel slim was. Op lange termijn is het grote gok die of goed of totaal verkeerd uitpakt.

  Voor de eu is het simpel. Buiten de eu willen opereren is dus grenzen dicht en zelfde als elk ander land die buiten de eu zit opereren. Dat is volgens mij een harde brexit.
  De deal die ze willen geen idee maar is momenteel niet direct mijn probleem op dit moment. Volg het dus niet helemaal
   
 6. Dat doen wij dus ook, het is ons favoriete vakantieland en zijn er in de afgelopen 20 jaar zo'n 18 jaar in de zomer geweest. We hebben nog niet geboekt en wachten eerst af wat er gaat gebeuren want als er geen deal is en dus een harde Brexit vraag ik me af hoe het zich daar gaat ontwikkelen en of het wel slim is om dit jaar te gaan.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 7. Wat gaat je tegen hoiden om in england op vakantie te gaan na de brexit ?
  Dat je je paspoort moet laten zien bij de grens en dat de rij naar de trein/ boot misschien wat langer is. Met een beetje geluk zakt de pond in waarde en wordt de vakantie nog wat goedkoper ook
   
 8. De paspoort controle is altijd al alleen de vraag is inderdaad of het langer gaat duren. Dat het pond straks misschien minder waard zal worden is op zich gunstig maar als het komt doordat de economie een flinke klap heeft gekregen dan staan ze je daar niet met open armen klaar om je te ontvangen. Het is weliswaar eigen schuld dikke bult maar dan sla ik wel een jaartje over. Ik volg het met meer dan gemiddelde interesse en heb daar de afgelopen 2 vakanties een aantal mensen gesproken en door flink wat Engelsen wordt de EU als boeman gezien en dat is uiteraard onterecht omdat de Brexit de keuze van de meerderheid in het VK was maar ik zit er niet op te wachten om hierop aangesproken te worden daar.
   
 9. De Pond zal dan misschien wat minder waard zijn t.o.v. Euro maar alles wordt er wel duurder. Ik denk dat de Britten juist blij zullen zijn als de toeristen blijven komen en je met open armen wordt ontvangen.
   
 10. Ja daar heb je gelijk in. En als je op een all inclusive resort of een camping samen nog 623 Nederlanders (:roll:) zit zou dat prima zijn maar wij huren altijd een huis midden in een plaats en zitten dan met de lokale bevolking in de pub en doen boodschappen in de lokale winkel en dan heb je niet veel contact met de mensen die heel erg afhankelijk zijn van de toeristenindustrie maar van een hele andere kant van de economie. Dus vandaar dat we een wat afwachtende houding aannemen dit jaar.
   

Deel Deze Pagina